Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

SONOMED BİLMECESİ!

Elazığ’da uzun yıllardır başarıyla hizmet veren ve yalnızca ilimizin değil bölgenin de parlayan yıldızı haline gelen Medical Park Hastanesi, bir süre önce Dr. Serdar Mutlu ve Dr. Nail Burak Öztan ortaklığındaki “SONOMED” isimli sağlık kuruluşuna devredilmişti. 1 Eylül itibariyle resmi olarak “Özel SONOMED Hastanesi” adını alan kuruluşun iki ortağı, düzenledikleri basın toplantısında yaptıkları açıklamada Elazığ’da her zaman en uygun ücretle vatandaşlara sağlık hizmeti sunacaklarını kaydetti. Ancak yaklaşık 10 gün önce resmi olarak el ve isim değiştiren hastanenin henüz tabelalarının değiştirilmemesi kafaları karıştırdı. Konuyla ilgili sosyal medyada çok sayıda iddia ortaya atılırken Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, vatandaşların endişelerini ve merak ettiklerini konunun muhatapları olan hastane ortakları Dr. Serdar Mutlu ve Dr. Nail Burak Öztan’a iletti, gelen cevaplar kimseyi tatmin etmedi.

KOCA: İDDİALAR DOĞRU MU?

Genel Yayın Yönetmenimiz M. Nafiz Koca, açılış programında basınla bir araya gelen Özel SONOMED Hastanesi’nin ortakları Dr. Mutlu ve Dr. Öztan’a kuruluşla ilgili ortaya atılan iddiaları hatırlatarak “Yapmış olduğumuz araştırmalara ve sizlere yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre; Bursa Aspirat firmasının ön izni olduğunu ve bu firmanın ön izinlerini  Kocaeli Doğu Sağlık Başkanlığı’na devrettiğini hatırlatarak; daha sonrasında Medical Park Hastanesi’nin yönetiminin ‘Burası bizim’ diyerek satışı engellediğini kaydetti.

Devamında ise Dr. Burak Öztan’nın 30 bin TL’ye bu şirketi devraldığını aradan 10 gün geçtikten sonra ise hisselerini Medical Park’a devrettiği iddialarını ileri sürerek; “Bizler gazeteci olarak böyle iddialar geldiğinde kaynağına inmek için kendi yöntemlerimizi kullanarak sicil gazetelerinize baktık. Elimizde Türkiye Ticaret Sicil gazetesi var, 3 Haziran 2022 tarihli ve 21 Haziran 2022 tarihli bir de mayıs ayına ait farklı bir evrak var. Söz konusu belgeler, bu iddiaları doğrular nitelikte. Bizler SONOMED’i daha çok radyoloji ve görüntüleme merkezi olarak biliyoruz. Kuruluşunuzla ilgili ortaya atılan bu iddialar doğru mu?” şeklinde bir soru yöneltti.

DR. ÖZTAN: BU SATIN ALMADA BİR SAKINCA VE RİSK GÖRMÜYORUM

Söz konusu iddialara cevap veren Dr. Nail Burak Öztan, sağlık hizmetlerinde 35 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını ifade ederek “Bu süreçte Türkiye’deki bütün sağlık kuruluşlarıyla ilişkilerimiz oldu, SONOMED ve farklı bir sağlık kuruluşu ile de ticari ilişkilerimiz var. Bu bence son derece doğal, bu bağlamda biz Medical Park ile de daha önce iş yaptık. Yine dediğiniz gibi Bursa’da bir zincir sağlık kurumundan bir satın alma yaptık. Bu satın almada sözleşme gereği taahhüt edilen gelişmeler, maddeler yerine getirilmeyince bize bir teklif ile yaklaşan Medical Park sağlık kurumunu devraldık. Her kurumun ticari anlaşmaları, sözleşmeleri oluyor, biz bundan sonra da farklı sağlık gruplarından, farklı hastaneleri devralabiliriz. Ben bunda sakınca ve bir risk görmüyorum.” dedi.

KOCA: PERSONELE BASKI YAPILIYOR MU?

Soruları genel itibariyle cevapsız kalan Koca, hastane hakkındaki iddiaları sıralamaya devam ederken “Medical Park Hastanesi’nde tecrübeli personeller vardı ve bu personellere ilk etapta ‘İşten çıkan çıkar, çıkmayan da 2 ay deneme süresine tabi tutulur. İşimize gelmezse çıkartırız ama 2 ayın sonunda tazminat hakkı elden gitmiş olur’ şeklinde bir şart koştuğunuz öne sürülüyor. Yine sonradan bu sözleşmeyi de değiştirdiğiniz, yeni bir sözleşme yaptığınız iddiaları da var” diye konuştu.

Dr. Nail Burak Öztan hakkındaki iddialara da değinen Koca, “Dr. Öztan İstanbul’da ikamet ediyor. Uşak’ta devraldığı hastaneye ayda bir defa bile uğramayan Burak Bey, 1300 km ötedeki hastaneyi alıyor. Sizce bu şaşılacak bir iş midir? Ayrıca Burak Öztan, Bursa’da ön izin alıyor ve ne hikmetse ön izni Medical Park devrediyor” diyerek kamuoyunun aklındaki soru işaretlerinin giderilmesini istedi. Tüm bu iddiaların dile getirilmesi üzerine oldukça gerginliği mimiklerinden okunan Dr. Öztan “Sizler bu iddiaları arka arkaya sıralayın ya da bütün sorularınızı sorun” ifadelerini kullandı.

KOCA: MEDİCAL SEKTÖRÜNDE BİR YILDIZDI

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Koca hastane hakkındaki iddiaları ve merak edilenleri bir bir muhatapları ile paylaşırken “Medical Park Hastanesi; Elazığ’da, sektöründe bir yıldızdı. Bu kaliteyi sürdürebilecek misiniz? Ayrıca şehrin gözbebeği doktorlarından Turgut Yılmaz, Abdullah Büyük, Fatma Doğan gibi isimlerle yolunuza devam edecek misiniz yoksa yol ayrımı görünüyor mu, yani Elazığ’da bir beyin göçü yaşayacak mıyız?” şeklinde bir soru yöneltti.

SORULAR RAHATSIZ ETTİ

Koca’nın sorularını fazla bulan ve iddiaların dile getirilmesinden rahatsız olan hastane ortağı Dr. Nail Burak Öztan, “Bu son sorunuz olsun” diyerek cevap vermekten kaçındı. Koca ise Öztan’ın bu cevabına karşılık, “Bu iddialar tüm Elazığ’ı ilgilendirdiği için sormak zorundayım. Madem basın mensuplarıyla bir araya gelip bilgilendirme toplantısı yapıyorsunuz, o halde bu soruları da cevaplamalısınız” diyerek tepki gösterdi.

KOCA: PERSONEL KIYIMI OLACAK MI?

Kamuoyunun merak ettiği konuları hastane yönetimine aktarmaya devam eden Genel Yayın Yönetmenimiz Koca, sorularına şu şekilde devam etti:

“Önceki hastanemiz kurumsal kimliklerinden dolayı malzemelerini il dışından getiriyordu, peki sizler malzeme teminini Elazığ esnafından mı temin edeceksiniz yoksa farklı formülleriniz var mı?

2020 rakamlarına göre Elazığ’da 554 tane personeliniz var. Bu personellerde kıyıma gidecek misiniz? Eğer personel sayısında azalma olacaksa hastanedeki kalitenin verimi düşecek mi?”

KOCA: OTOPARK SORUNUNU NASIL ÇÖZECEKSİNİZ?

“Bu hastaneyi diğerlerinden farklı kılan bir de otopark olayı var: Otopark arsasının sahipleri tarafından satılacağı konuşuluyor. Bu iddia doğru mudur ve eğer doğruysa otopark sorununu nasıl çözeceksiniz?

Ayrıca tasarruf tedbirleri kapsamında bazı asansörlerin dönüşümlü kapatıldığı, odalarda sıcak suların olmadığı iddialarının da gerçeklik payı nedir?”

SORULAR KARŞISINDA SESSİZLİKLERİNİ KORUDULAR

Hastane ortakları Dr. Serdar Mutlu ve Dr. Nail Burak Öztan, sorulan bu sorular karşısında sessizliklerini korurken M. Nafiz Koca ise bu duruma tepki göstererek “Cevap vermeyecekseniz toplantıyı burada bitirelim o zaman” dedi.

Konunun muhataplarının sessizliğine rağmen sorularını kararlı bir şekilde sormaya devam eden Koca, “SONOMED radyolojide uzman bir kuruluş ve İstinye Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi gibi birçok üniversite ile bağlantısı var. Buna devam edecek misiniz?” şeklinde bir soru daha yöneltti.

DR. ÖZTAN: ELAZIĞ HALKININ MERAK ETTİĞİ SORULAR OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Koca’nın art arda gelen soruları üzerine Dr. Burak Öztan ise Elazığ’a yatırım için gelen iş insanları olduklarını ve geldikleri yerlerde itibarlı kişiler olduklarını ifade ederek “Özel hastane platformlarında 300’e yakın üyeliğim var. Yaklaşık olarak 18 tane soru sordunuz. Ben bu soruların Elazığ halkının merak ettiği şeyler olduğunu düşünmüyorum. Kullandığınız bazı tanımlamalar ve genellemeler sebebiyle de yaklaşımınızın Elazığ misafirperverliğine sığdığına inanmıyorum. Bir sohbet toplantısında yüz yüze konuşuruz, bir basın toplantısında soru sorma şeklinizi hiç tasvip etmiyorum” diyerek yine sorulara cevap vermek yerine okları kendi üzerlerinden başka yöne çevirmeye çalıştı. Koca ise bu sözler üzerine “Basını farklı şekilde itham ediyorsunuz, bu nedenle sizi kınıyorum” diyerek Dr. Öztan’ı sert bir dille uyardı.

DR. ÖZTAN: KADROMUZU DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Dr. Öztan ise son olarak, “Biz 35 senelik bir kurumun temsilcisiyiz. Ben kendi kurumlarımı yakından takip ediyorum. Devraldığımız Elazığ Medical Park Hastanesi çalışanları son derece kıymetli, onlar da bize destek veriyorlar. Tüm hekimlerimizle birlikte yol alıyoruz. Elazığ’ın beğendiği, tercih ettiği hekimlerle çalışmaya devam ediyoruz. Bu kadromuzu daha da güçlendireceğiz, bizler Elazığ’a yatırım için buradayız.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol