Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA NETİCELENMİŞTİR”

Fırat Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında arsa değişikliği sağlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un onayıyla; Fırat Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında arsa değişikliği yapıldı. “ALAN TAKASI GERÇEKLEŞTİ” Fırat Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Binası’nın bulunduğu 13.700 m2 alan ile Malatya Yolu Üzerinde Kesikköprü Mevkiinde bulunan ve “Harput Yerleşkesi” sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750.000 m2 alanın takası gerçekleşti. Böylece iki kurum için de önem arz eden araziler ile ilgili önemli bir gelişme sağlanmış oldu. Bilindiği üzere Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüzün bulunduğu arsa Üniversitemize aitti. Bu arazi birkaç yıl önce 49 yıllığına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti. 49 yıllığına başka bir kuruma tahsis edilen arazi zaten Üniversiteden fiilen çıkmış demekti.

Diğer taraftan Üniversitemiz “Harput Yerleşkesi” nin bulunduğu alanın tamamı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne aitti ve üniversitemize tahsisliydi. Dolayısıyla bu arazi üzerinde tasarruf hakkı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne aitti. Bilindiği üzere bu arazi zaman zaman kamuoyunun gündemine gelmektedir. Bu durumu tamamen çözmek ve ilimizin gelecek birkaç yıl içerisinde kurmayı planladığı Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi düşüncesinin temelini sağlamlaştırmak için bu arazinin tapusunu Üniversitemize almamız gerekiyordu. Bu maksatla Fırat Üniversitesi Senatosu’nun verdiği yetki ile birkaç aydır yaptığımız çalışma neticelenmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol