Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

EROL: BU NASIL BİR MANTIK?

Ziyaretlerinde önemsedikleri için Elazığ’ı birkaç konuda Pilot İl yapma sözü verdiklerini ancak bu ziyaretin bile AKP’liler tarafından istismar edildiğini söyleyen Erol, bu nasıl bir mantıktır ki şehrimize gelen misafirleri bile şow yapmakla itham ettiler dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve CHP İl Başkanı Çağlar Duran, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Ziyaretlerinde CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,Ekonomi Masasının gelişi, Elazığ’ın sorunları ve  siyasi gündeme kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ekonomi Masası Kurmaylarının Elazığ ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Gürsel Erol, sorunlara çözüm bulmak amacıyla Elazığ’a geldiklerini ifade etti. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın, kabinede Elazığ'a Bakanlık sözünü verdiği söyleyen Milletvekili Erol, iktidara geldiklerinde Elazığ’a bütün hizmetleri yapacaklarını belirtti.

Milletvekili Gürsel Erol Elazığ’ın siyaseti ve sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunarak,”Spor Takımı Tutar Gibi Parti Tutmak Doğru Değil” dedi.

AK Parti heyetinin  “CHP Heyeti Şov Yapıyor” açıklamalarına sert yanıt veren Erol, “Bizim şov yaptığınızı iddia edenlere sesleniyorum, Elazığ'ı daha çok seviyorsanız, Elazığlı birini bakan yaparsanız” dedi.

Milletvekili Erol,  MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in "MHP, CHP’den fazla oy almazsa istifa edip şehri terk edeceğim” açıklamalarına ise” Semih Bey, CHP yerine, Elazığ’da HDP‘yi geçmeyi hedeflesin” diye konuştu.

OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİLİZ

Ekonomi Masasının Elazığ’a neden geldiğini ve kimlerin geldiğini açıklayan Erol,”Sayın Genel Başkanımız Elazığ Ticaret Lisesini birincilikle bitirmiş, Elazığ’a karşı özel bir ilgisi olan biri. Bunu da her fırsatta kendisi ifade ediyor. Elazığ’ın potansiyelini Genel Başkanımız biliyor olması gereken yerde olmadığını da biliyor. Bu hem ekonomik olarak hem de bu kentin değerleri, vizyon olarak ve siyaseten de olması gereken yerde değiliz.” dedi.

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNMUŞ BİR TEKNİK KADRO

Milletvekili Erol,Ekonomi Masası’nın teknik bir kadrodan oluştuğunu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Elazığ’a gönderildiklerini ifade ederek, “Biz başarıda pilot il olma iddiası taşıyoruz. Bununla ilgili Sayın Genel Başkanımız, özellikle partimizin devlet geleneğinden gelen geçmişte bürokrasi de çok önemli görevlerde bulunmuş bir teknik kadroyu Elazığ’a görevlendirdi.“diye konuştu.

GÖREMEDİKLERİMİZE GÖREN NİTELİKTE BİR KADRO

Ekonomi Masasının şehrin problemlerini ve çözüm önerileri için önemli olduğunu kaydeden Erol, “Biz bir rapor vermiştik. Sorunların çözülmesi ile ilgili bir ekip gönderdi. Ekonomi Masası. Başında da Faik Öztrak var. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı. 2001 krizinde ise Hazine Müsteşarı. 2 numarada Akif Hamzaçebi var. Türkiye’nin Maliye politikalarında çok genç yaşta Gelirler Genel müdürlüğü yapmış birisi, bunlar önemli beyinler. Rahmi Aşkın Türeli var. Devlet Planlama Teşkilatı’nda Daire Başkanlığı yapmış.Bütün arkadaşlarımız öyle hem piyasayı bilen, hem hukuku bilen, kanunlarla bu sorunların nasıl çözülebileceğini konusunda yorum yapabilecek hem de bizim göremediğimiz şeyleri görebilecek nitelikte arkadaşlarımızdır. “ ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE SORUNLA MUHATAP OLUYORUM

Dört yıldır Elazığlıların sorunlarını dinlediğini ve bununla ilgi rapor hazırlayıp CHP Ekonomi Masası heyetine verdiğini söyleyen Erol,”Dört yıldır ben Elazığ’ın her sokağını her ilçesini her köyünü adım adım gezdim. Gittiğim her yerde yüzlerce sorunla muhatap oluyorum. Bu kentteki sorunları ve çözümleri de biliyorum. Bununla ilgili bir ön rapor verdim, bu raporda hukuki dayanıklılık olup olmadığına, hem yerinde ihtiyaç olup olmadığına, hem de bunun kamu bütçesi ile nasıl planlanması gerektiği konusunda yerinde incelemeler yaptılar. Sektör temsilcilerini dinlediler.”diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ 132 MİLLETVEKİLİ İLE ELAZIĞ’A GELECEK

Milletvekili Gürsel Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Eylül’de grup toplantısını Elazığ’da yapacağını aktararak, “Bunlarla ilgili kendi önerilerini de ekleyerek bir rapor haline getirecekler. Bu rapor daha sonra bir sunuma dönüşecek. Sunum olduktan sonra da 20 Eylül günü Genel Başkanımız 132 milletvekili ile Elazığ’a gelecek ve bunu kamuoyuna açıklayacak.” dedi

SİYASET, GERİLİM KARŞITI ÜZERİNDEN OLMAMALI

Elazığ’da İdeolojik kutuplaşmaların olmaması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Erol, “İki tane önemli konu var. Elazığ’da siyaset gerilim karşıtı üzerinden olmamalı. Niye olmamalı, 12 Eylül öncesini hatırlayın Elazığ çok kaybetti. İdeolojik kutuplaşmalar oldu, Sağ sol kavgaları oldu, Türk Kürt çatışması oldu, alevi Sünni çatışması yani bu ideolojik temelde Elazığ’ı germemek lazım. Elazığ’da siyaset anlayışı bu olmamalı. Aslında bu Türkiye için de geçerli olması lazım ama Elazığ belki bu anlamda örnek bir il olabilir.“ dedi.

HİZMET ENDEKSLİ HİZMETTE REKABET OLMALI

Milletvekili Erol, sorunların çözümlerine yönelik vatandaşın yanına gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, ”Hizmet endeksli hizmette rekabet olmalı. Bu kentte sorunlar var, insanların sorunlarla ilgili çözüm beklentileri var. Milletvekilleri adayları da, partilerde sorunların çözümleri ile ilgili halka gitmeli. Yani benim dışımda bir partinin adayının kötü yönlerini anlatarak değil, ona halk karar versin beni ilgilendirmez. Ben kendi farklılığımı anlatmalıyım, bu işi daha doğru nasıl yapacağımı anlatırsam insanlar adaylar arasındaki farklılığı da görecektir ona göre de tercihlerini kullanacaklar.”diye konuştu.

SPOR TAKIMI TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAK DOĞRU DEĞİL

“Spor takımı tutar gibi parti tutmak doğru değil.“diyen Erol; “Sonuçta seçeceğiniz milletvekili de, Cumhurbaşkanı adayı da 5 yıl bu ülkeyi yönetecek. Biz politikalarımızı, Ülkenin değerlerini, Ülkelere bakış açımızı, sorunlara çözüm odaklı söylemlerimizi, hizmet endeksli bir rekabete çevirsek bu Elazığ içinde ülke içinde bir şans olur.”dedi.

PARTİNİN KURUMSAL KİMLİĞİNİ BAĞLAYAN ÜÇ TANE YETKİ VAR

Milletvekili Erol,  konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, "Nasıl şans olur? Örneğin bizim Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak, aynı zamanda Parti Sözcüsü yani partinin kurumsal kimliğini temsil eden bağlayıcı olan kişi. Ben her zaman söylüyorum. Partinin kurumsal kimliğini bağlayan üç tane yetkin var. Bir numarada Genel Başkandır, İki numarada Parti Sözcüsü, Üç numarada grup başkanvekili, bunların söyledikleri partiyi bağlar. Onun dışında milletvekillerinin, il başkanlarının, belediye başkanlarının söylemleri yalnızca kendini bağlar, partinin kurumsal kimliğini bağlamaz."

ELAZIĞ’A BİR MÜJDE VERDİ

Faik Öztrak’ın Elazığ'a Bakan müjdesi verdiğini belirten Milletvekili Erol,"Genel Başkan Yardımcımız, Parti Sözcümüz aslında Elazığ’a bir müjde verdi. Elazığ’ın bunu tartışması ve konuşması lazım. Tabii ki bu kenti kalkınma da öncelikli il yapmak çok önemlidir. Hizmet endeksli bir siyaset anlayışını oturtmak çok önemlidir ama aynı zamanda bu kent siyasi tarihinde ilk defa 20 yıldır Bakan görmüyor."ifadelerini kulandı.

20 YILDIR BU KENT BAKAN GÖRMÜYOR

Elazığ'ın 20 yıldır AK Parti'ye bölgede en çok destek veren il olmasına karşılık bakan verilmediğini kaydeden Erol; "Her iktidar döneminde bu kentin bir bakanı vardı. Parti kim olursa olsun. 20 yıldır kesintisiz Türkiye’ de Ak Parti’ye en büyük desteği veren Elazığ’dır. Bütün çevre illerden bakan çıkmıştır buna rağmen yine her türlü desteği veren Elazığ’dır.  Bu kentle ilgili bizim Parti Sözcümüz Elazığ’a bir bakanlık yakışır dedi. Bu önemli bir iddiadır. Partinin bu kente karşı kurumsal bir bakış açısı vardır." dedi.

CHP HEYETİ ŞOV YAPIYOR DEDİLER

Milletvekili Erol,  AK Parti teşkilatının 'CHP heyeti şov yapıyor'  açıklamasına tepki göstererek, " Muhalefet gelecek yönetimle ilgili iddialarını ortaya bırakır. Yani ben iktidara geldiğimde Ben Elazığlı bakan yapacağım der. Ben Elazığ’ın şu sorunu bu şekilde çözeceğim der. Bu bir iddiadır. Niye... Siz muhalefetsiniz, yöneten değilsiniz. Yöneten kim, iktidar partisi... İktidara aday olan bir partiyi bu şekilde suçlamak ve eleştirmek yerine şunu demelisin. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin konuyla ilgili önerilerine baktık bahsettikleri önerilerin birçoğunu biz gerçekleştirdik veya biz bunu bu şekilde değil de kamu yararı adına, kentin yararı adına farklı şekilde çözeceğiz gibi bir iddia da bulunsun ve desin ki evet biz 20 yıldır bakanlık vermedik CHP’nin böyle bir iddiası var. Bu önemli değil biz bugün iktidarız ilk kabine değişikliğinde biz bu şehre bakan vereceğiz. İddia bu olmalı." diye konuştu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNDE ELAZIĞLI BİR BAKAN OLACAK DİYEMİYORLAR

Elazığlı bir ismin bakan yapılmadığını eleştiren Erol, "Şimdi kabine değişikliği gündemde mesela. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İl Başkanı ve Milletvekilleri niye söyleyemiyorlar. İlk kabine değişikliğinde Elazığlı bir bakan olacak. Neden bunu söyleyemiyorlar. Söyleyemezler çünkü hiçbir iradeleri yok. Bunu söyleyen anında çizilir bir daha il başkanı ya da milletvekili olamaz." dedi.

ELAZIĞ'I DAHA ÇOK SEVİYORSANIZ ELAZIĞLI BİRİNİ BAKAN YAPARSANIZ

CHP’nin iktidar olması durumunda Elazığ'a Bakan vereceklerinin sözünü verdiklerini söyleyen Erol, sözlerine şöyle devam etti. "CHP öyle bir parti değil. Partimizin kurumsal kimliğini temsil eden bir kişi geldi bunu açıkladı. Siyaset bunun üzerine kurulmalı bizden daha üstün iddiaları varsa Elazığ’ı daha çok seviyorsanız o zaman önümüzdeki Bakanlar Kurulu değişikliğinde Elazığlı birini Bakan yaparsanız bizim en azından kampanyaya yönelik Bakan yapma iddiamızı çürütürsünüz. Doğrusu bu ben iktidar olsam yapardım. Giderdim genel başkanıma baskı kurardım. Efendim, AKP’nin böyle bir iddiası var. Ben iktidar olursam Elazığ’dan birini bakan yapacağım. Bu Elazığ’da bizi yaralayabilir. İlk kabine değişikliğinde Elazığ’da birini bakan yaparsanız biz Elazığ’daki gücümüzü koruruz diye baskı yapardım."

41 YIL BU MEMLEKETTE MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIK

41 Yıl CHP'nin Elazığ'dan vekil çıkaramadığını nedeni ise yıllarca ideolojik kutuplar üzerinden siyaset yapıldığını aktaran Erol, "Benim iddiam şu; biz 41 yıl bu memlekette milletvekili çıkaramadık. Bu halkın suçu değil, bu bizim burada siyaset dilimizin yanlışlığından kaynaklı. Bu derece muhafazakar ve milliyetçi bir şehirde İdeolojik kutuplar üzerinden siyaset dili geliştirirseniz sonuç alamazsınız ama hizmet endeksli vatandaşlardan biri olduğunuzu hissettirirseniz sorunları çözmeye onları en iyi şekilde temsil etmeye yönelik ve ülkenin milli ve manevi değerlerine olan sadakatinizi hissederlerse vallahi Elazığ sizin ne siyasi kimliğinize bakar, nede etnik kimliğinizle bakar. Size sahip çıkar. Ben onu yaşıyorum." diye konuştu.

DUYULAN GÜVENİ SUİİSTİMAL ETMEYECEĞİZ

Kendilerine duyulan güveni suiistimal etmeyeceklerini söylen Erol,"Elazığ bizi bu söylemlerimizle kabul etmişse ben sokaklarda gezerken vatandaş bizi umut olarak görüyorsa hiç merak etmeyin biz bize duyulan güveni suiistimal etmeyeceğiz. İnanın Elazığ’ı pilot il ilan edeceğiz ve Elazığ’ı örnek bir il yapacağız.” dedi

DOĞUNUN PARİS’İ YAPACAĞIZ

Milletvekili Erol, Elazığ'ı Doğunun Paris'i yapacaklarına dikkat çekerek, "Bakın göreceksiniz Doğunun Paris’i yapacağız. Bu kadar enkaza rağmen Doğunun Paris’i yapacağız çünkü bunlar zor şeyler değil. Yalnızca bu şehirde kamu bütçesini doğru kullanmakla ilgili ortak aklı geliştirebilirseniz, doğru bir planlama yaparsanız sonuç alırsınız." diye konuştu.

KOCA: ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ MESAJLARDI

Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Elazığ milletvekili Sayın Gürsel beye İl Başkanımızla birlikte hoş geldiniz diyorum. Son günlerde Elazığ CHP’nin ev sahipliği yaptığı ekonomik masa konusunda önemli bir refleks gösterdi. Öncelikle teşekkür ediyorum. Pilot il olma durumunda, toplantıda söylememiz gerekenleri söyledik mesajımızı verdik.

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Parti sözcüsünün verdiği mesajlar Elazığ için önemli mesajlardı. Takipçisi olacağız önemsiyoruz. Ben tekrardan sayın vekilime İl başkanımız ile birlikte gazetemize ziyarette bulundukları için müteşekkir olduğumu hem de Elazığ’ın sorunlarına bîgane kalmayıp, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç olduğumuz bu dönemde partinin ağır toplarını Elazığ’da ağırlayıp kendilerinin de fark ettiği bizim de gözümüzden kaçan tespitlerin devlet adamları her ne kadar siyaset mekanizmasında olsa da devlet tecrübesi olanların ağzından o eksiklikleri görüp İkame etmelerini de önemsiyoruz. Bundan dolayı tekrardan şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol