Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

“EVİNİZİN MİSAFİRLERİ  HAKKINI ALSIN”

PTT işçileri eylemde:

Verilen ücret artışlarının yüzde 15’lere düşürüldüğünü ifade eden PTT bünyesinde çalışan taşeron işçiler Elazığ'da eylem yaptı.

Elazığ  Dağıtım ve Toplama Merkezi Binası PTT  önünde bir araya gelen taşeron işçiler, eylemde eski sözleşmenin yeniden düzenlenerek yürürlüğe konulmasına vurgu yaptılar.  

Yapılmak istenen sözleşmede promosyonlarının verilmediğini ve mevcut haklarının ortadan kaldırıldığını  söyleyen işçiler böyle bir sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini dile getirdiler.

PTT bünyesinde çalışan taşeron işçileri, sözleşme kendi talepleri doğrultusunda yapılmayana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istediler

"ÇUVALLARCA KARGO SIRTLAYAN TAŞERON İŞÇİLERİZ"

Elazığ PTT’de çalışan Bünyamin Demirdağ  eylemde  işçiler adına konuşma yaptı. Demirdağ, mesleğin önemine değinerek, "PTT A.Ş. bünyesinde çalışan kargonuzu, postanızı, mektuplarınızı, tebligatlarınızı taşıyan ve her gün evinize girip çıkan, senelerce yüzlerimizi tanıdığınız taşeron işçileriz.  Ülkeyi sokak sokak bilen, çuvallarca kargo sırtlayan taşeron işçileriz." dedi.

ÜCRETİMİZ DÜŞÜK YATACAK

Aldıkları yüze 35’lik zammın yüzde 15’e düşürüldüğünü dikkat çeken Demirdağ, "Bugün sözleşme yenileme tarihimiz ve bugüne kadar bulunduğumuz ile ve yaptığımız işe göre değişen asgari + %40/%35/%30 olan ücretlerimiz asgari ücret + %20/%15/%10’a düşürüldü. Yol yemek hakkıyla dengelendiği söylense de bayram, hastalık, yıllık izin gibi her ay mutlaka denk gelen durumlarda ücretimiz düşük yatacak.'' diye konuştu.

HER SEÇİM ÖNCESİ KADRO VAADİ VERİLEN TAŞERON İŞÇİLERİZ

Bünyamin Demirdağ , Asgari ücrete zam yapılması ardından işçiler ara zam beklerken mevcut hakları da ellerinden alındığı belirterek,  "Sosyal haklar hesaplamaya dahil olmadığı için emeklilik günlerimiz, geleceğimiz için biriktirdiğimiz sigorta primlerimiz ve ay sonunu getirmemize yarayan mesai ücretlerimiz düşecek. Biz koca bir çınar olduğunu söyleyen PTT kurumunda her seçim öncesi kadro vaadi verilen, geçim bu denli zorlaşmış, asgari ücrete dahi ara zam yapıldığı bir dönemde ücret hakları düşürülmüş taşeron işçileriz."ifadelerini kullandı.

TALEBİNİN DİKKATE ALINACAĞINI UMUYORUZ

Demirdağ, işçiler olarak taleplerini aktararak,  "Talebimiz çok açıktır, eski sözleşmelerimizin yeniden düzenlenip önümüze koyulmasını 14 bin taşeron işçi için istiyoruz. Çocuklarımızın, bizlerin geleceği için kurumun tüm yükünü sırtlanmış biz taşeron işçilerin bu talebinin dikkate alınacağını umuyoruz. Bize destek olun, her gün evinize misafir olan taşeron işçiler hakkını alsın."dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol