Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk spor yaz sıcaklıkları KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞLI BİLİM İNSANI ÇELEBİOĞLU, ÖDÜL

91 Ülke 95 Kurumsal Üyesi Olan Amerika Havacılık ve Üzay Enstitüsü Tarafından Amerika Dışındaki Dünya Ülkelerinde 5 kişi Ödüle Layik Görüldü. 

Türkiye' de Prof. Dr. Selin ARADAĞ ÇELEBİOĞLU, ASSOCİATE FELLOW Ödülüne layık görülen   Çelebioğlu, Amerikada düzenlenen törenle ödünü  Aldı.

Prof. Dr. Selin ARADAĞ  KİMDİR?

Elazığ’ın  Karakoçan İlçesinden olan Prof.Dr. Selin ARADAĞ  ÇELEBİOĞLU,  Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği  Bölümünde Tamamladı. ÇELEBİOĞLU,  ABD' deki Rutgers Üniversitesi Makine ve Havacılık  Mühendisliği Alanında Doktorasını yaptı.

Amerikan Hava Kuvvetleri Akademisinde Araştırma Mühendisi Olarak Çalıştı. 2008 Yılında Türkiye'ye Döndü. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Universitesinde, TED Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi, TÜBİTAK, Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı ve TUSAŞ gibi Kuruluşların Projelerini Yürüttü. Avrupa Birliği  Projelerinde Görevler Aldı.2010  Yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Bilim İnsanı TÜBA GEBİP  Ödülünü Aldı. Temiz Enerji Alanında  TOBB ve ETÜ  Hidro Su Türbini Tasarım  ve Test Merkezininde Kurucusu Olan Prof. Dr. Selin ARADAĞ ÇELEBİOĞLU, İlk Kez Yerli Olanaklarla KEPEZ Hidroelektrik   Santralını Devreye Soktu.Halen TED Üniversitesi'nde Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü  ve Makine Mühendisleri Bölüm Başkanı Olarak Görevini Sürdürmekle Birlikte, TÜBİTAK, Ulaştırma, Savunma, Enerji, Tekstil Teknolojileri Grublarında Danişma Kurulu Üyeliği, Avrupa Birliği  COST ( Bilim ve Teknolojileri ) Avrupa İşbirliği Aksiyonu  Yürütme Kurulu, Isı Bilim ve Teknoloji  Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği Görevlerinide Yürütüyor.-

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol