Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

ERCAN: “GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

ERCAN: “BİZ KARNIMIZDAN KONUŞMUYORUZ; BİZ BUYUZ”

İş İnsanı ve İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan, 1970’li yıllarda Elazığ’da otomotiv sektörüne yönelik yatırım yaptıklarını, bugüne kadar büyüyerek yatırımlarını arttırdıklarını, şehir ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağladıklarını vurguladı.

“ELAZIĞIMIZA YATIRIM YAPIYORUZ”

Elazığ’da kazanıp Elazığ’a yatırım yapmayı prensip edindiklerini belirten ERCAN; “Ticaret hayatımıza 1970’li yıllarda babam başladı. 1985’li yıllarda biz ticarete atıldık. Şuanda geldiğimiz noktada 60 kişiye yakın bir istihdamımız söz konusu. Aynı zamanda ülkemize katma değer noktasında ciddi katkılarımız oluyor. Tabiki bu bize haz veriyor. Bu yatırımlarımızı ve istihdamı artırıp bu hazza daha çok yaşamak arzusundayız. Aile şirketi olarak kardeşlerimizle beraber ticaretle uğraşıyoruz. Ekonomik kriz olması hasebiyle de yatırımlarımızı kesmedik. Yatırımlarımız özellikle otomotiv sektöründe artarak devam ediyoruz. Son zamanlarda bir yatırımımız daha söz konusu. Otomotiv sektöründe 2 bayii alıp Diyarbakır yolunda bir plaza açılışımız olacak yakın zamanda. Yatırımlarımız artarak devam edecek. Nihayetinde bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde kazanıyoruz ve bu şehirde yatırım yapmak zorundayız." Diye konuştu.

“GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Ticarette sağladıkları başarıyı siyasette sürdürerek Elazığ’a daha faydalı işler yapmayı hedeflediklerini, bu nedenle İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu belirten ERCAN, şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 1 yıl önce aday adaylığımızı açıkladık. İYİ Parti milletvekilleri Elazığ’a geldi. İş yerimizi ziyaret ettiler. Bize bir teklifte bulundular, partiye davet ettiler. Biz de bu davete icabet ettik. Biz o günden itibaren aday adaylığımızı açıkladık. Yani elimizi taşın altına koyduk. Daha doğrusu gövdemizi taşın altına koyduk. Tabir yerindeyse karnımızdan konuşmadık. Direkt aday adaylığımızı açıkladık. Ama bu aday adaylığı uzun süreli bir iş. Seçim sath-ı maili girmeden çalışmalarımız devam ediyor. Tabiki ileriki zamanlarda adaylık söz konusu olduğu zaman çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Adaylık tamamen genel başkanımızın ve genel merkezimizin takdirine bağlıdır. Biz şuan aday adayı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köylerde, mahallelerde, şehirde merkezinde çalışmalarımız devam ediyor.”

“ELAZIĞ’IN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİN ANKARA’YA TAŞIDIK”

Elazığ’ın ve şehir halkının sorunlarını, taleplerini rapor haline getirerek İYİ Parti Genel Merkezinde Genel başkan yardımcılarına takdim ettiklerini, problemlerin çözümüne yönelik istişarelerde bulunduklarını anlatan ERCAN; “Ankara’ya gittik, genel Başkan yardımcılarıyla görüştük. Ziyaretimizde şehrimizin sorunlarıyla alakalı bir dosya hazırladık kendilerine. Şehrimizin kökleşmiş, derinleşmiş sorunları var. Bu sorunların çözümüyle alakalı istişarelerde bulunduk. Genel Başkan yardımcılarımızla, görüş alışverişinde bulunduk. Onların da bize tavsiyeleri oldu. Biz de onlara dilimiz döndüğü kadar Elazığ’ın sorunlarını anlattık. Çok verimli bir görüşme oldu. Kamuoyu tarafından büyük takdir gördü. Bunun yanı sıra Ankara’da üniversitelerde öğretim görevlisi arkadaşlarımız vardı. Onlarla bir araşa geldik.  Onlarla istişarelerde bulunduk. Bu çalışmalarımız ileriki zamanlarda da devam edecek.”

ÜLKE EKONOMİSİ

Türkiye’de ciddi bir ekonomik sorun yaşandığını vurgulayan Yüksel ERCAN, “Türkiye ekonomik olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bir avuç benzin 30 Lira olmuş. İnsanlar arabalarına binmiyorlar. Toplu taşıma araçlarını da kullanmıyorlar. Yürüyorlar. Bir sene sonra ayakkabı satışları patlak verecek diye düşünüyorum. Çünkü insanların cebinde olmadığı zaman, gelir gider dengesi bozulduğu zaman insanlar bunun çaresini düşünüyorlar tabiî ki. Ekonomik olarak çek ediyorlar. Fuzuli masraflardan kaçıyorlar. Bir de standartları yüksek olan vatandaşlarımız standartlarını düşürmek durumunda kalıyorlar. Mesela araç seyahati yapmıyorlar. Otomobilleriyle işlerine gitmiyorlar. Otomobil satışları 2017 yılına göre çok düşük. 2017 yılında tüm zamanların otomobil satışı gerçekleşti. Bir milyon adeti buldu. Ama 2018’in ikinci yarısından sonra ekonomik krizden sonra araç satışları düştü. 2018 yılında 650 bin, 2019’da 450 Bin adet otomobil satıldı. 2020’de inişli çıkışlı bir seyir izledi. Tabiki bu otomotiv sektörünü engelliyor. Zor durumda bırakıyor. Özellikle otomobilin yan kuruluşları olan tamirci esnafını,  elektrikçi esnafını etkiliyor. Teker dönmediği zaman yan sektörler de etkileniyor. Akaryakıtta çok enteresan bir zam oldu. 2021’in 8. Ayında aldığımız benzin bugün hesapladık 3 katı olmuş. Bu da insanların ekonomisine çok ciddi külfet getiriyor. Biran önce bunun tedbirinin alınması lazım. Hükümetin ciddi şekilde radikal bir kararla ekonomiye bir çare bulması lazım.” Diye konuştu. 

“ASGARİ ÜCRET ARTTIRILMALI”

Bugünkü şartlarda asgari ücretle geçinmenin imkansız bir hale geldiğini söyleyen ERCAN, “İnsanların gelir seviyesi de düştü. Asgari ücret 4.250 Lira. Adamın evi kiradaysa iki tane çocuğu varsa inanın ki geçinmesi mümkün değildir. Bizim yanımızda çalışan insanlar var. Biz bunu göz önünde bulunduruyoruz. Asgari ücret veriyoruz ama evli barklı insanlara maaşlarını farklı şekilde vermek zorunda kalıyoruz. Çünkü geçinemiyorlar. Asgari ücret alan insanlar mağdur.” Dedi.

“İYİ PARTİNİN POLİTİKALARI BİZİ CEZBETTİ”

İYİ Parti’den siyaset yapma nedenini de kamuoyu ile paylaşan Yüksel ERCAN, şöyle konuştu: “Rahmetli babam da siyasetçiydi. Anavatan partisinin kurucularındandı. Ben, bir dönem Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yaptım. İl Genel Meclis üyeliği yaptım. Siyaset geleneğimiz var. Biz, babamdan sonra siyasi partiler bizden siyaset yapmamızı istediler. Memlekete faydalı olması açısından gelip siyaset yapmamız lazım dediler. Bu tür teklifler oluştu. Dolayısıyla bizim çıkış noktamız şudur; Bu memlekete şehrimize faydalı siyaseten faydalı işler yapacaksak , onların duasını alarak yapabiliriz diye düşündük. Bir katkı olsun dedik. Ticaretteki başarımızı siyasette de başarabiliriz diye düşündük. İYİ partinin sosyal ve ekonomi politikaları hakikaten bizi cezp etti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye’yi ne hale getirdiği belli. Ekonomik kriz büyüyor, ekonomik sıkıntılar büyüyor. İnsanlar geçim derdine düştü. İYİ Parti’nin güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistemi bu ülkeye daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Ben inanıyorum ki İYİ Parti iktidarında, güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistemi Türkiye’ye tekrar getireceğiz, İnşallah bu da vatandaşımızın daha iyi yönetimini sağlayacaktır. “

“SÜREKLİ SAHADAYIZ”

Seçim çalışmaları kapsamında Parti il yönetimi ile temas halinde köy ve mahalle ziyaretleri yaptıklarını, sürekli sahada olduklarını belirten ERCAN, “Aday adayıyız şu anda. Şu anda mahallelerde, köylerde siyasetimizi yapıyoruz. İnsanlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz. İnsanlarımız sıkıntılarını dile getiriyorlar. Biz de bunları rapor haline getiriyoruz. Onları dosyalandırıyoruz. Zamanı geldiği zaman Ankara’ya götürüyoruz. Aday adaylığı süreci böyle. Eğer seçim sath-ı mailine girildiği zaman bizi de adaylığa uygun görürlerse genel başkanımız, adaylık sürecimiz ondan sonra başlayacak. Biz şuan aday adayı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürekli sahadayız. Görüşmelerimizi yapıyoruz. Tabiki çalışmalarımız yaparken il başkanlığımızın da görüşlerini alıyoruz. İl Yönetimiyle beraber istişareli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Keşke herkes aday adaylığını açıklasa da erkenden çalışmalarına başlasa. Ama biz erkenden başladık.”

“BİZ KARNIMIZDAN KONUŞMUYORUZ; BİZ BUYUZ”

Aday adaylığını erken açıklamasının gerekçesini de anlatan ERCAN, “Aday adaylığını erken açıklamanın avantajları ve dezavantajları var. Bana diyorlar ki ‘aday adaylığını neden erken açıkladın?’ Bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Bizim her hangi dosyamız yok. Olumsuz bir yanımız yok. Biz buyuz. Biz Yüskel Ercan’ız. Memleketimizde ticaret yapıyoruz, siyaset yapıyoruz. Bir şekilde herkes bizi tanıyor. Tabir yerindeyse biz karnımızdan konuşmuyoruz. Biz buyuz. Bizim buradaki tek nedenimiz memleketimize hizmet etmek. Yoksa bizim herhangi bir beklentimiz, düşüncemiz yok. Bizim çok şükür işlerimiz iyi. Bu şehre faydalı olabilmek için siyaset yapma kararı aldım. Şehrimizi, Elazığımızı TBMM’de temsil etmek istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’DA İSTİHDAMA YÖNELİK YATIRIMLAR GELMESİ GEREKİYOR”

Elazığ’ın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu vurgulayan Yüksel ERCAN, bu problemi aşmak için istihdama yönelik yatırımların gerekli olduğunu kaydetti.

Aday gösterilmesi ve milletvekili seçilmesi halinde organize sanayi bölgesinde yatırımların artmasına yönelik çalışmalar yapacağını aktaran ERCAN, şu ifadelere yer verdi: “Elazığ’ın derinleşmiş ve kökleşmiş sorunları var. Elazığ’ın birçok surunu var. Bana göre en büyük sorunu işsizlik. İstihdama yönelik bazı hamlelerin yapılması gerekiyor. Özellikle organize sanayi bölgesinin daha aktif hale getirilmesi lazım. Şehrimize yatırımların yapılması için bizim çalışmalarımız var. Şuanda 10 bine yakın istihdam alanı var organize sanayi bölgesinde. Biz istihdam sayısını daha arttırmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız olacak. İkinci organize sanayi bölgesi açıldı. Eğer orada yatırıma yönelik yatırımcı getirebilirsek orayı da hareketlendirebilirsek  Elazığ’ın durumu çok daha iyi olacak. Bunun için çalışmak lazım. Oradaki arkadaşlarımızın kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor. Elazığ’a yatırım gelmesi lazım. Bu hamleleri yapmamız gerek. Daha fazla çalışarak yatırımcıları buraya çekmek gerekiyor. Bunun yanında şehrimizin diğer meseleleri de var. Şehrin içerisinde kalan çimento fabrikasının taşınması, sanayi sitesinin sıkıntısı var. Bütün sorunları dosya haline getirdik. Çözüm önerilerini hazırladık. Eğer bizi fırsat verilirse şehrimizin sorunlarına çözüm getirmeye çalışacağız.”

"TURİZME YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR"

Elazığ’ın turizm, tarım, hayvancılık ve sanayi sektörlerinde altyapısı olan bir şehir olduğuna dikkat çeken ERCAN, “Turizmle alakalı yapılması gereken çok var.  Bizim bir projemiz var. Hazar gölünü Salda gölüne dönüştürme gibi bir çalışmamız var. Bizim en büyük hayallerimizden biri de budur. Hazar gölünü turizm alanında geliştirmeyi istiyoruz. Biz tatil için bir sürü paralar harcıyoruz. Burada kapımızın önünde  gölümüz var. Ama bunu aktif halde kullanamıyoruz. Maalesef turizm gelirlerimiz çok kısıtlı bizim, Elazığ olarak. Kanyonlar ses getirdi ama bunu değerlendiremedik. Sürdürülebilirliğini sağlayamadık. Bunlar olmaması gerekiyor. Takipçisi olunması gerekiyor. Siyasetçinin görevlerinden birisi de budur. İktidara geldiğimiz zaman bunların hepsini göz önünde bulunduracağız. Bunlar Elazığmıza birer katma değerdir. Ben turizm konusunda Sivrice’nin hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Biz bu işlerin takipçisiyiz.” dedi.

PARTİMİZİN TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA ÖNEMLİ POLİTİKALARI VAR

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da tarım ve hayvancılıkta sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken İYİ Parti Elazığ milletvekili aday Adayı Yüksel ERCAN; “Bizim iki ovamız var. Kuzova ve Uluova. Bu ovalarımız şu an susuz. Daha önceden pompayla sulaması yapılıyordu ama pompajlama elektrik borçlarından dolayı sıkıntıya girdi. Bir daha da oraya bir sulama sistemi getirilmedi. Oradaki insanlarımızın bağı bahçesi kurudu. Orada sulu tarım yapılamadı. Dolayısıyla verim düştü. İnsanlarımız zor durumda kaldı. Maalesef sürdürebilir bir çalışma yok. Tarım bizim için olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Özellikle son zamanlarda akaryakıt fiyatlarından dolayı tarım sektörü zor durumda. İnsanlarımız ekim yapamıyor. Tohum, gübre pahalı, nakliye pahalı. Velhasıl sıkıntı büyük. Şimdi bütün tarım ve hayvan ürünlerini ithal ediyoruz. Ukrayna savaşta olmasına rağmen oradan buğday olmaya çalışıyoruz. Bu büyük bir problem. Halbuki bizim topraklarımızda buğday da yetişir, her şey yetişir. Ama maalesef bir türlü tarım politikası gerçekleştirilemedi. İYİ Parti olarak tarım politikasında önemli çalışmalarımız var. Özellikle girdi maliyetlerini düşürüp, alım garantisi veren bir tarım politikamız var. Tamamen çiftçiyi kucaklayan, ürünü pazarda satabilen, çiftçiye gelir kazandıracak bir proje. Bizim iktidarımızda tarım politikasında çok iyi şeyler olacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

“ELAZIĞ SİYASETEN İYİ YÖNETİLMİYOR”

Elazığ’ın siyaseten iyi yönetilmediğini ifade eden ERCAN, şunları söyledi: “Belediye başkanımız çalışıyor. Ben gözlemliyorum. İyi niyetle çalışıyor belediye başkanımız. Tabiki dışarıdan baktığımız zaman Elazığ’a daha faydalı olabilecek şeyleri yapması gerekiyor. Siyasiler olarak sıkıntılı. Adalet ve Kalkınma Partisinin Elazığ’a pozitif davrandığını düşünüyorum. Bütçeden hak ettiğini aldığını düşünmüyorum. AK Partinin 4 vekili olmasına rağmen Elazığ hak ettiğimiz yerde değil. Daha çok yatırım gelebilir. Daha çok teşvik gelebilir. Özellikle depremi fırsata çevirebilirdik. Kısmen olsa da tam istediğimiz bir ortam oluşmadı. Siyasi olarak Elazığ iyi yönetilmiyor.”

“İYİ PARTİ YÜKSELİŞTE”

Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre İYİ Partinin oylarının arttığını söyleyen ERCAN; “Son anketlerde İYİ Parti’nin durumu çok iyi. İYİ Parti’nin oy oranı Yüzde 20’yi aştı. Bunu genel başkanımız da söyledi. Ben kendim Elazığ özelinde bir anket yaptırdım. O zamanki rakam çok düşüktü. Ama şimdi İYİ Partinin bir yükselişi var. İnşallah İYİ Parti olarak milletvekili çıkararak Elazığımızı TBMM’de temsil edeceğiz. Doğru bir strateji ve planlamayla İYİ Partinin Elazığ’da  vekil çıkarabileceğine inanıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol