Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

NOTERLİKLERİN SIRALAMASI BELLİ OLDU

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile açılması planlanan beşinci noterin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KARARDA KULLANILAN İFADELER

"2022 yılı için gayrisafi gelirleri 2.000.000.00. TL tahmin edilen ve aşağıda isimleri ve ihdas bölgeleri yazılı bulunan söz konusu muhdes birinci sınıf noterlikler münhaldir. 1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince birinci sınıf noterlerden bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlığımıza www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin atanma isteğinden vazgeçmeleri halinde de yine vazgeçme talepleri ilan tarihinden itibaren bir ay içinde aynı elektronik ortamdan Bakanlığımıza iletilmesi kaydıyla atama işleminde değerlendirilecek, aksi takdirde vazgeçme talepleri dikkate alınmayacaktır. Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamdan alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacaktır.

Elazığ Beşinci Noterliğinin; Kadife ve Lale Sokakla kesişen kavşağın Doğan Çay Sokak ile kesiştiği yerden başlayarak, Doğançay Sokağın Temel Sokak ile kesiştiği yere kadar, buradan devamla Temel Sokağın Doğukent Caddesi ile kesiştiği yere kadar, buradan devamla Doğukent Caddesinin İstiklal Caddesi ile kesiştiği yere kadar olan kısımlarda ve bu kısımlara açılan cadde ve sokakların 50'şer metre derinliklerinde olacak şekilde mevcut noterliklerle haksız rekabet ortamı yaratmayacak uygun bir yerde, Açılmasına karar verilmiştir”

ELAZIĞ'IN İLÇELERİNE AÇILACAK NOTERLİKLERAğın, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerinde açılması planlanan noterliklerin sırası da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sıralamada 78 ilçeye açılacak noterlik kapsamında Arıcak 6, Sivrice 16, Alacakaya 34, Ağın 67 olarak yer aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol