Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ'IN KİRA  ORTALAMASI AÇIKLANDI

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye genelinde mayıs ayı ortalama kira fiyatlarını açıkladı. Açıklanan verilerde Türkiye ortalaması 4 bin 582 TL olurken Elazığ’ın kira ortalaması ise bin 500 TL olarak açıklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin internette yer alan emlak sitelerindeki kiralık ilanları üzerinden yaptığı değerlendirmede 81 ilin kiralık konut haritasını çıkarttı. Türkiye genelinde yeni kiraya verilmiş konutlarda ortalama kira bedeli 4 bin 582 liraya çıkarken, İstanbul'da ortalama kira 6 bin 900'ü aştı. Yeni kiralık konut ilanlarında Muğla'da istenen ortalama kira ücreti 9 bin lira olurken, Antalya'da talep edilen kira bedeli 8 bin 500 liraya ulaştı.


 

KİRA FİYATLARI YÜZ GÜLDÜRDÜ

Yapılan çalışmaya göre Elazığ’ın kira ortalaması ise 1.500 TL olarak belirlendi. Açıklanan verilere göre Elazığ bu rakamlarla Türkiye ortalamasının üçte biri kadar oldu. Yüksek kiralardan Elazığ halkının ve emlak sektörünün şikayetçi olduğu bir ortamda Elazığ'ın ortalamanın altında kalması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol