Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

SALGINDAN SONRA ENFLASYON MAĞDUR ETTİ

Atapark işletmecisi Ekrem Yılmaz, pandeminin etkisinden kurtulmanın sevincini yaşamadan fiyatlarının artmasından dolayı sektörün olumsuz etkilendiğini söyledi.

Pandeminin ilk döneminde durma noktasına gelen eğlence sektörü, 2022'de girdi maliyetlerinin artması nedeniyle yaşadıkları  zorlukları Gazetemiz Günışığı'na anlatan Atapark işletmecisi Ekrem Yılmaz, böyle giderse Elazığ'da birçok düğün salonunun kapısını kilitlemek  zorunda kalacağını da belirtti.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ciddi bir hareketlilik beklenen düğün salonlarında olduğu gibi lunaparklar da sezonda boş kaldı. Enflasyon nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Ekrem Yılmaz, "Elektrik giderimiz 3-4  katına çıktı" dedi.

"DÜĞÜN SEKTÖRÜ ARTAN FİYATLARDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ"

İş yapacakları dönemde artan maliyet fiyatlarından dolayı sektörün zor günler geçirdiğini söyleyen Yılmaz,"Bizim sektörümüz pandemide yara alan sektörlerin başında geliyor.Düğün salonları 2022 sezonu heyecanlı bir şekilde açılışını yaptı. Lakin düğün sektörü artan fiyatlardan olumsuz etkilendi."diye konuştu

AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYORUZ

Bu yıl düğün yapan çiftler sayısında düşüş yaşandığını aktaran Ekrem Yılmaz, "Artan fiyatlar müşterilerimizi olumsuz etkilerken, salon sahipleri olarak bizlerde  ekonomisi karsısında ayakta kalma mücadelesi veriyoruz." dedi.

"ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİ DÜĞÜNLERE KATILIMI ETKİLİYOR"

Yılmaz, düğün sahiplerinin gittikleri düğünlerde taktıkları takıların gelmeyeceğine dair endişe yaşadıklarını ve eskiye göre takılarda düşüş yaşandığını belirterek, "Düğünlerde önceden takılan takılarla salon paralarını  karşılayabiliyorlardı fakat şimdi çok cüzi miktarda takı takılıyor. Düğün masraflarını karşılayamıyorlar buda düğünlerde düşüşe neden oluyor. Sezon kötü geçiyor." ifadelerini kullandı. 

LUNAPARKLAR DA SEZONDA BOŞ KALDI

Bir zamanlar çocukların uğrak yeri olan lunaparkların da  eskisi gibi  rağbet görmediğini söyleyen Yılmaz, "Önceden sezondan umutlu oluyorduk bir hareketlilik vardı, şimdi sizinde gördüğünüz gibi içeride 3-5 adam var yada yok."dedi.

ESKİDEN BİR SEZON SEVDAMIZ VARDI ARTIK YOK

Ekrem Yılmaz, Bu ekonomik durumda insanların eğlenceye para ayırmasının zor olduğuna dikkat çekerek, "Eskiden bir sezon sevdamız vardı artık yok. Makineler açık ancak çok az kişi ile çalışıyor. Aileler bir jetonla iki çocuğunu bindirmek istiyor."diye konuştu

'EĞLENECEK HAVA YOK'

Parkın bomboş olduğunu belirten Yılmaz,"Onlara da hak veriyorum aldıkları parayı sadece zaruri ihtiyaçlara kullanıyorlar ekmeğine, suyuna anca yetiyor.Vatandaş eğlenceye para harcayacak durumda değil.  1 jeton fiyatı 10 TL. Bizim kendi vatandaşımız gelemiyor ama Suriyeli çocuklar  geliyorlar . Şuan artık amacımız müşteriden kazanç sağlamak değil de sadece müşteriyi buradan uzaklaştırmamak, çabasındayız. Kazancımız giderlerimizin çok altında kalıyor."dedi.

AÇIK KALDIĞI HER AN ELEKTRİK HARCANIYOR

Lunaparkın içindeki aletlerin her an çalışmaya hazır olması gerektiğini belirten Yılmaz, "Açık kaldığı her an elektrik harcanıyor. Ancak yapacak bir şeyimiz yok. Faturalarımız çok yüksek." diye konuştu.

"PANDEMİDEN ÇIKTIK ZAMLARDAN ÇIKAMIYORUZ"

Pademinin ekonomik anlamda ki sıkıntıları şimdi daha derinden yaşadıklarını ifade eden Atapark müdiresi Burçin Turgut ise, "Kredilerle,  borçlarla,  giderleri ve çalışanların maaşlarını karşılıyoruz. Pademinin sıkıntıları yeni yaşamaya başladık. Pandemi de devlet destek veriyordu. Desteklerde kaldırıldı. Pandemiyi şimdi yaşıyoruz. "dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Maliyetlerin azalması için düğün sektöründeki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesine talep ettiklerini en büyük girdileri olan elektrikte destek beklediklerini söyleyen Turgut, "En büyük girdi kalemlerimizden biri elektrik. Son zamlarla elektrik giderimiz 3 katına çıktı.  İkinci gider kalemimiz kira, çünkü büyük metrekarelerde hizmet veriyoruz. Kira girdilerimizin yanında personel ve kullandığımız malzemeler zamlandı. Şekere ve yağa zam geldiğinde otomatik olarak pastamız, kolamız, böreğimiz, kurabiyemiz de zamlanıyor. O yüzden rezervasyonlar düştü ve daha da düşeceğini de tahmin ediyorum. Destek bekliyoruz.  " diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol