Öne Çıkanlar malatya Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

ŞEHİT ARİF GÜNEŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ’NDE HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILDI

Protokolle Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amaçlandı. Lisede kanatlı hayvan yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yapılması planlanıyor. Bu kapsamda gezen tavuk yumurtası üretimine de başlanacak.

Ayrıca okul tarafından hazırlanan “Bilinçli Tarımla Tarladan Sofraya” projesi kapsamında katma değeri yüksek olan salep, safran, lavanta, ada çayı, kekik gibi ürünlerin yetiştirilmesi sağlanacak, imkânlar ölçüsünde kurulacak olan akıllı sera ile yetiştirilecek ürünler döner sermaye kapsamında satışa sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatları tarafından yapılan açıklamada; "Bu iş birliğine ilişkin görev ve sorumluluklarımızı en üst düzeyde yerine getireceğimizi ve iş birliğimize ilişkin çalışmaları eş güdümle yürüteceğimizi beyan ediyoruz" denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol