Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ ŞEKER’İN PANCAR ALIM KAMPANYASI DUALARLA AÇILDI

Elazığ Şeker Fabrikası tarafından tarafından düzenlenen 2022-2023 yılı pancar alım kampanya açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Şeker Fabrikası’nda düzenlenen törene Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, Yurtbaşı Belde Belediyesi Başkanı Yasin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

* TORAMAN; “ÇİFTÇİ VE PANCAR EKEN KARDEŞLERİMİZE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ.”

Açılış töreninde konuşan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman kazasız belasız üretim temennisinde bulunarak;  “Fabrikayı daha önce gezdiğimde bakım sürecindeydi. Orada işçi kardeşlerimiz ve mühendislerimizle görüştük. Güzel bir fabrika bölgemiz ve ilimiz için önemli bir tesis. İnşallah bu kampanya dönemini de kazasız belasız geçer. Yıl boyu ilk tohum attıktan sonra büyük emek ve gayret harcayarak şeker pancarlarını yetiştiren çiftçilerimiz, bugün hasatlarını alıp fabrikaya teslim noktasına geldi. Çiftçi ve pancar eken kardeşlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

*ÇELİK; “KAMPANYA BOYUNCA 7 BİN 890 TON KRİSTAL ŞEKER ÜRETİMİ YAPILMIŞ 8 BİN 430 TON MELAS 58 BİN 150 TON İSE YAŞ PANCAR POSASI ELDE ETTİK.”

Kampanya hakkında bilgiler veren Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik ise 2021 yılında 42 bin 535 dekar alana pancar ekimi yapıldığını ve 206 bin ton pancar işlediklerini belirterek, “106 gün boyunca kampanya yapılmıştır. Bu süre içerisinde 27 bin 890 ton kristal şeker üretimi yapılmış 8 bin 430 ton melas 58 bin 150 ton ise yaş pancar posası elde edilmiştir. Elde edilen posanın 45 bin tonu paketlenmiştir. Buna karşı çiftçilerimize ürün bedeli olarak geçen yıl 95 milyon lira ödeme yapılmıştır. 2022 yılında 3 ilde 87 köyde bin 391 çiftçi ile 41 bin 240 dekar alana 325 bin ton A kotası pancar sözleşmesi yapılmıştır. Yapılan bu sözleşmelerde tesellüm edilecek pancar miktarı 250 bin tondur. 21 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan kampanyamız, 200 bin pancar işleyip 110 gün kampanya yapacaktır. İşlenecek pancar da 27 bin ton kristal şeker üretilecekken yan ürün olarak 8 bin ton melas, 60 bin ton da yaş küspe elde edilecektir” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol