Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

VİCDANSIZLIK!

Deprem sabahı sebepsiz yere ete zam yapıldığını belirten Bulut, “ İnsanların yuvaları paramparça oldu, ciğerleri yanıyor. Yazık günah, biraz vicdan. Deprem sabahı zam yapmak ne demek. Ete neden zam geldi bilmiyoruz. Et fiyatını yükseltenler sebebini açıklasın?”  dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da kasap işletmeciliği yapan Nihat Bulut, gazetemize yaptığı açıklamada kırmızı ete 20 günde yüzde 30 zam geldiğini,  bir kilo etin fiyatının 220 TL olduğunu söyledi. Depremin acısıyla yanan vatandaşı, pahalılığın perişan ettiğini, deprem sabahı ise sebepsiz yere ete zam yapıldığını kaydederek, “Bu zamları yapanlar, hangi yüzle çıkıp zam yaptım diyebiliyorlar.” dedi.

Yetkililerin ise fiyat artışlarına karşı sessizliğini koruduğunu ifade eden Bulut,  “Devlet destek veriyor, suiistimal ediliyor. Yetkililerin sahaya inmesi lazım” dedi.

Türkiye deprem felaketi sonrası yaralarını sarmaya çalışırken et fiyatlarına zam geldiğini belirten Bulut, et fiyatlarındaki artış yüzünden yüksek fiyata aldığı eti, yüksek fiyattan satmak zorunda kaldıklarını, müşteriye fiyat söylerken utandıklarını söyledi.

BİR KİLO ET  220 TL

Kasap Nihat Bulut, bir gecede etin fiyatının 220-230 TL’ye yükseldiğini, fiyatın tüketici kadar, kasap ve esnafını da zor durumda bıraktığını belirterek, “Müşteriye fiyat söylerken,220-230 lira derken utanıyorum. Et fiyatını yükseltenler bana sebebini açıklasın. Önce 130 yaptılar,140 dediler 150 lira yaptılar. Deprem günü bir gecede bize 170 lira dediler. Müşteriye 220-230 derken utanıyorum. Bu zamları yapanlar hangi yüzle çıkıp zam yaptım diyebiliyorlar. Ben utanıyorum.” dedi.

HİÇBİR ŞEYE ZAM GELMİYOR AMA ETE GELİYOR

Besicilerin giderlerinde artış olmadığına dikkat çeken Bulut, “8-9 aydır yem fiyatı aynı. Arpa fiyatı, benzin, mazot fiyatı aynı. Hiçbir şeye zam gelmiyor, ama ete zam geliyor. Ben besicilerin zarar etmelerini asla istemem, çünkü zarar eden adam iş yapamaz benimde işimi bitirir. Ama şuan kazanıyorlar.” diye konuştular.

DEVLETİN İYİ NİYETİ SUİİSTİMAL EDİLİYOR

Devletin besiciye destek verdiğini fakat bu desteklerin  suiistimal edildiğini kaydeden, “Bir çeteleşme var. Devlet destek veriyor, kime gittiği belli değil, yem geliyor kime gidiyor belli değil. Devlet iyi niyetiyle yapıyor ama suiistimal ediliyor.” ifadelerini kullandı.

KESİLEN HAYVAN KAYITLARDA CANLI GÖRÜNÜYOR

Bazı besicilerin, kestikleri hayvanları kayıttan düşürmediklerini dile getiren, “Adam bir sene önce, belki 3-5 ay önce hayvanını kesmiş ama o hayvanı düşürmemiş, halen kayıtlarda canlı görünüyor. Bunlar Cumhurbaşkanını da yanıltıyorlar. Kesilen hayvan canlı görünüyor, sırf destek almak için.” dedi.

YETKİLİLER SAHAYA İNSİN

Yetkililerin bir an önce sahaya inip gerekli tedbirleri alması gerektiğini işaret eden Bulut, “Yetkililerin sahaya inmesi lazım, masa başında, bilgisayar başında olmaz. Sahaya insinler ahırlara baksınlar, hayvan var mı yok mu? Yem desteği veriyorlar, bakmaları lazım hayvanı var mı yok mu?” dedi.

DEVLETTEN ALDIĞI PARAYLA YEM ALIYOR KENDİSİ SATIYOR

Bulut, Hayvancılıkla uğraşan bazı kişilerin devletten aldığı yem parasıyla, yem alıp parasıyla sattığını iddia ederek, “Öyle şeyler duyuyoruz ki, adamın kaydı var yem parası alıyor, o parayla yem alıyor kendisi satıyor. Öylesi de var hayvanı var kayıtlı değil yem parası alamıyor.” diye konuştu. 

NEDEN DIŞARIDAN ET GELSİN

Fiyat artışları karşında mecburiyetten ithal et geleceğini söyleyen, Bulut, “Ramazan ayı yaklaşıyor. Bu fiyatlar karşında hükümet mecbur kalıp dışarıdan ithal et getirecek, yoksa kimse 250 TL’ye et alamaz. Neden ithal ete gerek duyalım, neden dışarıdan et gelsin. 130 Lira kurtarıyordu.” dedi.

DEPREM SABAHI YÜZDE 30 ZAM

Türkiye deprem felaketiyle uğraşırken depremi fırsat bilenlerin ete zam yaptığını ifade eden Bulut, “Deprem zamanı 50 bin insan öldü. İnsanlar yuvaları paramparça oldu, ciğerleri yanıyor. Yazık günah biraz vicdan. Deprem sabahı 30 TL birden zam yapmak ne demek.“ diye konuştu.

BİR KİLO LAHMACUN 350-400 TL

Sadece ette değil, fahiş gıda fiyatlarıyla da vatandaşın tenceresinin zor kaynayacağını belirten  Bulut, “Sadece ette değil sorun çok, mesela soğan 20 TL bu soğan mazot mu içiyor, yem mi yiyor? Bunun ne masrafı var ki. Deprem günü 20 lira oldu. Nakliye diyorlar, mazota zam yok şuan. Soğanların hepsi depo da kala kala ezilmiş. Bir kilo lahmacun 300 TL’ye mal oluyor, fırın maliyetini eklerseniz, 350-400 TL’ye mal oluyor.” dedi.

NE ZAMAN GÖZLERİ DOYACAK

“Ne zaman gözleri doyacak.” diyen Kasap Nihat Bulut, “ Dünyayı mı götürecekler. Bakın deprem gördük servetleri vardı 40 saniyede çöktü gitti. Kazandıkları parayı çocuklarına yediriyorlar, biraz vicdan diyorum.” ifadelerini kullandı. 

KESİM YERLERİNDE 10 TANE HAYVAN KESİLMİYOR

Elazığ’da hayvan kesiminin az olduğunu kaydeden Bulut, “Elazığ’da üç tane kesim yeri var. Her birinde 25-30 insan çalışıyor, sigortasıyla işverene maliyeti 12 bin TL ve günde 10 tane hayvan kesilmiyor. Bu adam ne yapacak, işçi çıkaracak. Lokanta da  yemek fiyatları niye yüksek et fiyatından dolayı. Lokanta iş yapamayınca oda personel çıkarmaya mecbur kalacak. Yazık değil mi kaç kişi etkileniyor.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol