Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

DEPREMZEDELERİ BİR KEZ DE TOKİ YIKTI

Aylar önce teslimi yapılan sürsürü mahallesinde ki  TOKİ’nin konutlarında yaşayan vatandaşlar Gazetemiz ihbar hattına ulaşarak TOKİ’nin kalitesiz malzeme kullandığını tavanlarını çöktüğünü söyleyerek serzenişte bulundular.

GÜVENSİZ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

24 Ocak Depreminden sonra TOKİ tarafından yüklenici firmalar maharetiyle yaptırılan deprem konutlarında mağduriyetler azalmak yerine artarak devam ediyor. Yaşanan sıkıntılardan dolayı çareyi basına anlatmakta bulan Sürsürü  TOKİ sakinleri, binaların tavanında bulunan sıvaların çökmesinin kendilerini tedirgin ettiğini söylediler.  TOKİ sakinlerinin gazetemize gönderdikleri resimlerde inşaat çalışmalarının ne kadar güvensiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ DUYDUK

TOKİ sakinleri, Sürsürü TOKİ konutlarında A,C, E bloklarının tavan sıvalarının bir anda döküldüğünü evlerin  kullanılamaz hale geldiğini söylediler.  Evde oturdukları sırada büyük bir gürültü duyduklarını, panik yaşadıklarını durumu TOKİ yetkililerine bildirdiklerini ifade ederek,   eve gelen çalışanların, tavanda ki tüm sıvayı kazıdıklarını günlerce  toz toprak içindeki evlerine giremediklerini belirttiler. 

Tavanları  dökülen sıvanın evin içine düştüğünü belirten depremzedeler, daha öncede binaların teslim edilmeden sıvaların döküldüğünü yüklenici firma tarafından  gizlendiğini iddia ettiler.

TOKİ CAN GÜVENLİĞİMİZİ YOK SAYIYOR

TOKİ konutlarını yapanların sorumsuzca davrandığını söyleyen vatandaşlar,"Bu evleri yapanlar bu sorunları hiç görmüyorlar mı? Bizlerin haline bir baksınlar ondan sonra bu tür konutlar yapmaya devam etsinler. Halimiz içler acısı. Devletin parasını alıyorlar bu şekilde mi evleri yapıyorlar? Yüklenici firma sağlam yapılar yapmayacaktıysa neden devam ettiler. TOKİ can güvenliğimizi yok sayıyor. Kimse farkında değil mi? TOKİ yıkılıyor" dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol