Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

FIRINCI MAHÇUP, VATANDAŞ MAĞDUR

Artan maliyetlerden dolayı sıkıntı yaşayan fırıncı esnafı çareyi ekmeğe zam yapmakta buldu. Maliyetlerin artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını savunan fırıncı esnafı vatandaşın şikayetlerini de haklı bulduklarını ileri sürdüler.

EKMEĞİN YENİ FİYATI 4 TL

Son günlerde peş peşe gelen zamlardan bu kez de temel tüketim maddelerden ekmekler nasibini aldı. Yaşanan maliyet artışlarından dolayı geçtiğimiz aylarda ekmeklerin gramajını 240 gramdan 200 grama düşürüp fiyatları 3 TL ile güncelleyen fırıncılar yeni maliyet artışlarından dolayı ekmek fiyatlarına yeniden zam yaptı. Fırıncılar Odası tarafından alınan bu kararla birlikte Elazığ’da ekmek fiyatları zamlandı. Yeni zamlardan sonra Elazığ’da 200 gramdan sofralara gelen açık ve somun ekmeklerin satışı 4 TL olarak belirlendi.

MAHCUBİYETİMİZ MECBURİYETTEN

Vatandaşlar ekmek fiyatlarına yapılan zamlardan şikayet ederken, fırıncılar ise alım gücü düşen vatandaşın mağduriyetlerini gördükçe mahcubiyet yaşadıklarını ifade ettiler. Ekmek üretiminde girdi kalemleri olarak un, maya, elektrik, su ve işçiliğin her geçen gün kendilerine mali yük getirdiklerini belirten fırıncı esnafı, yapılan bir liralık zammın mecburiyetten kaynaklandığını söylediler.

KIZILELMA: “ZAM MEMNUN DEĞİLİZ”

Elazığ'ın tarihi mekanlarından biri olan Kapalı Çarşıda Fırıncı esnafından işletmeci Ahmet Kızılelma, üretimdeki girdi maliyetlerinin artmasından dolayı ekmeğe zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Temel gıda maddesi olan ekmeğe yapılan zamlardan kendilerinin de hoşnut olmadığını söyleyen Ahmet Kızılelma, bu zamların yapılmasının tek sebebi maliyetlerin her geçen gün biraz daha artması. Maliyetler yükselmese, girdi fiyatları sabit yerinde dursa fırıncı esnafı olarak bizler de zam yapmak zorunda kalmayız dedi.

SATIŞLARIMIZDA DÜŞÜŞ YAŞIYORUZ

Üretimdeki girdi maliyetleri yükselmeye devam ederse yapılan bu zamların da kendilerini kurtaramayacağını ileri süren Kızılelma, “Satışlarımızda her geçen gün düşüşler yaşanıyor. Fırıncılar esnafı olarak bizler zamlardan değil, maliyetlerin düşürülmesinden yanayız.” dedi.

GÜNEL: BİZİ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR

Fırıncılar Odası tarafından yapılan yeni zamlardan dolayı kendilerinin de mustarip olduğunu ifade eden Aksa Pide işletmecisi İbrahim Günel ise ekmeğe yapılan 1 liralık zamla alakalı şu değerlendirmede bulundu…

Ekmeğe yapılan bu zam bizi rahatlatmayacak çünkü biliyoruz ki girdi maliyetlerine gelen zamlar devam edecek ve biz fırıncı esnafının maliyet artışları katlanarak devam edecektir. Mesela girdi kalemlerimizden mayanın kolisine bugün 100 TL zam yapıldı. Bir iki güne temel malzemelerimizden un fiyatları da güncellenip artacak. Neticede odamız tarafından yapılan bu 1 liralık zam eriyip gidecek. Vatandaş için bu fiyat artışları tabi ki üzüntü verici. Biz de bu zamları mecburiyetten yapıyoruz. Kaldı ki ekmeklerdeki fiyat artışları bizleri de olumsuz yönde etkiliyor.

HER ŞEYE; HER GÜN ZAM

Fırından ekmek alan bir vatandaş ise; Her şeye her gün zam geldiğini dile getirerek "Sadece ekmek olsa tamam diyeceğiz ama bu temel ihtiyaçların tamamına zam geliyor." diye konuştu

Bir diğer bir vatandaş da;" Ekmek alamayacak hale geldik. Çocuğum simit istediğinde bile düşünüyorum almak için, hakkımızda hayırlısı olsun.” şeklinde endişelerini dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol