Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ORTAK KARAR PARLAMENTER SİSTEM

HABER: ESMA YILDIRIM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Elazığ’da düzenlediği basın toplantısında seçimlerden sonra parlamenter sistemle ilgili anayasa değişikliğine gideceklerini kaydetti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren eylem planları hazırladıklarını kaydederek planlarının detayları hakkında bilgiler verdi.

“SEÇİMLERE GİRMEYE HAK KAZANDIK”

Programda kendisine eşlik eden genel başkan yardımcılarını tanıtarak sözlerine başlayan Babacan; “Partimizin kuruluş yıl dönümünden itibaren 41 İl kongremizi tamamlarken Elazığ’a o dönemde yine bir ziyarette bulunmuştuk. Bu kongremizi tamamladık ve seçimlere girmeye hak kazandık. Bu kongreyi en kısa sürede gerçekleştiren bir siyasi parti olduk. Elazığ’a borçlandık. Çünkü o dönemde yapmış olduğumuz kısa bir ziyareti doğru bulmadık. Elazığ’ı daha incelemek için tekrar geleceğimizi söylemiştik. Basın toplantısına katılan herkese teşekkür ederim.”dedi.

“TÜİK, DEVLETE GÜVENİ ZEDELİYOR”

Babacan; “Gerçek enflasyonun hükümet tarafından ve TÜİK tarafından gizlenmesi sadece vatandaşın güven duygusunu azaltıyor. Üreten çiftçi de temel gıda satın alan vatandaşlar da gerçek enflasyonu çok iyi biliyor” dedi.

“4 MİLYON SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNMÜYOR”

Mülteci ve 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verilmesi noktasında da görüşlerini aktaran Babacan; “Hiçbir ülkede gelişi güzel vatandaşlık verilmiyor. 4 milyon Suriyeli bir gün piyango bize de vurur umuduyla Suriye’ye dönmeyebilir” dedi.

"TEŞKİLATLANMA BAŞARI İLE SÜRÜYOR"

Babacan; “Türkiye’nin en yeni siyasi partilerinden birisiyiz. Ama 81 ilde 720’de teşkilatlandık. 178 bin resmi üyemiz var. Her türlü baskıya rağmen resmen partimizin içindeler. Teşkilatlanma başarıyla sürüyor. Vatandaşa doğrudan dokunmak ve parti hazırlıklarımızı anlatmak önemli.2. çalışma alanında ise Türkiye’nin yarınlarına ilişkin detaylı çalışmalarımız var” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR HAZIRLADIK”

12 eylem planı hazırladıklarını ifade eden Genel Başkan Babacan, ”Her gün büyüyen bir teşkilat yapımız var. Vatandaşlarımıza doğrudan ulaşmak ve onları dinlemek bizler için önemli. Partimizin hazırlıklarını anlatmak açısından teşkilatımız bizim için çok değerli. Türkiye’nin geleceği ile ilgili yapmış olduğumuz hazırlıklar var. Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin içinde çalışmalar yürütmekteyiz. Bugüne kadar ayrı alanda 12 eylem planı açıkladık.”dedi.

“EYLEM PLANI HAZIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Eylem planları hakkında bilgiler veren Genel Başkan Ali Babacan, ”İlk eylem planında yapılabilir gerçekleşmesi uygun ve devlet bütçesine sığacak çalışmalar hazırladık. İkinci eylem planında, Elazığ’ın yaşadığı depremden bugüne kadar ne sorunlar yaşadığı ve depremin yaralarını gördüğümüz zaman Elazığ afet eylem planında çok önemli bir konu oldu. Afet anında ve sonrasında bir devlet ne yapmalı bunu açıkladık.

3. Eylem planımızda sosyal politikalarla ilgili. Burada da çok detaylı bir hazırlık içerisindeyiz. Sosyal devlet gereğini nasıl yerine getireceğiz bunu da bu eylemde belirtmiş olduk.

4. Eylem planında eğitimden, sanayiye kadar olan tüm çalışmaları açıkladık.

5. Eylem planımızda istihdama değindik. Ekonomik kalkındırmayı nasıl ayağa kaldırmamız gerektiğini 116 madde halinde tüm detayları ile belirttik.

 6. Eylem planında Elazığ’ın imar planında ve yerel yönetimler ile ilgili sorunlarından yola çıkarak bu sorunların üstesinden nasıl geliriz, 101 madde ile detaylandırdık. 3-18 yaş eğitim ile ilgili eylem planımızda hazırlık aşamasında. Bunu ilerleyen günlerde açıklayacağız. Yargı ve reform eylem planını da 198 madde şeklinde Türkiye’nin yargı ve insan kaynağının daha kaliteli ve yüksek yargının yeniden düzelmesi için neler yapılabilir bunları tam 198 adımda anlattık. Ülkemizin her alanında olan sorunları ve çözüm noktasında ne yapılabilir bunları düşünerek bu eylem planlarımızı vatandaşlarımız için hazırladık. Bundan sonraki süreçte de eylem planlarımıza devam edip sizlerle paylaşacağız. 7.eylem planında da 50 madde ile Yüksek Öğretim ile ilgili. 8. eylem planında ise KHK ile FETÖ ile mücadele içerisinde var. 9. eylem planında da; Çevre ve iklim değişikliği ile de geleceğe nasıl bir dünya bırakacağız? Gündeme getireceğiz”ifadelerini kullandı.

“PARTİLER ARASI İŞ BİRLİĞİ OLMASI LAZIM”

Ülkenin içinde bulunduğu sorunları çözüme kavuşturmak istediklerini belirten Genel Başkan Babacan,  “Amacımız seçimlerden hemen sonra 22 alanda bir an önce çalışmalara başlayıp, ülkemizin içinde bulunduğu sorunları çözüme kavuşturmak istiyoruz. Altı masada şu ana kadar parlamenter sistemle ilgili iyi bir çalışma ortaya koyduk. Altı partide imzasını attı. Bu çalışmaları tek bir partinin yapacağı bir şey değil. Nitelikli çoğunluk gerekiyor. Bunun içinde partiler arası iş birliği olması lazım. İş birliği baştan kurarak seçimlerden hemen sonra parlamenter sistemle ilgili anayasa değişikliğini başlatalım dedik.”diye kaydetti.

FETÖ İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Babacan, KHK’liler ile ilgili olarak FETÖ ve benzeri yapılarla kararlılıkla mücadele edileceği ve kurunun yanında yaşın yanmayacağı bir sistemle ilerleyeceklerini belirtti.

 “HDP İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE DEĞİLİZ”

DEVA Partisi’nin HDP’ye olan tutumu hakkında ise Babacan yaptığı açıklamada,“ HDP ne 6’lı masada ne o masanın altında ne de dolaplarında var. Bizim açık diyalog kanallarımız var ama iş birliği halinde değiliz. Bugün itibarı ile Türkiye’nin anayasasına göre her partiye saygılıyız. O partiye olan saygısızlık o partiyi destekleyenlere saygısızlıktır” dedi.

 “ERDOĞAN, BAHÇELİ’NİN DESTEĞİ İLE SEÇİMİ KAZANDI”

Babacan; “Yeni sistemde 50+1 mecburiyeti var ve bunu kimse sağlayamadı. Önümüzdeki seçimlerde de bir partinin 50+1 kriterini sağlaması zor olabilir. Bunun için zaten Sayın Erdoğan ne yaptı? Kendisi de MHP’yi ortak edindi. Çünkü baktı tek başına kazanması mümkün değil ve 50+1 alamayacak. AK Parti Meclis çoğunluğunu da sağlamayacak,bunun gözden kaçırılmaması gerekiyordu. 2018 ‘de Erdoğan kazandı deniliyor ama Erdoğan, Bahçeli’nin desteğini alarak kazandı. AK Parti Meclisteki çoğunluğunu kaybetti. MHP Milletvekilleri ile çoğunluğu sağlayıp, şu an yasa çıkartıyorlar. Bunu unutmayalım. Mevcut sisteme göre seçimi kazanmak için bir şekilde işbirliği şart” ifadelerini kullandı.

“DÜZGÜN İSİMLERDEN ADAYLARIMIZI OLUŞTURACAĞIZ”

Milletvekilliği konusunun önemli olduğunu ifade eden Babacan; “Liste farklı olursa iş uzayabilir. Milletvekili konusu çok önemli, liyakat konusunda şüphe içermeyen ve tabandan gelen isteklere göre şekillendireceğiz. Adaylar düzgün olsun varsın az kişi tarafından tanınsın. Çok tanınıp kötü tanınmasından iyidir. Sadece DEVA Partisinin adayı değil temsil gücü yüksek isimlerden adaylarla listelerimizi oluşturacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol