Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

KÖYLERDE ÇELİK KONSTRÜKSİYON EVLERİN YAPIMI SÜRÜYOR

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybederken, iki şehirde binlerce konut ise ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde 24 bin 83 konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Kent merkezinin yanı sıra köylerde de bir yandan konutlar teslim edilirken çelik konstrüksiyonlu evlerin yapımı hızla sürüyor. Bu kapsamda Sütlüce, Bağlarca, Kelmahmut, Sakabaşı, Örençay, Yalındamlar köylerinde konutların yapımı devam ederken yapımı tamamlanan konutlarda hak sahipleri ikamet ediyor.

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “AFAD&TOKİ işbirliği ile yapılan çelik konstrüksiyon köy konutları Sütlüce, Bağlarca, Kelmahmut, Sakabaşı, Örençay, Yalındamlar köylerinde bir taraftan teslim edilirken bir yandan da hızla devam ediyor” denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol