Öne Çıkanlar yaz sıcaklıkları Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

MEMURSEN İL TEMSİLCİSİ İBRAHİM BAHŞİ'DEN AÇIKLAMA

Eğitim-Bir-Sen Elazığ şubesi tarafından genişletilmiş il Divan toplantısını gerçekleştirildi.

Eğitim Bir-Sen Elazığ şubesi tarafından, Kültür Park Mamüratül Aziz Salonunda Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, yönetim kurulu ve ilçe başkanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı Başkan Bahşi’nin konuşmalarıyla devam etti.

Toplantının satır başlarının ayrıntıları ise şöyle;

" HER ALANDA AKTÖR OLMAK ZORUNDAYIZ"

Toplantıda konuşma yapan Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “İyi ile kötünün, arif ile gafilin insanlık tarihiyle yaşıt mücadelesi her zeminde farklı mecralarda da olsa amansız bir biçimde devam ediyor. İyinin, hayrın, hakkın, irfanın ve nihayet eşref-i mahlûkat olan insanın bu mücadelede galip gelmesi; bunu isteyenlerin âmâsız, fakatsız, riyasız, nefsi açıdan hesapsız ve talepsiz niyet ve gayret ortaya koymalarıyla mümkündür. Bu da ancak ferdî zeminde taraf olmak, sosyal zeminde örgütlü olmak ve taraf iradesini kurumsallaştırmakla mümkün olabilir. Bizler ferdî olarak etkiyle, teşkilat olarak ise yetkiyle her alanda aktör olmak zorundayız. Eğitim-Bir-Sen’i kuranlar, kuruluştan bugüne kurucu öznelerin emanetini omuzlayanlar, kurucu değerlere hâl ve şart ayrımı yapmaksızın bağlı kalanlar, sendikal zeminde “bize dair” esasıyla tarih yapan ve yazanlar açısından mücadelenin kapsamı, hedefi ve istikameti hiç değişmedi; bu anlayış, Anadolu irfanıyla yoğrulmuş bir bilinçle devam ediyor.  Eğitim-Bir-Sen’in dünden bugüne faaliyetlerini, söylemlerini, eylemlerini, desteklerini, reddiyelerini, itiraz ve isyanlarını, yetkili ya da taraf sıfatlarıyla kurumlarda, meydanlarda, masalarda ortaya koyduğu iradeyi, direnci ve dirayeti, deklare ettiği eleştirileri, önerileri, talep ve teklifleri bu çerçevede anlamak ve anlamlandırmak gerekir. Eğitim-Bir-Sen, bireyin özgür, milletin egemen, devletin bağımsız, büyük ve güçlü, medeniyet ve inanç değerlerinin hâkim ve mukim olduğu zeminin oluşmasına da kalıcı olmasında da say ve pay sahibidir.”dedi.

EĞİTİM-BİR-SEN, ÜLKEMİZİN BİR DEĞERİDİR

Konuşmasında yaptığı çalışmalara yer veren Bahşi, “Eğitim-Bir-Sen, yeni Türkiye’ye giden yolda millî irade, hak ve özgürlük mücadelesinin vazgeçilmez teminatı olarak ülkemizin bir değeridir. Bundan sonraki başarılarımızın, bizi bugünlere taşıyan ilke usul ve değerlere uzak düşmemeye bağlı olduğunun bilincindeyiz. Eğitim çalışanlarımızın anlık değişkenlere bağlı gelişmeyen köklü, kalıcı teveccühlerine, ahlaki hassasiyeti yüksek sorumluluk duygusu ve bilinciyle layık olmayı sürdüreceğiz.”

400 BRİKET EV  EV, OKUL VE CAMİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Bahşi, 400 briket ev Afad aracılığıyla 500'er bin yardımda bulunduklarını söyleyerek; “Memur-Sen aynı zamanda Merhamet-Sen'dir. Daha geçtiğimiz bayram İdlip'de Mehmet Akif İnan Vakfı aracılığıyla yapılan 400 briket ev, okul ve caminin açılışını gerçekleştirdik. Gerek Elazığ gerek İzmir depremlerinde Afad aracılığıyla 500'er bin yardımda bulunduk. Pandemi döneminde biz bize yeteriz kampanyasına destek olduk. Biz her şartta ve her koşulda devletimizin yanında milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.”dedi.

MEMUR-SEN’İN SESİNE İHTİYACI VAR

" Mücadelemiz artarak devam edecektir ” diyen Bahşi;   “Bağımsızız ama emekten, ekmekten, adaletten, özgürlüklerden ve demokrasiden yana da tarafız. Memur-Sen, bu milletin değerleri doğrultusunda sendikacılık yapıyor ve bu milletin, Memur-Sen’in bu sesine ihtiyacı var. Her platformda gür sesleri olduğumuz, Filistin’in, Pakistan’ın, Doğu Türkistan’ın, Arakan'ın tüm ümmetin bu sese ihtiyacı var. Bu sesin gür çıkması ve hiç susmaması için ter akıtmak gerekir. ifadelerini kullandı.

MİTİNGLE SESİMİZİ YÜKSELTTİK

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, büyük bir mücadele örneği gösterdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti;  “Hiçbir başarı kendiliğinden gelmiyor, kazanımlar çaba gösterilmeden, mücadele edilmeden elde edilmiyor. Her kazanımın arkasında büyük bir emek, büyük bir mücadele söz konusudur. Bizler gerek sahada gerek masada büyük bir mücadele örneği gösterdik. 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Anadolu Meydanı’nda 15 bini aşkın kişinin katılımıyla yaptığımız mitingle sesimizi yükselttik ve bu kazanımları elde ettik. “Bizim toplu sözleşme masasında gece gündüz demeden çalışarak, emek vererek, mücadele ederek elde ettiğimiz kazanımları görmezden gelen ve ‘Sendika ne işe yarıyor’ diyen bir kesim vardı. Toplu sözleşme ikramiyesini örgütlüler adına artırarak bu sorunun bir nebze olsun önüne geçmiş bulunmaktayız. Bu rakam ilerleyen yıllarda daha da artacak.”

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE 40 BİN TL’YE VARAN ARTIŞLAR

3600 ek gösterge konularını çözüme kavuşturma konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydeden İbrahim Bahşi; “Gerek sözleşmeliler gerekse 3600 ek gösterge konularını yıllardır toplu sözleşme gündemine getiriyoruz. Ancak sürekli olarak ‘Bunlar bu masanın konusu değil’ cevabını alıyorduk. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bu önemli virajı da başarıyla geride bıraktık ve 2022 yılı içerisinde her iki konuyu da bakanlık ile görüşerek çözüme kavuşturma konusunda anlaşmaya vardık. 3600 ek göstergenin hayata geçmesinden sonra emekli ikramiyelerinde 40 bin TL’ye varan artışlar olacaktır.”diye konuştu.

MEMUR TOPLU SÖZLEŞMELERİNDE ÇEŞİTLİ SIKINTILAR MEVCUT

Bahşi; Memur toplu sözleşmelerindeki sorunların çözüme kavuşması için çalışmalarının olduğunu ifade ederek; “Memur toplu sözleşmelerinde gerek süre gerek masanın yapısı gerekse tutanaklar bakımından çeşitli sıkıntılar mevcut. Memur toplu sözleşmelerini işçi toplu sözleşmeleriyle kıyaslayanların bizim eşit şartlarda masaya oturmadığımızı bilmeleri gerek. Biz bu sorunların çözüme kavuşması ve masada daha adil bir temsil düzeni oluşması adına gücümüzü 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nu değiştirmek için kullanacağız. Çözüme kavuşturduğumuz diğer sorunlar gibi bu konuyu da kamu görevlilerinin istekleri doğrultusunda sonuçlandıracağımıza inanıyorum. "dedi.

BİR DÖNEM DAHA GÖREVE ADAY OLMAYA KARAR VERDİM

Tek listeyle ve istişare ederek yola devam etmek istediğini aktaran Bahşi, "İlimiz özelinde ise yaklaşan bir seçim sürecimiz var. Ben bu göreve üyenin teveccühü ile geldim. Yine üyemizin teveccühü olursa devam etme noktasında tereddüt etmeyiz. Üyelerimiz, temsilcilerimiz, delegemiz, komisyonlarımız, İcra kurulumuz, Yönetim kurulumuz ve duayenlerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda bir dönem daha bu göreve aday olmaya karar verdim. İnşallah hayırlara vesile olur. Rabbim muvaffak eder inşallah. Bizim niyetimiz halis. Niyet hayr akıbet hayr diyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol