Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

“İKİNCİ ÜNİVERSİTE DÜŞÜNCEMİZİN İLK TEMELİ ATILDI

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, Fırat Üniversitesi ile Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında arsa değişimi takası gerçekleşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, Kent Konseyinin öncülüğünde Elazığ’da ikinci bir üniversite kurulmasının amaçlanmasının ardından Türkiye – Azerbaycan Devlet üniversitesi için Fırat Üniversitesi ile Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile arsa değişimi takası gerçekleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“İKİNCİ ÜNİVERSİTE YAPILMASI HUSUSUNDAKİ ÇABAMIZ SONUÇ VERMEYE BAŞLADI”

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu yaptığı açıklamada, “Elazığ’a Türk Dünyasının da dikkatini çekecek ve Türkiye Cumhuriyetler arasındaki bağımızı kuvvetlendirmek amacıyla Türkiye Azerbaycan Devlet Üniversitesi kazandırmak için Elazığ Kent Konseyi olarak çalışmalarımız devam ederken; çeşitli platformlarda dile getirdiğimiz ve 2022 yılı Şubat ayında yaptığımız yürütme kurulu toplantımızda kamuoyu ile paylaştığımız, akabinde 10.02.2022 tarihinde Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti ziyaretimizde dile getirdiğimiz, ilimize kazandırılmak üzere ikinci üniversite yapılması hususunda yapmış olduğumuz açıklamalar ve kamuoyu oluşturma çabalarımız sonuç vermeye başladı. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında arsa değişimi gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

“İKİNCİ ÜNİVERSİTE DÜŞÜNCEMİZİN İLK TEMELİ ATILMIŞ OLDU”

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Binası’nın bulunduğu alan ile Malatya Yolu Üzerinde Kesikköprü Mevkiinde bulunan ve “Harput Yerleşkesi” sınırları içerisindeki alanın takasının gerçekleştirildiğini aktaran Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, “Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Binası’nın bulunduğu 13.700 m2 alan ile Malatya Yolu Üzerinde Kesikköprü Mevkiinde bulunan ve “Harput Yerleşkesi” sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750.000 m2 alanın takası gerçekleşmiştir. Yapılan takas ile Fırat Üniversitesi tapusuna geçen arsanın sadece eğitim amacı ile kullanılacağına, satılamayacağına ve 3.kişilere devredilemeyeceğine dair şerh konulduğu belirtilmiştir. Böylece ilimize yapılmasının hayalini kurduğumuz ikinci Üniversite düşüncemizin ilk temeli inşallah atılmış oldu. Türkiye – Azerbaycan Devlet üniversitesi düşüncesi kapsamında kurulmasına öncülük ettiğimiz ikinci devlet üniversitesinin kurulması hususunda emeği geçen herkese teşekkür eder konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygı ile bildiririz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol