Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

KEBAN BARAJ GÖLÜNDE , KAYBOLAN ŞAHSIN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Olay, geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Fatmalı köyü mevki Keban Baraj Gölünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 çalışan baraj üzerinde bulunan alabalık kafeslerini kontrol amaçlı tekne ile suya açıldı.

2 çalışan kafeslerdeki ağı gerdirme çalışması yaparken tekne bir anda ters döndü.

A.Ö. kendi çabaları ile kurtulup kafeslere tutunurken, Yaşar Zariç (56) ise tekne ile birlikte suya gömüldü. A.Ö., yarım saat boyunca bağırarak yardım çağırmaya çalıştı.

Bu sırada diğer çalışanlar suda tekneyi görmeyince, başka bir tekne ile olay yerine yardıma gitti.

Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık, AFAD, jandarma ile Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıçlar sevk edildilmişti.

Elazığ Valiliği teknenin batması sonucu kaybolan Yaşar Zariç için, 25 kişilik dalgıç ekibi, 4 bot, 2 tekne ile arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “09.09.2022 Cuma günü saat 13.45 sıralarında, Elazığ Merkez/Fatmalı köyünde faaliyet gösteren balık işletmesine ait balıkçı teknesi, balık çiftliği içerisinde çalışma yapıldığı esnada su alarak batmıştır.

Teknede bulunan Arif Özel isimli vatandaşımız yaralır olarak kurtulmuş, Yaşar Zariç isimli vatandaşımız ise teknenin batmasıyla birlikte kaybolmuştur.

İhbar üzerine Keban Jandarma Bot Timi, Emniyet Su Altı Arama Timi, Elazığ AFAD dalgıç ekipleri derhal olay yerine intikal etmiş ve arama tarama faaliyetlerine başlanmıştır. İlave olarak Jandarma Genel Komutanlığı JAK timleri ve Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timleri (Diyarbakır) olay yerine intikal etmiştir.

Toplam 25 kişilik dalgıç ekibi, 4 bot, 2 tekne ile vatandaşımızı bulmak için çalışmalarını aralıksız devam ettirmektedir” denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol