Öne Çıkanlar ELAZIĞ ATAĞI elazığ şahinşerifoğlu GAKGODAN MESUTU YOK 20 EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu haber kez okundu.

MOTORİNE GELEN ZAM ULAŞIMA YANSIDI

Akaryakıt fiyatlarına gelen art arda zamlar Elazığ'da  ulaşım araçlarına zam yapılmasına neden oldu. Zamlarla birlikte minibüs ücretleri tam 6 TL, öğrenci fiyatı ise 4 TL 50 kuruş olurken, taksilerde  en kısa mesafe bindi - indi ücreti 30 TL oldu.

Akaryakıt sektöründe önü alınamayan fiyat artışları nedeniyle şoförler giderlerini karşılayamamaya başladı. Bununla birlikte Elazığ Şoförler Oda Başkanı Şevket Toraman, minibüs ve taksi  fiyatlarına zam yaptıklarını açıkladı.

 Yeni düzenlemeyle şehir içi ulaşımının en önemli figürü olan  minibüs  ücreti tam 4 TL'den 6 TL'ye öğrenci ise, 3 TL 50 kuruştan 4 TL 50 kuruşa çıkarıldı.

Gelen zam ile birlikte taksimetre açılışı ise, 18 TL, kilometre ücreti 10 TL, zaman tarifesi 1 saatliği 36 TL, indi - bindi ise 30 TL oldu.

"ESNAFIMIZA YÜZDE 50 DESTEK SAĞLANSIN"

Akaryakıta gelen zamlar yüzünden sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Başkan Şevket Toraman,"Elazığ Şoförler Oda Başkanı Şevket Toraman, Dünya genelinde ve Türkiye genelinde bir ekonomik kriz var. Akaryakıtlara gelen zamlar yüzünden esnafın giderleri arttı gelirleri azaldı. Ciddi anlamda bir sıkıntı yaşıyoruz. Biz şubat ayı içerisinde taksimetre ücretlerinde bir zam almıştık. O günün şartlarında açılışı 9 lira kilometre başı ise 6 liraydı. Ama bugün gel görelim ki akaryakıt fiyatları o zaman 14-15 bazlarındaydı. Ama bugün baktığımızda akaryakıt fiyatları 30 TL civarında. Artık fiyatlarımızda taksi metre açılışımız 12 TL kilometre bazında 10 TL indi bindi ücretimiz ise 30 TL oldu. Bugün tüm taksici esnaflarımıza bu konu ile ilgili bilgilendirmeyi de yaptık. Biz zamların yapılmasına talebimiz yok. Biz isterdik ki esnafımıza yüzde 50 destek sağlansın yine de bekliyoruz bu desteği. Bu destek verilse hem esnaf hem vatandaşlar kazanacak” dedi.

"ESNAFLARLA REKABET YAPMAZ DİYE DÜŞÜNCESİNDEYİZ "

Başkan Şevket Toraman, toplu taşımaya yapılan zam hakkında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile görüşmelerinin devam ettiği söyleyerek,   “Toplu taşımamız ile ilgilide zam kararımızı almıştık. Bunu da başlatmış bulunuyoruz. Tam biletlerimiz artık 6 TL öğrenciler 4 TL 50 Kuruş bu konuda tabi iş belediyeye kaldı. Belediyede umarım arkamızdan bu zammı alır. Esnaflarla rekabet yapmaz diye düşüncesindeyiz. Bu konuda da belediye başkanımız ile görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol