Öne Çıkanlar ziyaret Elazığ Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01 TAZİYE EVİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI

Bu haber kez okundu.

Müftü Aydın, Baskil’de İncelemelerde Bulundu

Başta müftülük personeli olmak üzere, ilçe yöneticileri, olmak üzere vatandaşlarla ile bir araya gelen Müftü Selami Aydın ilk ziyaretini ilçe müftülüğüne yaptı.

İlçe Müftü Vekili İrfan Çavaş tarafından karşılanan Müftü Aydın personel ve yürütülen hizmetler hakkında bilgi alırken, ardından merkezde görev yapan görevlilerle bir toplantı yaptı.

MÜFTÜ AYDIN: “SALGIN HASTALIK DÖNEMİNDE DİN GÖREVLİLERİ OLARAK BÜYÜK BİR ROL VE SORUMLULUK ÜSTLENMİŞ BULUNUYORUZ”

Müftü Aydın burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Diyanet İşleri Başkanlığı büyük bir teşkilattır.

Bizler bu kurumda vazife üstlenmiş insanlar olarak bu vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmek ve emanete sahip çıkmak durumundayız.

Özellikle salgın hastalık döneminde din görevlileri olarak büyük bir rol ve sorumluluk yüklenmiş bulunuyoruz.

Bu süreçte alınan tedbirleri uygulama noktasında topluma rehberlik ediyoruz.

Öncelikli görevlerimiz olan vaaz ve irşad hizmetlerimizi ise salgın nedeniyle sosyal medya üzerinden sürdürüyoruz.

Dolayısıyla Başkanlığımızın program ve emirleri doğrultusunda hareket ederek vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarını yerine getirirken, bu arada Koronovirüs tedbirlerine de titizlikle riayet etmek durumundayız.

Ben gerek Baskil merkezde gerekse köylerde görev yapan tüm personelimize selam ve sevgilerimi iletirken başarılar diliyorum.”

24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrası Baskil merkez ve köylerde hasar alan camiler hakkında bilgiler alan Müftü Aydın daha sonra Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette İlçe Müftü Vekili İrfan Çavaş ve Şube Müdürü Osman Taylan hazır bulundu.

Daha sonra İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Murat Demir ile bir araya gelen Müftü Aydın emniyet çalışanlarına başarılar diledi.

Baskil Merkez Camii’nde öğle namazını kıldıran Müftü Aydın burada cemaatle görüşerek onların taleplerini dinledi.

Ardından yapımı büyük ölçüde tamamlanan Baskil Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda incelemeler yapan Müftü Aydın sınıfları tek tek gezerek kurs hakkında bilgiler aldı ve eksiklerin bir an önce tamamlanması için talimat verdi.

5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi'ne PKK'lı teröristlerin saldırısı sırasında çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in Doğancık köyündeki kabrini de ziyaret eden Mütftü Aydın burada Kur’an’ı Kerim okuyup dua etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol