Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti

Bu haber kez okundu.

“Yazıklar Olsun!”

Ülkem-İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Eyüp Kalkancı, İşçi konfederasyonu Hak- İş’e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası ve TÜRK-İŞ Sendikaları’na tepki gösterdi.

Başkan Kalkancı, bu iki sendika üye olmayan işçilerden aidat almalarına rağmen sadece kendi üyelerine yardım vermesinin haksızlık olduğuna vurgu yaparak; “bu kara günlerde işçi aidatı ile lüks hayat yaşayıp, işçi ayrımı yapanlara yazıklar olsun.”dedi.

* İKİ KONFEDERASYONA TEŞEKKÜR

Kalkancı açıklamasında şunları söyledi;   “6 Şubat Asrın felaketi olarak adlandırılan depremde 11 ilimizin afete maruz kalmış, afet bölgesi ilan edilmesiyle devletimizin, sivil toplum kuruluşlarının şahısların yardım etmeleriyle vatandaşlarımız bir nebzede olsa yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ben burada ölenlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle bir afet yaşatmasın ülkemize. İşçi konfederasyonlarımızda aynı şekilde “TEK YÜREK TÜRKİYE” Dayanışma programında Türkiye’nin en büyük konfederasyonu her ay en az işçi aidatından geliri yaklaşık 360 milyon lira, TÜRK-İŞ Başkanı Sayın Ergün ATALAY canlı yayında 20 milyon nakdi yaklaşık 30 milyonlukta maddi yardım yaptığını açıkladı. HAK-İŞ konfederasyonun her ay yaklaşık kasasına giren para 250 milyon lira, Sayın Mahmut ASLAN ise 10 milyon nakdi, yaklaşık 30 milyonlukta maddi destek verdiklerini açıkladı. Her iki konfederasyonunda teşekkür ediyorum.”

* MADEM Kİ ÜYELERİNİZE BU YARDIMI YAPIYORSANIZ, SİZE ÜYE OLMAYANLARDAN AİDAT ALMAYIN

“Ancak asıl mesele bundan sonra başlıyor. HAK-İŞ konfederasyonuna bağlı sendikalar 11 ilde kendi üyelerine bir kısmı 2500 lira, ÖZ SAĞLIK-İŞ ise 11 ildeki üyelerine 1500 lira yardım kararı almış.

Şimdi sorum şu.

Sağlık Bakanlığı ve Aile Sosyal Bakanlığında yetkili sendika olarak Öz Sağlık-İş’tir.

-Bu kurumlarda size üye olmayan işçilerden siz aidat almıyor musunuz?

-Bu insanlar neden Dayanışma aidat dilekçesi veriyor?

-Madem ki sadece siz üyelerinize bu yardımı yapıyorsunuz, sizlerde size üye olmayanlardan aidat almayın. Neden aidat alıyorsunuz.

-Pandemi yardımı adı altında da aynısını yapmadınız mı?

- Sırf yetki alabilmek için Türk-İş ile Hak-İş bulundukları kurumlarda biri Pandemi diğeri eğitim yardımı adı altında paralar dağıtmadı mı?

Sizin derdiniz işçiyi mi savunmak yoksa her ay kasanıza giren parayı mı katlamak?

-Aynı kurumda çalışan arkadaşlardan aidat alıp bir kısmına yardım edip diğerine etmemek sizin sendikacılık şerefinize sığıyor mu.”

*İŞÇİ AİDATI İLE LÜKS HAYAT YAŞAYIP, BU KARA GÜNDE İŞÇİ AYRIMI YAPANLARA YAZIKLAR OLSUN

“Hepsinin bu depremde bir canı gitti bir evi gitti. Tabi ki ölenlerimize de, yaralılarımıza da, evleri yakılanlara da bu asrın felaketi hiç ayrım yapmadı. Devletimizde burada sen şu partiden, bu partiden diyerek ayrım yapmadı. Sivil toplum örgütleri de aynı şekilde işçi, memur, köylü zengin, fakir demeden mağdur olan kim varsa yaralarını sarmaya koştular

“PEKİ, SİZ AİDATINI ALDIĞINIZ İŞÇİLER ARASINDA NEDEN AYRIM YAPIYORSUNUZ”

O zaman memur sendikaları gibi herkes bağlı bulunduğu sendikaya aidatlarını ödesin. Sizlerde üyelerinize rahat bir şekilde yardımcı olabilirsiniz kimsenin de sesi çıkmaz.

YAZIKLAR OLSUN İŞÇİ AİDATI İLE LÜKS HAYAT YAŞAYIP, BU KARA GÜNDE İŞÇİ AYRIMI YAPANLARA.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol