Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ, TARİHİNİN EN BÜYÜK TOPLU YATIRIMLARINI KAZANDI

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren kurum olarak sportif faaliyetler içeren yatırımların özellikle depremde büyük yaralar alan Elazığ’a pozitif ayrımcılıkla kazandırılması şehirde tatlı bir heyecana sebep oldu dedi.

SPORUN HER BRANŞINDA BAŞARI

Göreve geldikleri günden itibaren kurum olarak sporun her branşında başarılı işlere imza atmak için mücadele ettiklerini ifade eden Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’e kurumun çalışmaları ve başarıları ile ilgili mikrofon tuttuk. Günışığı Gazetesi olarak yakından takip ettiğimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tepe yöneticisi Abdulsamet Eren’le söyleşiyi gazetemiz Haber Müdürü sevgili Gülçin Turgut gerçekleştirdi.

ELAZIĞ’A POZİTİF AYRIMCILIK

3 yılı aşkın süreden beri kurumun başında olan İl Müdürü Abdulsamet Eren Kurumun genel yapısının yanında işleyişi ile alakalı bilgilerde verdi. Yaşanan depremden dolayı Bakanlık olarak Elazığ’a birçok konuda pozitif ayrımcılık da yapıldığını kaydeden Kurum Müdürü Eren, söyleşimizde Elazığ’ın her konuda ve her branşta bütün başarıları hak ettiğini söyledi.

Elazığ’da yürüttükleri faaliyetler ve projeler hakkında doyurucu bilgiler veren Eren, 3 yıldan bu yana kurum olarak Elazığ’da yürüttükleri sportif, kültürel ve sosyal faaliyetler hakkında birçok konuyu da detaylarıyla anlattı.

270 MİLYONLUK BÜTÇE TARİHİNDE İLK

Söyleşimizde İl Müdürü Abdulsamet Eren, 270 milyon bütçe ile Elazığ tarihinin en büyük toplu yatırım programını yapacaklarını söylerken, bitme aşamasına gelen stadyumun Elazığ’ın parlayan bir yıldızı olacağını belirtti. Stadyumun sadece maç oynanan bir yer olmayacağını da belirten Eren, içerisinde farklı branşların olacağını kaydetti.

ELAZIĞ’DA 4 TÜRKİYE FİNALİ

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, göreve geldiğinde sporu ve şehri çok iyi bildiğini belirterek, “Elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Elazığ’da 4 Türkiye finali yaptıklarına dikkat çeken Eren, aynı zamanda Elazığ kültürünün tanıtımına da katkı sunduklarını ifade etti. Eren’le sohbet tadında gerçekleşen söyleşimizin detayları şöyle…

Müdürüm sohbete görevde bulunduğunuz 3 yılı değerlendirerek başlayalım mı? Bu 3 yıla neler sığdırdınız, daha neler yapılacak?

ELAZIĞSPOR'U ELAZIĞ'DA OYNATTIK

“Ağustos 2019'da göreve başladım, üç yıla yakındır görevdeyim. Çok zor bir görevi teslim almıştık. Elazığspor deplasmanda oynuyordu. Elazığspor, Malatya'da, Şanlıurfa'da deplasman maçlarını oynamasın diye, Gençlik Merkezini 23 günde onardık.  Takımı Elazığ'da oynattık. Akabinde Doğukent'te bir butik stadın temelini attık, bir yıl içinde de teslim ettik. Elazığspor'un ve Elazığ Karakoçan FK'nın burada futbol oynamasını sağladık.”

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ KURDUK

"Göreve başladığımızda kurumumuz birleşmişti, mevcut bir il müdürlüğü binamız yoktu. Kültür Mahallesi'ndeki yurdumuzu başka bir yere deplase ederek iki kurumu birleştirerek il müdürlüğümüzü kurduk.”

SPORU DA ŞEHRİ DE ÇOK İYİ BİLİYORDUK

“Elazığ'ın en büyük kız yurdu olan Fethi Sekin Öğrenci Yurdu’nu, 1750 kapasiteli yurdumuzu Eylül ayında eğitim öğretime hazırladık. Biz göreve başladığımızda Ağustos, Eylül aylarında çok yoğun bir maratonla başlamıştık. Sporu, şehri çok iyi biliyorduk çünkü şube müdürlüğü yapmıştım.”

İLÇELERİMİZE GÜZEL YATIRIMLAR YAPTIK

“Öncelikle futbol sahalarımızın birçoğunu elden geçirdik. Baskil’de giyinme odaları ve tribün yoktu onları ekledik. Çevre düzenlemesini de yaparak Baskil’e çok güzel bir futbol sahası kazandırdık. Yine Palu’ da giyinme odası ve tribün yoktu, oradaki eksiklikleri de tamamlayarak çok güzel bir futbol sahası elde ettik. Karakoçan’da da aynı şekilde tesisleri yenileyip futbol sahasını elden geçirdik. Kovancılar’da sahanın hem zeminini yeniledik, hem de giyinme odalarını yaptık. Arıcak’ta bir futbol sahasının temelini atıp 45 günde Türkiye’nin en hızlı amatör sahasını yaptık. Maden ve Sivrice’de de futbol sahalarımızın temelini attık şu anda devam ediyor.”

AMATÖR SAHALARDA BÜYÜK BİR İVME YAKALADIK

“Amatör takımlarımız şanslı çünkü, il merkezinde de biz göreve geldiğimizde Ahmet Yılmaz Futbol Sahamızı yüzde 15’lik seviyeden alıp bitirdik. Şu an Elazığ amatörün hizmetinde. Gençlik Merkezi sahamızın zeminini, ek tribününü, giyinme odasını bakıma ve onarıma aldık onu da hazır hale getirdik. Dolayısıyla futbolda amatör sahalar konusunda çok büyük bir ivme kaydettik.”

ÇOK AMAÇLI SPOR MERKEZİMİZ VAR

“Spor salonu anlamında Çok Amaçlı Spor Merkezimiz var. Bu bölgenin en konforlu spor salonudur. İçerisinde 5 tane olimpik branşın antrenmanı devam ediyor. Hafta içi ve hafta sonu bütün sporcu çocuklar antrenman yapıyor. Jimnastik sporu antrenmanı çok yoğun geçiyor. Güreşçilerimiz orda çalışıyor, tekvandocularımız çalışıyor, boksörlerimiz çalışıyor ve basketbol, voleybol gibi birçok branş burada çalışıyor. Çok amaçlı spor merkezimizde bunların dışında Fizyoterapistimiz var, spor psikoloğumuz var. Bunlar da sporcularımızın kanayan yaralarına olumsuzluklarına şifa oluyorlar. Çocuklarını bekleyen veliler nezih bir ortamda oturarak bekliyorlar. Dışarıdaki ve içerdeki fiziki yapıyı çok konforlu bir hale getirdik.”

6 YENİ TENİS KORTU KAZANDIRDIK

“Elazığ’a çok amaçlı spor merkezinin kampüsü içerisinde gençlik sporun ilk Kapalı Tenis Kortunu kazandırdık. Toplam 6 adet kort yaptık. Abdullapaşa Mahallesi'nde, bir tanesini Sare Ana KYK Kız Yurdumuzda yaptık, bir tenis kortumuzu da çok kısa süre önce Elazığ Gençlik Merkezi önünde tamamlayarak tenis sevenlerin istifadesine sunduk. Dolayısıyla toplamda 6 tane yeni kort Elazığ’ a kazandırdık bunun da altını çizmek isterim.”

BOCCE SAHALARI KAZANDIRDIK”

“Göreve başladığımızda ilimizde çok iyi Boccecilerimiz vardı. Bocce sahaları kazandırdık ve şu anda Gençlik Spor Klübü Bocce de 2. Lig'de. Altyapıda yetişen çocuklarımız hakikaten çok başarılı oluyorlar. Bizim kulübümüzün sporcuları hepsi Spor Lisesinde okuyor. Bu sene Spor Lisesi, Türkiye şampiyonu oldu. Burada yetişen çocuklar okul sporlarında kulübe katkı da sunuyorlar gelecekte de daha iyi yere gelecekler.”

5 SPOR SALONUMUZU YEPYENİ OLDU

“5 tane spor salonumuzu bakım ve onarımı aldık. Yakup Kılıç Spor Salonu, 15 Temmuz Spor Salonu İlçelerde ise Karakoçan, Kovancılar, Arıcak spor salonlarını kapsamlı bakım ve onarıma aldık. Buralara hem dış cephesinde boya ve yalıtım yaptık ve zeminlerini yeniledik. Bu 5 salon yepyeni oldu Yakup Kılıç'ta bu bakım ve onarımı fırsat bilip küçük salonları birleştirerek 200 - 300 metrelik cep salonlar elde ettik.”

5 ADET CEP SALON KAZANDIK

“Yakup Kılıç Salonu’nda 5 adet cep salon kazandık. Wushu, Karate, Judo, Kick-Boks, Masa Tenisi, Satranç salonlarını elde ettik. Olimpik yüzme havuzumuzu elden geçirdik. Abdullahpaşa’da Mahallesindeki kompleksimizin tamamını parke alanı dışında yeşil alana cevirdik. Çardaklarıyla oturma yerleriyle rekreasyon alanlara dönüştürdük. Buraya gelen velilerin ve çocukların mutluluğunu oraya gittiğimde görüyorum.”

GENÇLİK MERKEZİ KAZANDIRDIK

“Sadece spor alanlarına yönelik değil, gençlerin İhtiyaçlarına yönelik de çalışmalar yapıyoruz. Elazığ'da 9 adet genç ofis yaptık. Bu genç ofisler gençlik merkezi büyüklüğünde değil daha küçük. Gençlerin toplanabileceği, Gençlik Merkezine bağlı yer gibi düşünün. Yurtlarımızı, spor alanlarımızı yaptık, İpek Yolunu yaptık. Amacımız gençleri burada bir arada toplayıp kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak. Sosyal etkinliklerle gelişimlerini sağlamak.  Bu merkezleri kendi merkezleri gibi kullanıyorlar. Gençlik Merkezimizi de komple baştan yeniledik, mekaniğini, çatısını, iç dış yenilemek suretiyle yeni bir Gençlik Merkezi kazandırdık.”

 GENÇLERİMİZ GÜZEL FAALİYETLER YAPIYORLAR

“Gençlerimiz çok mutlu güzel faaliyetler yapıyorlar, çok kıymetliler. Tüm gönüllü faaliyetlerde bizim gençlik merkezimiz var. Depremde, pandemi de varlardı, gönüllü birçok faaliyette varlar. Bu anlamda gençlik merkezi çalışanlarımıza gönüllü gençlerimize teşekkür ediyorum.”

DIŞARIDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN YARISINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

“İlimizin dışa açılan tanıtımına yurtlarımız çok büyük öncülük yapıyor. Çünkü Fırat Üniversitesi çok köklü bir üniversite özellikle 46 bin öğrencisi var.  Fırat Üniversitesi'nin yaklaşık 25 bin civarında öğrencisi dışarıdan geliyor. Bunun yaklaşık 9 bin 97 öğrencisi bizim yurtlarımızda kalıyor. Yine denetimi bize bağlı olan özel yurtlarda 1500’ün üzerinde öğrenci kalıyor. Dışarıdan gelen öğrencilerin yarısına ev sahipliği yapıyoruz.”

TÜRKİYE'DE SES GETİREN BİR ÇALIŞMA YAPTIK

“Ben hep şunu söylüyorum yurtlarımızı sadece beslenme, barınma olarak görmeyin. Bu gelen öğrencilerimizin sosyal alanlarına da zaman ayıralım. Biz bu felsefeyle yola çıktığımızda Türkiye'de ses getiren bir çalışma yaptık. Her ayın 23’ünde Elazığ Tanıtım Günleri yaptık yurtlarda. Belediyeden kürsübaşı ekibini getirdik. Başta Çaydaçıra olmak üzere, oyunlarımızı sergiledik. Elazığ'ın yöresel yemeklerini ikram ettik. Buradaki amacımız dışarıdan gelen öğrencilerimiz Elazığ'dan gittikleri zaman biz Çaydaçırayı biliyoruz, kürsü başını, sırını, taş ekmeğini biliyoruz demeleri. Bu faaliyetlerimiz Elazığ'ın tanıtımına ciddi oranda katkı sunuyor.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK, YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

“Her yurdumuzda 4-5 tane konser düzenledik. Halk Eğitimle ortaklaşa düzenlediğimiz 60 tane kursumuz el sanatlarından, spor eğitimlerine kadar birçok alanda kurs açtık. Konforlu yurtlarımız var. 5 tane spor alanı yaptık. 30 bin metre karenin üzerinde yeşil alan yaptık. Öğrencilerimizin, mutluluğu, başarıları ve güzel zaman geçirmeleri için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Devam eden faaliyetlerimiz de var.”

EN BÜYÜK YATIRIM; ELAZIĞ STADYUMU

"2019'un Eylül ayında iki yıl temeli atılmayan ilin en büyük yatırımı olan Elazığ Stadyumu'nun temelini attık. Allah'a çok şükür o da % 90 bitme aşamasına geldi. Çatının tamamı kaplanmış, prekast, çelik, cam işinin yüzde yüzü bitmiş. Alt drenajı bitmiş, üst drenajı, alttan ısıtma sistemi olduğu için alttan ısıtma boruları yakın zamanda döşenecek. Üzerine de  10 santimlik 0,2 bir kum tabakası gelecek ve rulo çim serilecek. Çim ve koltukların montajı kaldı. Çok bir iş kalmış değil."

SADECE BİR STADYUM DEĞİL, FARKLI BRANŞLARI İÇERECEK

“Sadece bir stadyum değil, içerisinde 300 metre kareden 4 adet cep salon var. Bunların her biri farklı branşları içerecek.  Bizim düşüncelerimizden bir tanesi havalı silahlar, lazerle silah atışını eklemek, Elazığ’a Halter branşını koymak, Bilardo'yu koymak ve yakın dövüş sporlarından bir tanesini eklemek istiyoruz. Stadyumun hemen yan tarafında bir spor salonu var 2 bin 700 seyirci kapasiteli, spor salonunda 2 tane 600 metrekare cep salonu var. Bunların içerisinde de Badminton, Basketbol, Voleybol ve yine yakın dövüş sporlarının olacağı bir alan oluşturacağız. Hemen yanında İl Müdürlüğü binası var. Onun altında bir okçuluk spor salonu var. Stadyumun 23 adet locası, 3 tane de işletme var.”

YAŞAYAN BİR STAT OLACAK

“Stadyum yaşayan bir stat olacak. Elazığ’ın parlayan bir yıldızı olacak. Bu stadın Türkiye’deki, birçok stattan çok farklı özellikleri var. Dış görüntüsü AVM görüntüsünde. Diğer statlar gibi sacdan yapılmamış, akvaryum tipi de değil, dikdörtgen kutu gibi bir stat. Koltuklar tribüne zemine çok yakın. Dış cephesinde camdan çelikten prekast oluştuğu için güzel bir görüntüsü var.”

HEM SOSYAL HEM DE SPOR ANLAMINDA ÇOK BÜYÜK HİZMETLER VERECEK”

“Şehir merkezinde olması hasebiyle seyircilerin ve taraftar grubunun çok fazla rağbet göstereceği bir konumda. Özellikle bu stadyum bittiğinde şehrimize hem sosyal hem de spor anlamında çok büyük hizmetler vereceğini düşünüyorum.”

MADEN VE SİVRİCE’NİN FUTBOL SAHASI YAPILIYOR

"Devam eden çalışmalarımız içinde Maden ve Sivrice’nin futbol sahası yapılıyor. Sivrice’de hemen sahanın yanında su sporları merkezimiz olacak. Bu su sporları merkezinde birçok su sporları branşı yapılacak. Hemen yanında bir spor salonu ve açık basketbol sahası yapılacak, bir kompleks olacak aslında Sivrice."

BİRÇOK BRANŞI YENİ BAŞLATTIK

15 Temmuz Stadı'nda tırmanma duvarımız yapılıyor. Bu tırmanma duvarı özellikle dağcılık sporu yapanların uzun yıllardır beklediği bir branş. Biz birçok branşı yeni başlattık. Bu branşlarla çocuklarımızın gelişimine katkı sunacağız. İlimizin çocukları belki ileriki yıllarda çok iyi yerlere gelecekler biz de buna vesile olmak istiyoruz."

TARİHİN EN BÜYÜK TOPLU YATIRIMI

“Geçtiğimiz ay Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve tüm İlçe, ve Belde Başkanlarımızla, Bakanlığa gittik. Elazığ tarihinin en büyük toplu yatırımını aldık. Bu sporda bir milattır. “

270 MİLYONLUK YATIRIM ALDIK

“270 milyonluk yatırım aldık. Bu yatırımın içerisinde merkezde atletizm pisti, spor salonu, bir futbol sahası, 5 adet halı saha, atış poligonu olacak. İlçelerde ise 5 adet spor salonu, beldelerin ve ilçelerin toplamında 30 adet halı saha yapılacak.  15 tane basketbol sahası yapılacak.”

AKLIMIZDA ÇOK DAHA BÜYÜK SPOR YATIRIMLARI VAR

“Şunu söyleyebilirim; Elazığ'da bu kadar çok yatırımın yapıldığı başka bir tarih yok. İnşallah bu sene bunların hepsini başlatıyoruz, bunlar bittikten sonra 2023'te de Elazığ'ın neleri eksik olduğunu çok iyi biliyoruz. İlerleyen yıllarda aklımızda çok daha büyük spor yatırımları var. Ama önce bunları tamamlamamız lazım.”

2022'DE BİR İLKİ YAŞADIK

“Elazığ tarihinde spor anlamında 2022'de bir ilki yaşadık. En çok spor müsabakalarının yapıldığı tarih olduk. Elazığ’da dört tane Türkiye finali yaptık. Türkiye Boks Gençler Şampiyonasını, Türkiye Kuraş Şampiyonasını, Badminton Okullar Şampiyonasını, Paletli Okullar Şampiyonasını, Elazığ’da yaptık.  Milli takımımızı Elazığ’da ağırladık. Elazığ tarihinde bir ilk oldu.“

Elazığ’a kazandırmak istediğiniz ve hayalini kurduğunuz bir projeniz var mı?

YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ

“Bir tanesi stadyumdu bitmek üzere. İkincisi Sivrice'de özellikle Hazarbaba'da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi istiyorum. Yaklaşık 8- 10 tane sahanın yan yana olduğu, içerisinde 200 - 300 yataklı otelin bulunduğu takımların burada kamp yaptığı bir yer düşünüyorum.”

SİVRİCE’DE SU SPORLARI

“Sivrice’de su sporları düşünüyorum. Üç tarafı sularla kaplı bir ilde su sporlarının olmayışı büyük bir eksiklik ama inşallah buranın üzerinde yazın su sporlarını göreceksiniz. Başladık, inşaatımız devam ediyor. Biz stadyumu ve Sivrice su sporlarını bitireceğiz. Ama bu Yüksek İrtifa Kamp Merkezimiz benim en çok arzu ettiğim şeylerden bir tanesi.“

SPORCU EĞİTİM MERKEZİ

“Çok amaçlı spor merkezi tenis kortlarının kompleksi içerisinde 'Sporcu Eğitim Merkezi' hayal ediyorum. Burada sporcularımızın yüksek kalitede olan başarılı sporcularımızın beslenme ve barınma ihtiyaçlarının bu merkezden karşılanmasını istiyorum. Çünkü bu sporcularımız yüksek düzeyde çalışıyor, beslenmelerini biz yapalım orada dinlensinler. Birçok sporcumuzun ekonomik sebeplerden dolayı bu imkanları gerçekleştiremediklerini biliyorum. Bu sebepten dolayı 'Sporcu Eğitim Merkezi'ni de kazandırmak istiyorum. İnşallah su sporlarından sonra bunu da yapacağız.”

SPORA VE SPORCUYA KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ben başta Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Sayın Bakan Yardımcılarımıza, Valimiz Sayın Dr. Ömer Toraman'a, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın İl Başkanımıza, çok değerli sporcu velilerine, spor paydaşlarımıza ve her zaman yanımızda olan Elazığ Basınına spora ve sporcuya yapmış oldukları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum, Allah hepsinden razı olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol