Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

KAYALAR TEHLİKE SAÇIYOR

Sivrice ilçesine bağlı dört köyün ulaşımını sağlayan yolda tehlike çanları çalıyor. Kayabağları, Yürekkaya, Taşlıyayla ile Gelindere köylerinin ortak kullandığı yol düşen kaya parçalarından dolayı köylüleri tedirgin ediyor.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Son yıllarda yaşanan depremlerle gündemde olan Sivrice İlçesi bu kez de İlçe ile ulaşım sağlayan dört köyün kullandığı yola düşen kayaların tehlike saçmasıyla gündemdeki yerini koruyor. Sivrice İlçesine bağlı Kayabağları, Yürekkaya, Taşlıyayla ve Gelindere köylerinin ortak kullandığı yollar yola kayaların düşmesiyle hem tehlike saçıyor hem de köylülerin tedirginlik yaşamasına neden oluyor.

DÜŞEN KAYALAR TEHLİKE SAÇIYOR

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde 4 köyü birbirine bağlayan yola düşen taş parçaları tehlike saçıyor.  Köylülerin kullandığı yola düşen kayalar yüzünden, araçları ile yoldan geçmekten korktuklarını belirten Köy Muhtarı Niyazi Çelik, bir an önce sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istediklerini söyledi. 

SÜRÜCÜLER DE KÖY HALKI DA TEDİRGİN

Yola sürekli düşen taş parçaları nedeniyle sıkıntı çektiklerini dile getiren Kayabağları Köyü Muhtarı Niyazi Çelik, kayalık alandan kopan kaya parçalarının yola düşmesinin sürücü ve köy halkını tedirgin ettiğini söyledi.  Yolun tehlikesinden bahseden ve temizleme talebinde bulunduklarını aktaran Muhtar Çelik,  güvenlik önlemlerinin artırılması için de yetkililere çağrıda bulundu.

ULAŞIM KONUSUNDA DÖRT KÖY MAĞDUR

Gazetemiz ihbar hattından haber merkezimize ulaşan Kayabağları Köyü Muhtarı Niyazi Çelik, Kayabağları, Yürekkaya, Taşlıyayla ve Gelindere Köyleri'nin  konum  itibariyle dağlık ve kayalıklardan oluşan bir bölgede  olduğunu belirterek, kayalık alandan kopan kaya parçalarının yola düştüğünü yolun temizlenmesi ve önlemlerin artırılması yönünde ilgili ve yetkililere çağrıda bulundu.

ARAÇLARIMIZLA GEÇEMİYORUZ

Düşen taş parçalarının karayoluna da zarar verdiğini aktaran muhtar Çelik yolun yenilenmesi konusunda çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Düşen kayalardan dolayı yolun daralmasıyla bir araç bile zor geçiyor. Haliyle ulaşım aksıyor. Araçlarımızla yoldan geçemediğimiz için bazen ne gidebiliyor ne de geri dönebiliyoruz. Herhangi bir güvenlik önlemi de olmadığı için korkuyoruz ve tedirginiz. Hem tehlike saçtığı için hem de yollarda kaya parçaları olduğu için ne yapacağımızı bilmiyoruz, yetkililerden yardım istiyoruz.’’

GÜVENLİKLİ YOL İSTİYORUZ

Birçok kez yetkililere şikayetlerini bildirdikleri halde yol temizleme çalışmalarının yapılmadığına vurgu yapan Muhtar Niyazi Çelik,  tepelik alanlardan koparak yola yuvarlanan dev kayaların ölümcül kazalara da davetiye çıkardığını belirtti.

BİR TARAFI DAR DİĞER TARAFI UÇURUM

Çelik; ’’4-5 yıl önce yola çakıl taşları dökmüşlerdi. Zamanla yoldan geçen araçlar ve büyük tırlar nedeniyle bunlar da yok oldu. Yolda çökme meydana gelmeye başladı. Düşen kaya parçaları yüzünden yolda meydana gelen çökmeler bizi her geçen gün biraz daha tedirgin ediyor. Yolumuz çok dar, diğer yan tarafı da uçurum. Bakımevi ekipleri bazen gelip temizleme yapmasına yapıyorlar ancak onlar da tamamen temizlemek yerine kayalıkları yolun kenarına itiyorlar. Bu yüzden kaya parçaları düzgün temizlenmediği için yol üzerinde öylece kalıyor. Tedirginiz yolun güvenli hale getirilmesini istiyoruz." dedi. 

İLLE DE ÖLÜMCÜL BİR KAZA MI OLMALI

Yetkililerden bu konuda çağrıda bulunup yardım isteyen Muhtar Çelik; "Bu yolu sadece bizim köy kullanmıyor. Yürekkaya, Taşlıyayla ve Gelindere gibi köyler de bu yolla ulaşımı sağlıyorlar. Bizim köyümüz de Sivrice’nin son köyü olduğu için diğer köyler tarafından bu yol ortak bir güzergah olarak kullanılıyor.  Köylülerimiz ve ben muhtarları olarak bu yolun Allah korusun ölümcül bir kazaya sebebiyet vermeden temizlenmesini ve gerekli tedbirlerin alınarak genişletilmesini istiyoruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol