Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

MESLEKTAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı. Koca, yayımladığı mesajda tüm meslektaşlarının basın bayramını kutladı.

24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırıldığını hatırlatan Koca, “Bu karar Türk basınının bu günlere gelmesinde önemli bir gelişmedir.” dedi.

Kentte görev yapan gazetecilere de teşekkür eden Başkan Koca, “Gazeteci meslektaşlarım basın meslek ilkelerinden taviz vermeksizin çok zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Yaşadığımız şehrin tanıtılmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Koca, bir şehrin gelişmesi ve kalkınması için basının öneminin unutulmaması gerektiğini aktardı.

KAMU DÜZENİNİN GÜVENCESİ

Koca, mesajında; "24 Temmuz 1908'de ikinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte basında sansürün kaldırılmasından dolayı kutlanan '24 Temmuz Basın Bayramı'nın 114. yılında tüm gazetecilerin basın bayramını kutluyoruz.

Kişi hak ve hürriyetlerine, toplumsal değerlere saygılı, doğru, tarafsız, objektif, Basın ahlak esasları doğrultusunda kamu yararını gözeterek görev yapan basın mensupları, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Haber alma hakkının korunması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması, her türlü yapıcı fikrin dile getirilmesi ve olgunlaşması süreçlerinde basın çalışanlarının önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sebeple, dünyanın her köşesinde haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına savaşlara, afetlere, acılara tanık olan, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle ve fedakârlıkla çalışan basın mensuplarımızın her zaman yanındayız." dedi.

KLASİK BİR GÜN KUTLAMASI OLMAKTAN ÖTE

Başkan Koca; “24 Temmuz’larda ki basına yönelik olumlu dilin, ilginin, klasik bir gün kutlaması olmaktan öte, “Somut" kazanımlara dönüşmesi dileğinde bulunarak; "Bu duygu ve düşüncelerle Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümü olan, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına sağlık, afiyet ve mutluluklar diliyorum."ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol