Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI suriye BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EKREM KARAKAYA CİNAYETİNE TEPKİ EYLEMİ YAPTI

Elazığ’da Sağlık Sendikaları, Konya Şehir Hastanesi'ndeki Doktor Ekrem Karakaya cinayetine ilişkin basın açıklaması yaparak olaya tepki gösterdi.

Konya Şehir Hastanesi'ndeki doktor cinayetine tepkiler çığ gibi arttı.

Elazığ’da da sağlık çalışanları Doktor Ekrem Karakaya'ın cinayetinin ardından 2 günlük boyunca iş bırakma kararı aldı.

Sağlık sendikaları üyeleri, hastane önünde toplanarak 'hekime uzanan eller kırılsın' çığlıklarıyla yaşanan katliama tepki gösterdi

GÖRGÜLÜ: “SAĞLIKTA ŞİDDET SADECE SAĞLIKÇIYI DEĞİL HEPİMİZİ İLGİLENDİRİR”

Eylemde konuşan Hekimsen il Temsilcisi Bartu Görgülü, “Kıymetli meslektaşlarım, saygıdeğer vatandaşlarım, değerli basın mensubu arkadaşlarım, Elazığ hekim sendikaları AHEF ve tüm sağlık sendikaları, katledilen Kardiyoloji Uzmanı Şehit Doktor Ekrem Karakaya için burada toplanmış bulunuyoruz. Bütün sağlık alanında bir kara leke olarak tarihe geçti. Katil kim? Katil bir kişi değil bu olay sadece bir insan, bir hekim, bir hasta, bir hasta yakını sancısı değildir. Bu olay toplumsal bir kıyımdır, toplumsal bir yıkımdır, toplumsal bir cinayettir. Sağlıkta şiddet sadece sağlıkçıyı değil hepimizi ilgilendirir” dedi.

YILDIRIM: “HEKİMLERE SİSTEMATİK ŞEKİLDE UYGULANAN ŞİDDET BUGÜN DR. EKREM KARAKAYA’YA UYGULANMIŞTIR”

Türkiye Aile Hekimleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fulya Yıldırım, “ Şuanda bile savaşta düşman tarafından kesinlikle dokunulmayan, dokunulması savaş suçu sayılan hekimlere sistematik şekilde uygulanan şiddet bugün Dr. Ekrem Karakaya’ya uygulanmıştır. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm sağlık camiasına sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÖNÜL: “ÇOK YAKINDA SÜRESİZ İŞ BIRAKACAĞIZ”

Elazığ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Gönül, “ Taziyemiz var. Taziyemizden dolayı bugün burada bulunan ve şuanda burada bulunmayan ama iş yerlerini, polikliniklerini, ameliyathanelerini kapatarak bizimle beraber fiziksel, bedensel olarak gönül olarak bizimle birlikte olan bütün sağlık camiasında olan meslektaşlarımız ile birlikte iş bıraktık, bırakıyoruz. Belki de çok yakında süresiz iş bırakacağız” dedi.

BAHŞİ: “DOKTORUMUZA, SAĞLIKÇIMIZA UZANAN ELLER KIRILSIN”

Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, “ değerli sağlık çalışanları, değerli sendika yöneticileri ve üyeleri hepimizin başı sağ olsun. Haykırarak şunu söylemek istiyorum doktorumuza, sağlıkçımıza uzanan eller kırılsın” dedi.

AYGÜNEŞ: “KONYA’DA BİR DEFA DAHA KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ”

Sağlık Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, “ Sürekli uyarılarımıza, çağrılarımıza rağmen maalesef dün Konya’da bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hepimizin bildiği gibi bir doktor arkadaşımız canice katledildi” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol