Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

DOLANDIRICILARIN YENİ  HEDEFİ AFETZEDELER

Emlak Uzmanı İhsan Babürhan, satış platformlarında kurumsal firmaların ilanlarındaki görselleri alıp sosyal medyalarda paylaşarak "Depremzedelere uygun ev, Depremden dolayı avantajlı ev" gibi birçok yazı başlığı ile paylaşımlar yapmaya başladıklarını belirtti.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Emlak Uzmanı İhsan Babürhan, Kahramanmaraş merkezli 10 ile birlikte Elazığ’da etkileyen deprem sonrasında tüm Türkiye tek yürek olurken, bazı dolandırıcıların bunu fırsata çevirdiğini kaydetti. Yeni ev arayışını fırsat bilen dolandırıcıların satış platformlarda, kurumsal firmaların ilanlarında ki görselleri alıp, "Depremzedelere uygun ev,” gibi bir çok yazıyla sosyal medyalarda paylaşıldığını belirten Babürhan, gazetemize açıklamada bulunarak vatandaşlara sahte ilanlara dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulundu.

BİRÇOK KONUT YIKILMASI DOLANDIRICILAR İÇİN BİR FIRSAT OLDU

Emlak Uzmanı İhsan Babürhan, depremden sonra birçok ilde olduğu gibi Elazığ’da da konut ihtiyacının artığını belirterek,  “Asrın Felaketi ile birçok konut yıkıldı veya girilemez hale geldi. Buna bağlı olarak insanlar barınmak için yer arayışına girdi. Fakat bu durum dolandırıcılar için bir fırsat oldu.” dedi.

‘DEPREMDEN DOLAYI AVANTAJLI EV’ GİBİ BİRÇOK YAZI BAŞLIĞI

Dolandırıcıların, kendilerine ait olmayan evleri ilana koyup paylaştığını vurgulayan Babürhan, “Satış platformlarda kurumsal firmaların ilanlarında ki görselleri alıp sosyal medyalarda paylaşıp "Depremzedelere uygun ev, Depremden dolayı avantajlı ev" gibi birçok yazı başlığı ile paylaşımlar yapmaya başladılar. “ diye konuştu.

KAPORA ADI ALTINDA PARAYI ALANLAR ORTADAN KAYBOLUYOR

Emlak Uzmanı İhsan Babürhan, Kapora adı altında para alıp ortadan kaybolduklarına dikkat çekerek, “ Evi görmek istediğinizde talep çok kapora yatırın size gösterelim, şuan yoldayım gibi bahaneler ile ücret yatırmanızı istiyorlar. “ifadelerini kullandı.

KİŞİLERİ TANIMADAN KAPORA VERMEYİN

Vatandaşlara sahte ilanlara dikkat edilmesi yönünde çağrıda bulunan Babürhan, “Bu durumlarda mağdur olmamak için lütfen ofisine gitmeden, evi görmeden, kişileri gidip tanımadan herhangi bir kapora ücret yatırmasınlar.” dedi.

BİRÇOK ALANDA DA DOLANDIRICILAR BUNA BENZER YÖNTEMLERİ KULLANABİLİRLER

İhsan Babürhan, zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde mağduriyet yaşamamak için eskiye göre biraz daha fazla dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Buna benzer, sadece konut olarak değil, ev eşyası , araç gibi birçok alanda da dolandırıcılar buna benzer yöntemleri kullanabilir.“ diye konuştu.

.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol