Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

MÜSİAD’IN  DOST MECLİSİ TOPLANTISI'NDA  BU HAFTA

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, Dost Meclisi Toplantısı'nda bu hafta; Dünyada etkisini göstermekte olan küresel gıda krizi ve tarım faaliyetlerinin önemi ile alakalı üyelere bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç konuk oldu.

KILIÇ; "TARIM STRATEJİK PLANI ÜZERİNDE YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ."

MÜSİAD üyelerine, öncelikle kurumu hakkında bilgilendirmelerde bulunan, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, kurumunun yapısı, çalışma alanları, yapılan faaliyetler, il için planlanan projeler ve ilin tarım stratejisi ile alakalı gerekli bilgilendirmelerde bulundu.

Elazığ'ın bir tarım ve üretim merkezi olmasının önünde hiçbir engel bulunmadığını, şehrin bu konuda gerekli bilgi, birikim ve tecrübeye sahip olduğunu belirten Ali Kılıç, bu konuda en büyük eksiklik olarak gördükleri 'Tarım Stratejik Planı' üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Elazığ’daki tarımsal faaliyetlerin birincil üretimle sınırlı kaldığını, tarımsal sanayiden yararlanmak için çevre illere ihtiyaç duyulduğunu belirten İl Müdürü Kılıç, tarımın canlanması için ekonomik anlamda katma değeri yüksek ürünleri ve faaliyetleri daha da çeşitlendirmemiz gerekeceğini söyledi. “Su ürünleri sektöründe çok iyiyiz evet ama şunu bir eksiklik olarak görüyorum, neden Keban su ürünleri tesisini devraldıktan sonra ilimizin ihtiyacı olan Elazığ’a özgü bir alabalık hattı veya somon hattı gerçekleştirmedik? Biz kendi ilimizin zenginliklerinin farkında da değiliz. Ama biz bilgi, birikim, deneyim, tecrübe, mesleki kariyer bakımından hakikatten bunları yapabilecek güce sahibiz. Elazığ’da Üniversite, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü var, Tarım İl Müdürlüğü, TKDK, Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü gibi birçok kurum var. Siz tarımın bir alanıyla birçok ilde bulunuyorsunuz fakat insanlara sunacağınız hizmet kalitesi ve hizmetin türünde bir farklılık yok. Bunu başarmak zorundayız.”

*PANDEMİYLE TARIMIN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI

Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için üretimin bunu karşılayabilecek miktarda olması gerektiğini ifade eden İl Müdürü Kılıç, Elazığ’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için üretimi miktarını artıracaklarını, bunu da dekar başından elde edilen ürünün verimini artırarak yapacaklarını söyledi.

İl Müdürü Kılıç, çiftçinin ve üreticinin her aşamada yanında olacakları ve kurumu adeta sahaya taşıyacaklarını belirterek hizmet içi eğitimlere de ağırlık vereceklerini,Tarım İl Müdürlüğü ve tarımın tüm birimleri ile sahada olacağını ve her şey planlamayla olacak. Biz çiftçiye öncülük etmezsek ve sektörün gerisinde kalırsak, görevimizi yapamayız. Temel yaklaşımımız budur. Koronavirüs pandemisiyle birlikte tarımın ve gıdanın öneminin daha iyi anlaşıldığını, üreticinin yanında olunması gerektiğini belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol