Öne Çıkanlar yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

''ÜRETİM YAPAMIYORUZ''

Elazığ Altınova Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Burak Ateş dışarıdan gelen ürünlerin Elazığ piyasasını düşürdüğünü dile getirerek mağduriyetin giderilmesini istediler. Son dönemde özellikle Antalya ve Mersin’de seralarda üretilen domates salatalığın Elazığ’a getirilmesi Elazığ’da piyasanın bozulmasına sebep oluyor. Sera ürünlerinin Elazığ’a gelmesi kentte yetiştirilen ürünlerin satışının önüne geçiyor. Üreticilerinin mağdur olması dolayısı ile Elazığ Altınova Tarımsal Kalkınma kooperatif Başkanı Burak Ateş ve beraberindeki üreticiler sebze halinde toplanarak açıklama yaptılar.

ATEŞ: “ÜRETİM YAPAMIYORUZ YAPSAK BİLE SATIŞINI YAPAMIYORUZ”

Burak Ateş üreticilerin mağdur olduğunu söyledi. Ateş, “Uzun bir süredir salatalık üreticileri büyük bir sıkıntı yaşıyor. Piyasanın çok altında fiyat teklifi alıyorlar bu da bizi rahatsız ediyoruz bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz bu sıkıntıları gidermek için toplandık gerekeni hal başkanına da bildirdik oda ilgileneceğini söyledi. Maliyetimiz çok yüksek, maliyet yüksek olduğu için üretim yapamıyoruz yapsak bile satışını yapamıyoruz” dedi.

“MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Burak Ateş, dışarıdan çok fazla ürün geldiği için piyasanın bunu kaldırmadığını söyledi. Ateş, “Bu bölgede takriben 2 bin dönüme yakın sera ekilişi var ama ekilişin %90’ı Elazığ haline giriyor, Elazığ haline girdiği için piyasayı kaldırmıyor dışarıdan ürün getirdikleri için. Dışarıdan ürün getiriyorlar biz bunda mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

“BÖYLE GİDERSE KIŞIN 30 LİRAYA YEDİĞİMİZ SALATALIĞI, DOMATESİ YAZINDA YİYECEĞİZ”

Ateş, Bu mağduriyetin önüne geçilmediği takdirde yaz sebzelerinin kışın satılan fiyattan almaya devam edeceğiz diye konuştu. Ateş, “Uygun seracıların Antalya’da son dönemde yetiştirdikleri ürünlerin bozuk ürünlerini getirip burada piyasaya sürdükleri, için bizim en kaliteli ürünlerimiz satılmıyor. Satılmadığı için çiftçi şuanda mağdur oluyor bu mağduriyet herkese yansıyor. Böyle giderse kışın 30 liraya yediğimiz salatalığı, domatesi yazında yiyeceğiz. Fiyatlar şuanda 1 buçuk-2 arası çok düşük bizim maliyetimiz 3 lira bari maliyetimizi kurtaralım zarar değil yoksa hepimiz batacağız. Geçen yıldan bu yıl arasında %400 zamlandı ama bizim 10 yıldır 15 yıldır salatalığımız 1 buçuk 2 lira değişen bir şey yok” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol