Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI'NA SAYILI GÜNLER KALA

Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda Kurban Bayramı'nı idrak edebilmeleri için şehir genelinde kapsamlıca temizlik çalışması gerçekleştirdi. İbadet alanları başta olmak üzere park, bahçe, cadde, sokak ve mezarlık alanlarında detaylıca temizlik yapan ekipler şehrin cadde ve sokaklarını önce süpürdü ardından da yıkama işlemi gerçekleştirdi.

CAMİ HALILARI YIKANDI

İlk olarak cami, mescit ve türbelerdeki halıları yıkayarak işe koyulan ekipler, daha sonra ibadet alanlarının bütün noktalarını mobil yıkama aracıyla temizledi. Cami avluları, abdesthaneleri, giriş çıkış noktalarındaki alanlar, kapılar ve bahçe duvarlarını 80 derecelik buharlı araçlar ile dezenfekte eden ekipler, yüzlerce kişinin namaz kıldığı alanları ise gül suyu ile yıkadı.

CADDE VE SOKAKLAR YIKANDI

Ekipler daha sonra ana arterler, sokak ve kaldırımlar başta olmak üzere vatandaşların sıklıkla kullandığı otobüs duraklarını, çöp konteynerlerini ve çeşmeleri detaylıca yıkadı.

MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ

Ekipler, ayrıca vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik işlemi gerçekleştirdi. Mezarlık içerisindeki yolları, çeşme ve yön levhalarını detaylıca yıkayan ekipler bayram öncesi şehri daha temiz bir görünüme büründürdü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol