Öne Çıkanlar Sözlerini Misliyle Kendisine İade Ediyoruz Merhum Necmettin Erbakan Dualarla Anıldı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı Arasında F.Üden 8 İsim Çalışmaları Yerinde İnceledi elazığsondakikahaber

Bu haber kez okundu.

Elazığ’dan TASKK’a Tepki!

“Maç olmaz, top olmaz, davul zurna çalmaz...”

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu maçların OHAL ilan edilen bölgeler haricinde 4-5 Mart 2023 tarihinden itibaren oynanacağının açıklamasına Elazığ’dan büyük tepki geldi…

Merkez üstü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki deprem sonrası afet bölgesi ilan edilen illerde sportif müsabakalar durdurulurken, Afet Bölgesi ilan edilmesine rağmen Elazığ’da amatör maçların oynanacağı açıklamasına spor kulüpleri tepki gösterdi.

ELAZIĞ AFET BÖLGESİ DEĞİLMİ?

Önceki gün acil olarak toplanan 1.Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden 16 takım TASKK’ın “OHAL İlan edilen (Adana, Adıyaman Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye) illerimizde ve Bölgesel Amatör Lig 2. Grup ve 7. Grup müsabakaları haricindeki tüm illerde Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Lig ve Alt Yaş kategorileri müsabakaları 4 - 5 Mart 2023 tarihinden itibaren oynatılacaktır.” kararına Elazığ’ın da dahil edilmesi gerektiğine vurgu yaparak siyasileri göreve çağırdılar.

*BU ORTAMDA FUTBOLDAN BAHSETMEK NE KADAR DOĞRU?

Takımların çoğunda futbolcuların evleri hasarlı olduğunu ve birçok öğrencinin de memleketine döndüğünü ifade eden kulüpler “Takımlarda topçuların evleri ağır hasarlı birçok öğrenci memleketlerine döndüler, şehirde 3 bine yakın ağır hasarlı ev var.

İl dışından şehrimize yaklaşık 70 bine yakın insan geldi, takımdaki öğrencilerin yakınları vefat ettiği bir ortamda futboldan bahsetmek ne kadar doğru.

Hakem sayısı yok denecek kadar az.

Çoğu memleketlerine geri döndü.” diyerek Elazığ Valisi, İl Başkanı ve siyasileri göreve çağırdılar.

* BU SEZON BİZ DEPREMİN YARALARINI SARACAĞIZ

“Spor servisimize değerlendirmelerde bulunan kulüpler ortak açıklamasında; “Elâzığ’da Sporcunun Evi Yıkılmış konaklama sıkıntısı var, Üniversite okuduğu ilde ki kulüpte oynayan öğrencinin yüz yüze eğitimi Nisan ayına(belki daha uzun) kadar yok ve spor yaptığı şehre gelemiyor.

İlimizdeki spor kulüpleri, idarecileri, çoluk çocuğunun derdine, eşinin, dostunun derdine düşmüş, iş yeri yıkılan var ve bölge illere gönüllü AFAD çalışanı gibi erzak götürdüğü bir ortamda, bu olağanüstü durumu analiz edemeyen antrenörlerimiz varsa...

Evi Yıkılan bir sporcusu ile gidip çadırda 5 dakika otursun...

Bu sezon biz depremin yaralarını saracağız. Maç olmaz, top olmaz, davul zurna çalmaz...

Normalleşeceğimiz zamanı biz biliyoruz...o zaman bu zaman değil...”ifadelerini kullandılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol