Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

HASAN UZUN,“TEMEL EĞİTİM İÇİN KURULAN BİR DERNEĞİZ”

Başkanlığını Hasan Uzun'un yaptığı Anadolu Eğitim Kültür Derneği Kuruldu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından derneğin ilk toplantısı bugün gerçekleşti.

TEMEL EĞİTİM İÇİN KURULAN BİR DERNEĞİZ

Hepimizin bildiği gibi depremle başlayan ve covid19 ve türevleriyle devam eden sıkıntılı dönemde ülkemizde bu sorunu hissederken tüm dünyada aynı cenderenin içerisinde. Pahalılığın gelmesinden de dolayı tüm kurumlar etkilenmiş olmasına rağmen en çok etkilenen eğitim kurumları oldu. Okul öncesi Eğitim kurumları olarak özellikle bu süreci atlatırken gerçekten bu insanlar mücadele ederek çocukların mümkün mertebe eğitimlerini almalarını sağlayarak dört duvar arasında kalmalarının önüne geçerek zorunlu şartların dışında herkes bu fedakarlığı gösterdi. Bu fedakarlığı gösterirken yalnızlardı ve yalnız bunu başardılar. Her sıkıntının arkasından bir genişlik vardır bizler geniş zamana geldiğimiz zaman her şeyi unuturuz ama darlık geldiği zamanda bizim bir arada olmamız gerektiğini birlikte olmamız gerektiği bilincine, inancına varırız. Bu süreçte yalnızlığımızı birlikte yaşayalım birlikte verelim diye bu temel eğitim için kurulan bir dernektir. Eğitim öğretimin temeli sağlam olmazsa kesinlikle yukarısı da sağlanamaz bu çerçevede Türkiye’de ilk açılan dernek olmuş olacağız. Biz eğitime temelde bakarak genele gitmek istiyoruz. Eğitim öğretimin paydaşları birden çok bu eğitim paydaşlarıyla birlikte bu işleri yapmamız gerekir. Kendi başımıza yaptığımız çalışmalar bize kalır genele gitmez ama birlikte yaptığımız çalışmalar önce ili sonra ülkeyi sonrada dünyayı etkiler. Eğitim öğretim aslında birlikte olunması zorunlu bir sektördür. Bunu bizim de başarmamız lazım neticede bu dönemden önce kurulmuş olsaydı belki de biz covid19 sürecinde daha az sıkıntı yaşayarak bu sürece gelecektik” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ BİRLİKTE BU İŞİ ÇÖZMEK”

“Bizim buradaki amacımız özellikle anneler, babalara velilere anaokulu bakıcı yeri değil bunu unutmasınlar ve bu işi yapan insanlarda bakıcı değil. Çocuk kulübü çocuğun eğlenmek için gönderdiğiniz bir yer değildir. Çocuğu orada bilinçli ödev yapmasını sağlamak, eksiklerinin giderilmesi için rehber olmak, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek gibi süreçlerde yardımcı olmak. Dolayısıyla bir araya gelerek biz biraya gelerek paydaşlarımız ilin tamamızdır. Başta Valilik, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olmak üzere bizim kurumun velileri ve Elazığ’daki velilerde yardımcı olunması gereken durumlardır. Biz sadece özel kurumlar değil devlet kurumları da ayırmadan özel ve devleti ayırmadan hep birlikte temel eğitimle ilgilenelim bu konuda öncelikle ilimizdeki eğitim öğretime katkıyı sağlayalım istiyoruz. Amacımız birlikte bu işi çözmek. Personelin eğitimden tutun velilerimizle yapacağımız toplantılarına karar ya da karar aldığımız ana-baba okulundan tutun başka konulara kadar herkesle istişare ederek ortak noktayı bularak devam etmektir" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol