Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

KOT FABRİKASI İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Elazığ’da Kot üretimi yapacak olan yeni bir fabrika için inşaat çalışmaları başladı. İnşaat çalışmalarının sona ermesi ile birlikte Açılan Farikanın Elazığ’a önemli istihdam yaratması bekleniyor.

İnşaat alanında konuşan Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, Elazığ’a kazandırılacak olan Fabrika ve kazanımları hakkında konuştu. Fabrikanın Elazığ’da bin kişilik istihdam sağlayacağını söyleyen Öztürk; “kotun yanında boyası ve konfesksiyonu ile her türlü teferruatı ile bir tesis kuruluyor burada. Bu arkadaşımızın da yatırımı çok büyük herhalde bir 25 30 milyon euro’luk yatırım yapılıyor. Buradaki istihdam sayısı 1000 kişi ancak yaptığımız görüşmeler sonucunda 2 yıl içerisinde 2000 kişiyi bulacaklar.”dedi.

Suat Öztürk 9. Ay itibariyle üretime geçilmesinin planlandığını kaydederek; “bizlerin ilgi ve alakası ile 6. Bölge şartları yatırımcıları getiriyor. Tahmin ediyorum 9. Ayda buranın büyük bir bölümünü üretime geçirecekler. Tabi bunları görerek buraya gelebilecek firmalarla da görüşüyoruz onları da Elazığ’a çekeceğiz.” Dedi.

Elazığ OSB’de ciddi gelişim olduğunu vurgulayan Öztürk; “Elazığ’da sanayide ciddi bir gelişme içerisinde. OSB Elazığ’ın ekonomik lokomotifi. Önümüzdeki sene hedefimiz 15 bin tabi bunu yakalamaya çalışıyoruz. 2024 sonunda Elazığ bu 5. Bölge ve diğer yerlerde başlayan çalışmalar tam olarak bitmiş bulunacak. Dediğimiz gibi önümüzdeki yıl hedefimiz 15 bin bunu yakalamalıyız şuanda 8 bine ulaştık.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol