Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

KALEHAN ENERJİ'DEN BEYHAN BELEDİYE'Sİ DESTEK

Kalehan Enerji, Elazığ’ın Beyhan ilçesinin depremde hasar gören belediye binasının inşaatının yapımına destek olacak. 2020 yılında Elazığ’da meydana gelen depremde zarar gören ve kullanılamaz hale gelen binanın yerini yeni ve modern bir belediye binası alacak.

27 Mayıs 2022 –Cengiz Holding ve Özaltın Holding’in ortak iştiraki Kalehan Enerji, 2020 yılında meydana gelen ve merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ağır hasarlı bulunan Beyhan Belediyesi binasının yeniden inşası için bağışta bulundu. Depremin ardından ağır hasar raporu verilen belediye binasının yapımı için Beyhan Belediye Başkanlığı ile Kalehan Enerji yetkilileri arasında hibe sözleşmesi imzalandı.

Kalehan Enerji Genel Müdürü Gültekin Keleş, Beyhan beldesine 2,5 kilometre uzaklıkta yer alan Beyhan 1 Barajı ve Hidroelektrik Santrali’yle bölgede faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Elazığ’da bir, Bingöl’de iki santralimizle bu bölgenin en büyük tesislerinden biriyiz. Elazığ’da iki yıl önce yaşanan ve maalesef 40’tan fazla kişinin yaşamını yitirdiği bu deprem bizi de derinden sarstı. Devlet ve özel, tüm kurumların el ele verdiği, hasarlı binaların yeniden inşasını içeren bu seferberliğe biz de katılmak istedik” diye konuştu.

Depremin izlerini hala taşıyan Elazığ’a destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getiren Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesislerimizle var olduğumuz tüm kentlerde halka dokunmak, her türlü ihtiyaçta kamu kurumları ve bölge insanının yanında olmak için çalışıyoruz. Elazığ’da yaşayan halkımızın modern bir mimariye sahip yeni belediye binası projesini finanse etmek de bu açıdan bizim için çok kıymetli. Depremin izlerini belki hafızalarımızdan silemeyiz ancak etkilerini ortadan kaldırabiliriz. Elazığ’ın yaralarını beraber sarmak için elimizden geleni yapacağız.”

Yapımına 15 Haziran’da başlanarak yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanan Beyhan Belediyesi’nin yeni binasının, 500 metrekarelik kapalı alanı bulunacak. İki katlı binada vatandaşlar, 44 metrekarelik geniş ve ferah bir lobide karşılanacak. Binada belediye başkanı makamı dışında idari odalar ile 36 metrekarelik bir de toplantı odası yer alacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol