Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

DEMİRBAĞ'DAN, PEŞKEŞ TEPKİSİ

İlimiz Maden İlçesi zengin maden yataklarının 21 Nisan tarihinde ihalesinin yapılmasının açıklanması ve ihale şartnamesinde izabe tesisin yer alması konusundakitartışmalar devam ederken, Elazığ Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, Maden ihalesinin muhalefet ya da belli firmalara angaje olanlar tarafından "Bu işin verileceği firma ve kişi belliymiş" denilerek ihale sanki peşkeş çekilecekmiş gibi algı oluşturuluyor."dedi.

Zülfü Demirbağ kendilerinin de arzularının, tercihlerinin Elazığlı bir firma tarafından alınmasından yana olduğunu belirterek, Elazığ Girişim Grubu da dahil rekabetin artırılmasını ve katılımın daha fazla olması için iki kez ertelenen ihale şartnamesinde büyük ölçüde değişiklikler yapılmasına rağmen Cumhurbaşkanı başta olmak üzere hükümeti yıpratacak hak edilmeyen açıklamaların olduğunu söyledi.

BERAT ALBAYRAK'LA, TESPİTLERE HIZ VERİLDİ

Devlet içerisinde yapılanan FETÖ tarafından Türkiye'nin bölgesel bir güç olma imkânının önüne geçtiklerini, engel olduklarını ifade eden Zülfü Demirbağ;  "Geçmişte dünyaca ünlü petrol firmaları tarafından Güneydoğu'da açılan petrol kuyularının üstü kapatılmış. Ak Parti sonrasında, yani partimiz 20 yıldır var ama bu süre içerisinde FETÖ hadisesi ve devlet içerisinde bir yapılanma vardı. Bunların dışarıyla ilinti ve ilişkileri vardı. Dolayısıyla Türkiye'nin bölgesel bir güç imkânının önüne geçtiler, engel oldular.

Geçmiş yıllarda Berat Albayrak, Enerji Bakanıyken, onunla birlikte bu atamalara, tespitlere hız verildi. Neticede Maden'de de yapılan aramalar çerçevesinde bu önemli rezerv Cumhurbaşkanımızın da bilgilendirilmesi ve talimatları ile devletimiz ve hükümetimiz tarafından tespit edildi."dedi.

PEŞKEŞ ALGISI YAPIYORLAR

Etikrom gibi Türkiye'de 8-10 firmanın bu rezerve talip ve ihaleyi almak istemesi nedeniyle hem Bakanlık düzeyinde hem de MTA düzeyinde ihalenin ertelenmesi için ciddi bir şekilde uğraştıklarını dilegetiren Elazığ Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ; "Şimdi hal böyle iken bir bakıyorsunuz Maden'de Elazığ dışından hatta Elazığ'dan da olabilir örneğin Etikrom gibi Türkiye'de 8-10 firma bu rezerve talip ve ihaleyi almak istiyor.

İhale de 2 kez ertelendi. Bunun nedeni de Elazığ Girişim Grubu da dahil rekabetin artırılmasını ve katılımın daha fazla olmasını sağlamaktı. Bizler de hem bakanlık düzeyinde hem de MTA düzeyinde ciddi bir şekilde uğraştık ve neticede ihale iki kez ertelendi. Şartnamede de belli ölçüde değişiklikler yapıldı. Bütün bunlara rağmen bir bakıyorsunuz ki kamuoyunda muhalefet ya da belli firmalara angaje olan, bu işi takip eden alt firmalar üzerinden, "bu işin verileceği firma ve kişi belliymiş" denilerek ihale sanki peşkeş çekilecekmiş gibi algı oluşturuluyor."diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ ELAZIĞLI BİR FİRMANIN ALMASI

Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümeti yıpratacak hak edilmeyen açıklamaların olduğunu belirten Demirbağaçıklamasında şunları kaydetti; "Bu tarz bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor ve bunun üzerinden de adrese teslim ihale isteniyor yani mümkün olursa "bize verin" deniliyor. Burada cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi hedef almanın bir anlamı yok ihale açık gir ve ihaleyi al.

ŞARTLARI YERİNE GETİRİP İHALEYE GİRİN

Cumhurbaşkanımız da Enerji Bakanı ile görüştüğünde ve kendisine, burayı nasıl ihale edelim, sorusu sorulduğunda bu konuda kesinlikle dedikodu istemediğini, ihalenin açık ve şeffaf bir şekilde yapılması talimatını vermiş. Cumhurbaşkanımız, 'kim uygun teklif veriyorsa kim bu işe uygunsa o firma alsın' demiş. Şimdi Cumhurbaşkanımızın bu talimatı da ortadayken ve ihalede açık ihale olduğu halde ikide bir kamuoyunda şartname öyle şartname böyle deniliyor. Yahu girin şartnamede ne varsa yerine getirin üzerine bu kadar da süre tanındı, kim giriyorsa girsin uygun teklifi versin alsın. Bizim de arzumuz, tercihimiz ve önceliğimiz Elazığlı bir firmanın almasıdır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol