Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

SANAT YÖNETMENİ KESKİN'DEN İHALE AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Tarihinin en büyük maden rezervlerinin ilimiz ve ülkemiz menfaatleri noktasında değerlendirilmesi ile ilgili Kep Medya Genel Sanat Yönetmeni Yakup Keskin açıklamalarda bulundu.

480 milyar liralık maden rezervinin önemini ve sürece dair yaşananları dört ana başlıkta anlatan Kep Medya Genel Sanat Yönetmeni Yakup Keskin yaptığı açıklamada; “Bendeniz, İstanbul’da yaşayan Elazığlı tiyatro sanatçısı bir kardeşinizim. Bugün, sanatsal etkinliklerimden çok uzak bir konuda sizleri aydınlatmak ve konuya dair çözüm üretmek adına bilgilendireceğim. “Yakup sana mı kalmış? Sen sanatını icra et!” diyebilirsiniz, lakin öncelikle yaratılış gayem sonra Elazığ’ın son 50 yıllık siyaset tarihinde; Elazığ’daki, ülkemiz ve dünyadaki birçok olumsuzluğa karşı; maddi zorluklara rağmen şahsiyet, izzet, onur dolu korkusuzca Hak’tan ve halktan yana mücadele etmiş bir ailenin ferdi olarak susamazdım. Malumunuz olduğu üzere Elazığ ili Maden ve Alacakaya, Diyarbakır ili Ergani ilçe sınırları içerisinde MTA Genel Müdürlüğünün son 3 yılda 400 milyon lira, eski para birimi ile 400 trilyon lira (25 milyon dolar) harcayarak yaptığı sondajlar neticesinde yaklaşık 480 milyar liralık, eski para birimi ile 480 katrilyon liralık (30 milyar dolar) bir maden rezervi bulundu. Cumhuriyet tarihimizin şimdiye kadar bulunabilen, bu en büyük maden rezervine dair gelişmeleri, başta Elazığ STK ve siyasi parti yöneticilerinin sonra ülke genelindeki sorumluluk sahibi yetkililerin suskunluklarını 09 Şubat 2022’den bu yana İstanbul’dan şaşkınlıkla takip etmekteyim. 21 Nisan 2022’de yapılan ihalenin Ankara 13. İdare Mahkemesi tarafından 29 Nisan 2022’de iptal edilişiyle beraber; yukarıda belirttiğim üzere dünya, ahiret sorumluluğumuz gereği açısından ilimiz ve ülkemiz siyasetine canıyla malıyla kanıyla elli yıl hizmet etmiş bir ailenin mensubu olmanın ağır bilinciyle yaklaşık 1 ay süren araştırma çalışmalarıma başladım. Aslında dudak uçuklatacak derecede milyarlarca dolarlık bu madenin birkaç yüz milyon dolara ihale edilişine dair görüşlerimi Ramazan Bayramı arifesinde açıklayacaktım. Lakin bayram atmosferini olumsuz etkilememek, çalışmalarımı daha da zenginleştirmek için ilimizin ve ülkemin ilgili teknik yetkililerinin, STK ve siyasi parti temsilcilerinin konuya dair tespitlerinden istifade edebilmek gayesi ile çalışmalarıma devam ettim. Çok kapsamlı bir ekiple yaptığım çalışmalara dair özeti, bugün sizlere aktaracağım sürece geldim.” dedi.

*BU KUTLU MÜCADELE 3 KADEMELİ BİR EYLEM PLANINDAN OLUŞACAKTIR 

3 kademeli eylem planı hazırladıklarını aktaran Kep Medya Genel Sanat Yönetmeni Yakup Keskin; “29 Nisan’dan 21 Mayıs’a kadar birçok eski ve mevcut siyasi parti il başkanı, milletvekili, bürokrat, teknik iş adamı ile yaptığım saatler süren görüşmeler ve yoğun bir araştırma süreci sonunda; yaklaşık 480 milyar liralık maden rezervinin önemini ve sürece dair yaşananları sizlere dört ana başlıkta anlatmaya çalışacağım. Bunlar; ilgili maden rezervinin içeriği, ekonomik boyutu, işletme masrafları, ihale, ihalenin iptali ve hukuki süreçlerine dair yaptığım çalışmaların sonucudur. Ekibimizle başlattığımız bu kutlu mücadele 3 kademeli bir eylem planından oluşacaktır. Şimdi, vatanı, milleti, ezanı, ağacı, çiçeği, böceği, havayı, doğayı, bayrağı seven siz yurttaşları; ihvanları, canları 1. kademe eylem planımızın detaylarını ideolojik kamplaşmalardan soyutlanmış duyarlılığınız ile incelemeye davet ediyorum.”diye konuştu.

*11 ADET ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ YAPILABİLİR

Maden rezervinin maddi büyüklüğü ile neler yapılabileceğini sıralayan Keskin; “Elinde telefonuyla PUBG, PES, GTA, FIFA vb. oyunları oynayan oyun sever Elazığsporlu ve Türkiyeli Kankalarım, Brolarım, Gakkolarım; Bu maden rezervi ile; Elazığ’ımıza yapılan stadyumdan yaklaşık 1111 adet daha stadyum yapılabilir. 20 Mayıs 2022 tarihi itibariyle Elazığ Belediyemizin ihalesini yaptığı 18 mahallenin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenme işinden tam 1500 adet daha yapılabilir.

Gelecek hayalleri ile zamanı masa başında, üniversite sıralarında, yurt odalarında ders çalışmak ile vakti geçen Genç Kardeşim; 11 adet daha Çanakkale Köprüsü yapılabilir. Televizyonu karşısında çayını kahvesini yudumlarken gündüz kuşağında, ‘bebek kadının kocasından mı komşusundan mı’ tartışmasını seyreden Emoş teyzem, Hacce ablam veya cami avlusunda çayını yudumlayan Sakallı Hüsnü amcam, Kasketli Ahmet bey; Gezi’de, Kaz Dağları’nda, Boğaziçi’nde doğayı korumaya çalıştığını, özgürlük hak mücadelesi verdiğini ifade eden yurttaş, yoldaş; tekbirler getirip oy kullanan ihvanlar bakınız; Yaklaşık olarak tam 215 adet daha şehir hastanesi yapılabilir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol