Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

“ELAZIĞ’DA BAKANLIĞIMIZIN PROJELERİ KAPSAMINDA YAZ KAMPLARI BAŞLADI”

Elazığ’da her yıl olduğu gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bu yıl da açılacak olan Yaz Spor Okulları ile ilgili olarak hazırlıklar ve kayıtlar devam ediyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz kamp ve kurslarının kayıtları başladı. Çok sayıda branşta eğitimlerin verildiği yaz spor kurslarına katılmak isteyenler, ‘Saatlik’ ya da ‘Tam gün’ seçeneklerinden faydalanabiliyor. 32 branşta birçok öğrencinin faydalanacağı kurslar hakkında İl Müdürü Abdulsamet Eren, bilgiler verdi.

 “ELAZIĞ’DA BAKANLIĞIMIZIN PROJELERİ KAPSAMINDA YAZ KAMPLARI BAŞLADI”

Her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Elazığ Gençlik Ve Spor İl müdürü Abdulsamet Eren, kamp ve kurslar hakkında bilgi verdi. Eren, “Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğümüz hem yazı hem kışı dolu dolu geçiyor. Hem faaliyetleri olarak hem programları olarak. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim için önemli. Karne tatilinden hemen sonra gençlerimiz ve çocuklarımız için yoğun bir program var. Gençlik Spor Bakanlığımızda kendi projeleri var. Elazığ’da da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projeleri kapsamında yaz kampları başladı. Mesela Elazığ’da gençlerimiz ve çocuklarımızı Bursa’ya gönderdik yine ‘Biz Bir Takımız’ projesi kapsamında 40 öğrencimiz şuan Ankara’da. Eğitim aldılar hem sosyal, kültürel etkinlikler yaptılar şimdi de Ankara gezilerindeler orada Gençlik Spor Bakanımızla da bir araya gelecekler inşallah. Bir ekibimiz Hatay ilimizdeydi yeni dönüş yapıp geldiler oranın kültürünü tanıdılar hakikaten çok verimli de geçiyor. Bu yıl Bursa dışında 19 tane ilimize Elazığ’dan çocuklarımızı ve gençlerimizi uğurlayacağız. Bunların içinde Trabzon, Rize, Antalya, Mersin, Eskişehir, Osmaniye birçok Anadolu’nun kentine gidecekler. Burada hem o yörenin kültürünü öğreniyorlar hem yeni arkadaşlar edinip sosyal ilişkilerini geliştiriyorlar, çocuklarımızın ufku açılıyor. Yaz tatilleri verimli geçiyor” dedi.

“32 BRANŞTA ELAZIĞ’DA YAZ SPOR OKULLARINA HAZIRLANIYORUZ”

Yaz spor kurslarının açılışı 29 Haziran’da yapılacak. Eren, “Gençlik kampları dışında Gençlik Spor Bakanlığı yaz okullarımız var. Bizim 50’nin üzerinde uzman kadromuzla birlikte yaklaşık 32 branşta Elazığ’da yaz spor okullarına hazırlanıyoruz. Bunların açılışını 29 Haziran’da yapacağız. Tesislerimizi de hazırladık şuan da kayıtlar devam ediyor. En çok rağbetin yüzme branşı olduğunu söyleyebilirim. Bin 700’ün üzerinde yüzmeye kayıt almış durumdayız bunun 2 Bine kadar geleceğini düşünüyoruz. Bunların yanında güreş, jimnastik, boks, futbol, hentbol, okçuluk, su topu gibi birçok branşta da kayıt almaya devam ediyoruz. Biz çocuklarımıza ve gençlerimize sizin aracılığınızla şunu söylüyoruz mutlaka bir spor branşına ya da sosyal etkinliklere mutlaka birine yazılın hem yaz hem de yılın 12 ay boyunca yazılın ve gelin. Bunlar çocuklarımızın gelişimine çok büyük katkılar sunacak”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol