Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

ŞEHRİN SİMGESİ OLACAKTI

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’ın sosyal hayatında büyük bir eksikliği gidermesi beklenen projenin akıbeti merakla bekleniyor

Sürsürü Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 110 Bin metrekarelik eski sebze hali meydanında dev bir alışveriş merkezi kurulması planlanıyordu.  Dev arazi üzerine 3 katlı alışveriş merkezi yapılacaktı.

YERLERİNDE YELLER ESİYOR

Türkiye'nin birçok yerinde yatırımları bulanan Ahlatçı Şirketler Grup tarafından satın alınan arazide 2015 yılında temel atma çalışmaları başlatıldı. Ancak 13 yıl geçmesine rağmen araziye bir çivi çakılmadı.

2008 YILINDAN BERİ YAPILMAYI BEKLİYOR

Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu döneminde Multi Türk Mall Onsekiz Emlak Yatırım firması tarafından 31 Milyon 832 bin YTL'ye satın alınan toplam 27 dönümlük alan 2008 yılından beri yapılmayı bekliyor.

SOSYAL VE İSTİHDAM ALANINDA BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEK

Halihazırda atıl halde bulunan Elazığ Forum arazisinin 2016 yılı sonunda hizmete açılması planlanıyordu. Elazığ kamuoyu, kentin sosyal hayatında büyük bir eksikliği giderecek olan ve istihdama katkısı olacak alışveriş merkezinin  ne zaman tamamlanacağının açıklamasını bekliyor.

 DEV MARKALARI BÜNYESİNDE TOPLAYACAKTI

2015 yılında hafriyat çalışmaları başlayan alan üzerinde yapılacak dev alışveriş merkezinin bünyesinde yer altı otoparkları, spor merkezleri, kafeteryalar, lokantalar, mini futbol sahaları, oteller, yüzme havuzları, düğün ve gösteri merkezleri, işyerleri, cep sinemaları gibi birçok sosyal merkezi olurken yine dünya devi markaları bünyesinde toplayacağı ifade edilmişti.

GECİKMENİN NEDENLERİ

Gecikmenin nedenleri iş çevreleri tarafından yeni bir AVM kurulmasının engellendiği,bazı çevreler tarafından ise ekonomik koşullar ve ilgili firmanın taleplerinin karşılanmaması olarak ifade ediliyor.

PROJE KOORDİNATÖRÜ YAPILACAK DEMİŞTİ

Ahlatçı Şirketler Grubu Yetkilisi ve Forum Elazığ Proje Koordinatörü Ayhan Kocabaş konuyla ilgili Şubat 2017 tarihinde  yaptığı açıklamada, yaklaşık 90 Milyon Avro’ya mal olacak yeni projenin 2018 yılı başında hayata geçirileceğini ifade etmişti.

2021 YILINDA GELİŞME YAŞANMIŞTI

Forum AVM’nin Elazığ’da yapılmayacağı konuşulurken, AVM ile ilgili 2021 yılında yeni bir gelişme yaşanmış,  Ahlatçı Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ve beraberindeki heyet Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ı ziyaret etmişti.   Ziyarette Elazığ’a yapılacak AVM’nin de görüşüldüğü ifade edilmişti.

AHL PARK ELAZIĞ YAPILACAK MI?

Gelinen noktada alışveriş merkezinde belirsizlik devam ediyor. 13 yıl geçmesine rağmen araziye bir çivi çakılmadı. Ahlatçı Şirketler Grubu’nun yapmayı planladığı AHL Park Elazığ projesi için ne karar alacakları ve hangi yolu izleyecekleri kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol