Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

“DEVLETİN EVLERİ İLE KANSER OLDUK”

Elazığ merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesi, TOKİ'lerde oturan vatandaşlar, gelen yüksek doğal gaz faturalarına ve sitede hiçbir bakımın yapılmadığı halde yetkilerin aidatlara yüksek zam yapmalarına tepki göstererek, “Devletin yapmış olduğu evlerde kanser olduk” dedi.

Kimin neye göre belirlediği bilinmeyen ve gelişigüzel toplanan aidatlar ile doğalgaz faturaları Mustafapaşa TOKİ sakinlerini bezdirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremleri hasar almadan atlatmayı başaran TOKİ konutlarında emlak yönetimi sıkıntısı yaşanıyor.

Harcamadıkları enerji ve tamamlanmamış eksikliklerinden dolayı istetilen yüksek aidatlar site sakinlerini ayağa kaldırdı. Site sakinleri zammın kanunsuz olduğunu belirterek site yöntemine tepki gösterdi.

 “YÖNETİM İSTİFA”

Oturdukları TOKİ konutlarının önünde basın açıklaması yapan Mustafapaşa Mahallesi site sakinlerini aidat zamları ve usulsüz olduğunu iddia ettikleri bütçe işlemleri nedeniyle yönetimin istifa etmesini istedi.

“172 TL OLAN AİDAT 325 TL’YE ÇIKARTILDI

Konutların birçok eksikliğinin olduğu, evlerinde oturmadıkları halde doğalgaz faturasının komşusu ile eşit geldiğini söyleyen site sakinleri,“ “Ben Mustafapaşa Toki konutlarında oturan site sakinlerinden biriyim, Asansörlerimizin hiç biri çalışmıyor ve bakımı kesinlikle yapılmıyor.

Aidatlarımız 172 TL’den 325 TL ‘ye yükseltiler Pay ölçerlerimizin hiçbir tanesi çalışmıyor, 20 gün evde yoktum 1640 TL doğalgaz faturası geldi ve bu fatura yan komşum ile aynı bu büyük bir haksızlık biran önce buna çözüm bulunsun” dedi.

“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Bir başka TOKİ sakini ise, Depremden sonra sitede yetkililer tarafında hiçbir bakımın yapılmadığını söyleyerek, “Depremden sonra site bakımı kesinlikle yapılmadı, çöpler hiçbir şekilde alınmadı, dükkânlarımızın bakımı kontrolü yapılmadı. Bana 600 TL gelen fatura bu ay 900 TL geldi ne oldu da 1 ayda 400 TL zam yapıldı.

Aidatların bu kadar yüksek fiyata çıkmasını kim talep etti.

Bunları kesinlikle kabul etmiyoruz bizler deprem mağdurlarıyız, Doğalgazlarını 2’de 5’ yakan komşularımız ile aynı faturayı ödüyoruz, burada bir yolsuzluk var, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi.

“YAPTIKLARI YOLSUZLUKTUR KANDIRMAKTIR”

Emlak Yönetimi ve yetkililerin sitede hiçbir bakımın yapılmadığı halde aidata zam getirmesine tepki gösteren bir başka site sakini vatandaş “Devletin bizlere yapmış olduğu evlerde bizler kanser olduk” dedi.

Toplanan paraların  kime , nereye veya nerelere harcandığının bilinmediğini söylen site sakini, “  “Emlak yöneticinin geçen Mayıs ayında, içeride 30 bin TL paramızın oluğunu söyleyip 14 bin TL ile otopark kapılarının yapılacağı bilgisini bütün herkese söylemişti.

Otopark kapısının yapılması zaman alınca bizlerde emlak yönetimine gidip, Otopark kapısının ne zaman yapılacağını sorduk, onlarda bizlere kasada paranın kalmadığını Otopark kapısının yapılmayacağını söylediler. Peki bu 30 bin TL nereye gitti bu nasıl bir yolsuzluktur bu insanları kandırmaktır, Emlak yönetimi bizler ile ilgilenmiyor, şurada gördüğünüz sitenin içinde dükkan var böyle bir şey olabilir mi site içerisinde bakkal mı açılacak işletme mi çalıştırılacak bu nasıl bir düzensizliktir.

Esnafın dükkan bakımı yapılmıyor, çöpleri alınmıyor ama aidat alınıyor bu nasıl bir haksız bir düzendir, Devletin bizlere yapmış olduğu evlerde bizler kanser olduk” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol