Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

HARPUT TARİHİ BİR KENTTİR BETONARME ŞEHRİ DEĞİLDİR

Doğru yol il başkanı Fethi Gündoğan, Harput'ta bulunan tarihi yapıların restorasyon çalışmalarının yapılması gerektiği söyleyerek; “ Harput UNESCO Dünya kültür Mirası Geçici Listeye 2018 yılında dâhil oldu. UNESKO asil Listeye girebilmesi için onaylanmış projelerin gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bunlardan Kale hamamı, Hoca hamamı Esadiye hamamı, H. Yunus bey hamamı, Kızıl Kilise, Harput Osmanlı Konağı, Buzluk mağarası gibi tarihi yapıların bir an önce çalışmaların başlanılmalıdır. "dedi.

 

HARPUT TARİHİ BİR KENTTİR BETONARME ŞEHRİ DEĞİLDİR

Harput'un tarihi bir yer olduğunu Elazığ için ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek;  "Harput’a gelecek olan günü birlik bireyler için değil, Harput halkının tamamına hitap etmelidir. Harput’un girişinde bulunan sivri yapı bir eve ayrılan 500 bin TL lik bütçenin aynı şekilde Harput’ta bulunan her Eve ayrılması gerekmektedir? Harput’ta olan KUDEP biriminin görevinin ne olduğu gerçekten Merak etmekteyiz. "Harput Mah. çahpur çeşmesi restorasyon isi 2018 yılında başlanılmış ve bitirilmemiştir." Harput’a yapılacak işlemler için işi bilen restorasyon firmaları tarafından yapılması gerekmektedir. "Harput tarihi bir kenttir Betonarme şehri değildir "Ben doğru yol il başkanı olarak Elazığ ve kadim şehri olan Harput un takipçisi olacağım…” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol