Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

“Riskli yapıları süratle yıkmamız gerekiyor”

Elazığ Valisi Ömer Toraman, çekilen kurayla birlikte 24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle Elazığ merkezde konutlardan hak sahibi olan vatandaşların tamamının evlerinin teslim edilmiş olacağını ve sürecin tamamlandığını söyledi.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle konut ve işyerleri için kura çekimleri devam ediyor. Bu kapsamda bugün de 262 konut ve 242 işyerinin kura çekimi yapıldı. Vali Toraman, çekilen bu kurayla birlikte 24 Ocak 2020 depremi nedeniyle merkezde konutlardan hak sahibi olan tüm vatandaşlarının evlerine kavuştuğunu söyledi.

Vali Toraman ayrıca Elazığ’da 1 yıl içerisinde 4 bin 500 ve köylerde 588 adet olmak üzere yeni konutun yapılacağını açıkladı. Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise söyle:

“ELAZIĞ’DA CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM YAŞANMASI KAYIPLARIN ÖNÜNE GEÇTİ”

“6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle Elazığ’ın da bulunduğu 11 ilde ciddi manada hasar ve yıkım meydana geldi. Yaralı vatandaşları Elazığ’da tedavi ediyoruz. Elazığ 2020 yılında büyük bir deprem yaşamış bir şehir olarak çok şükür 6 Şubat’taki depremlerden diğer illere göre çok fazla yıkım olmadan ve çok can kaybı olmadan bu süreci atlattı. 6 Şubat’taki depremlerin ikincisinde merkezde bir bina yıkıldı ve 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hasarları tespit etmek için ekiplerimiz çalışmalara başladı ve devam ediyor. 2020 depremini müteakip Elâzığ ciddi bir dönüşüm yaşadı bu deprem vesilesiyle yapılan tespitlerde sadece merkezde bin 700 civarında binayı yıkmıştık. İl genelinde bu sayı 12 bine ulaşmıştı. Dolayısıyla 2020 depreminde zarar gören bu yapıları yıkarak asında 6 Şubat’taki depremde yıkılabilecek binaların önüne geçildi.”

“RİSKLİ YAPILARI SÜRATLE YIKMAMIZ GEREKİYOR”

“Bu yıkımlar önemli altını çizmek isterim. 6 Şubat’tan sonra ağır hasar alan yapıların da yıkımını gerçekleştireceğiz. Riskli yapıları süratle yıkmamız gerekiyor. Bunların yerine depreme dayanıklı konutlar inşa ettik. Elâzığ’ın diğer avantajı da bu inşa edilen konutlar oldu. Şu ana kadar 21 bin 300 civarında konutun anahtarını teslim ettik. Bugün 2023 depreminin Elâzığ’da az hasarla atlatılmış olmasında hem bu yapıların hem de yıkımların büyük rolü olduğunu vurgulamak isterim.”

“ELAZIĞ MERKEZ 2020 DEPREMİ KONUT HAK SAHİPLİĞ İSÜRECİ TAMAMLANDI”

“Bugün 200 konutun kurasını çekeceğiz bu son kurayla beraber merkezde 2020 depremlerden hak sahibi olan bütün vatandaşların konutlarını teslim etmiş olacağız. Vatandaşlar bu konutlara hemen taşınabilecekler. Bugün ayrıca iş yeri kurası da çekeceğiz. Burada kentsel dönüşüm alanından AFAD’a devredilen 242 iş yerinin de kurasını çekeceğiz. Konutların yanında iş yerlerinin de çok önemli bir kısmını teslim etmiş olacağız.”

“YENİ KONUTLAR 1 YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK”

“2023 depremi öncesi biz 2022 yılının Kasım Aralık ayında ilimizde bin 124 sosyal konutun anahtarını da dağıttık. Bugün görüyoruz ki bu kontlara da vatandaşlar taşındı. Bunları toplayınca Elâzığ’da dönüşümün büyük ölçüde gerçekleştiğini ve Türkiye’ye örnek olacağını ifade etmek gerekiyor. Elazığ’da 2023 depremi sonrası ilk etapta 4 bin 500 konutu merkezde ve 588 konutu da köylerde olacak şekilde inşa sürecine başlıyoruz. Bunlar da 1 yıllık süre içerisinde tamamlanacak ve teslim edilecek.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol