Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYELERİ ELAZIĞ’DA

Logo Yazılım, toplumsal sorumluluk programı kapsamında açtığı Robotik Kodlama Atölyeleri ile öğrencilerin mekanik yeteneklerini ve analitik becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Logo Yazılım’ın” kurumsal sosyal sorumluluk programı kapsamında Elazığ’ın Maden İlçesi’nde bulunan Asım Sürücü Ortaokulu’nda kurduğu Robotik Kodlama Atölyesi’nin resmi açılışı Maden İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir’in katılımıyla gerçekleşti.

Logo Yazılım, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insana yakışır iş ve ekonomik büyüme maddelerine verdiği önem doğrultusunda toplumsal sürdürülebilirlik konularına odaklanıyor. Bu çerçevede Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon ’un katkılarıyla gerçekleştirilen Logo Robotik Kodlama Atölyeleri yayılarak 2019 yılından bu yana Türkiye’nin farklı bölgelerindeki öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. 

Bugüne kadar, Kocaeli, Gebze ve İstanbul, Şişli, Balat ve Kağıthane’de 4 ayrı Robotik Kodlama Atölyesi kuran ve şu ana kadar 2000’den fazla çocuğa ulaşmayı başaran Logo Yazılım, bu listeye son olarak Elazığ’ın Maden İlçesi’nde bulunan Asım Sürücü Ortaokulu’nda kurduğu Robotik Kodlama Atölyesi’ni ekledi. 

 Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut toplumsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı önemsediklerini belirterek şunları söyledi: “Öğrencilerin mekanik yeteneklerini analitik becerilerini ve hayal dünyalarını geliştirerek, ilerideki yaşamlarına bugünden dokunmayı, onlara ilham vermeyi hedefliyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve geleceğin yazılımcılarına destek olmak için açtığımız Robotik Kodlama Atölyelerimizin tüm Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz. Bu yıl Antalya ve İzmir’de yeni atölyeler kurmayı ve eğitime verdiğimiz desteği Logo ekosisteminin gücüyle çoğaltarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.”

 
Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut ise dernek olarak 2015 yılından bu yana eğitime destek verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Dernek olarak 400 gönüllümüz ile bugüne kadar 40 binden fazla çocuğumuzun eğitimlerini destekleyecek projeler yaptık.  Logo ekosistemiyle iş birliği yaparak geliştirdiğimiz Robotik Kodlama Atölyelerinin şimdi de Maden Asım Sürücü Ortaokulu’nda açılmasından ve giderek yayılmasından büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Okullarımıza Robotik Kodlama Atölyeleri ve kütüphaneler kazandırılmasına imkan sağlayan bağışçılarımıza çocuklar adına çok teşekkür ederiz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol