Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

METEOROLOJİ 'SICAK ÇARPMASINA' KARŞI UYARDI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya il genelindeki hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, Elazığ'da hava sıcaklıklarının 5 derece üzerinde seyredeceğini belirterek, vatandaşları sıcak çarpmasına karşı uyardı.



HAFTA SONUNA DOĞRU AZALMA BEKLİYORUZ

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, “Yapmış olduğumuz son analizlere göre bölgemiz açık ve az bulutlu bir hava geçecek. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde en yüksek sıcaklıklar 38-39 dereceler civarında olmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıklarının ise 20-21 derece olmasını bekliyoruz. Yüksek sıcaklıkların olduğu günlerde vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 arasındaki saatlerde açık alanlarda herhangi bir spor aktivitelerini yapmamış olmamalarını veya ertelemelerini, ince ve beyaz açık renkli kıyafetler giymelerini önermekteyiz. Kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın daha tedbirli olmasını düşünüyoruz ve tavsiyede bulunuyoruz. Hafta sonuna kadar sıcaklıklarımız bu seviyelerde devam edecek. Ancak hafta sonuna doğru sıcaklıklarda 2 ila 3 derece azalma olarak mevsim normallerinin civarına gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



GECE VE GÜNDÜZ ARASINDAKİ SICAKLIK FARKI KARASAL İKLİMDEN KAYNAKLI

Gündüz ve gece sıcaklıkları arasındaki farka da değinen Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Kaya, “İlimizin bulunduğu bölge itibariyle karasal iklim özellikleri daha yaygın, hakim. Bu nedenle karasal iklim özelliğinin genel özelliklerinin başında gece-gündüz sıcaklık farklarının fazla olmasından kaynaklanıyor. Bu da gündüz sıcaklıklarıyla gece sıcaklıkları arasındaki sıcaklık farkının fazla olması akşam ve gece saatlerinde daha rahat daha serin bir hava yaşamamıza neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol