Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

YAZIKONAK TOKİLERİ YAZBOZ TAHTASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde titizlikle durup, tamamlandıktan sonra da ilk anahtar teslim programı yaptığı Yazıkonak Beldesinde inşa edilen konutlarda yaşanan sıkıntı ve teknik eksiklikler o dönem Cumhurbaşkanının ilgili firma başta olmak üzere siyasiler ve sorumlu bürokratlar tarafından nasıl kandırıldığının ortaya çıkmasına sebep oldu.

Yaşanan sıkıntılardan dolayı çareyi basına anlatmakta bulan TOKİ sakinleri devletin kendi halkına sunduğu imkanların sorumsuzca heba edildiğini ileri sürdüler.

Yaşanan depremin hemen ardından insanların yaşam alanlarını inşa etmek için seferber olan hükümetin Elazığ’a ayırdığı deprem bütçesinin yerinde kullanılmadığını ileri süren konut sahipleri; devletimiz de, hükümetimiz de gerekeni fazlasıyla yaptı ancak yeterince ayrılan bütçeler plansız ve denetimsiz yapılan işlerden dolayı boşa harcandı dediler.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sıkıntılarının daha da artacağını ileri süren Yazıkonak TOKİ sakinleri gazetemizi arayarak kimse ilgilenmiyor bari şehrin gazetecileri olarak sizler gelin de sorunlarımızın neler olduğunu yerinde görün dediler.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Yaşanan sıkıntılardan mustarip olan vatandaşların sıkıntılarını yerinde görmek için gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca Yazıkonak yerleşkesine gitti. Yaşanan sıkıntıların anlatılandan çok daha vahim olduğunu yerinde gören Koca kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak ilgili ve yetkilileri vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları çözmek için hareket geçmeye davet etti.

Günışığı Gazetesi olarak vatandaşın sesi olmaya devam ederken, Genel Yayın Yönetmenimiz M. Nafiz Koca, YazıkonakBeldesinden çok fazla şikâyet gelmesi üzerine Yazıkonak TOKİ konutlarına giderek Birçok eksiklerin ve sıkıntıların olduğunu sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak paylaştı. Koca'nın paylaştığı görüntüler sosyal medyada tepki çekerken, vatandaşların sorunlarının da çığ gibi büyüdüğünü gözler önüne serdi.

PEST DEDİRTTİ

Binaların zeminlerinin su çektiği, temelden ayrıldığı, çöken merdivenler, çökük parkeler, bina duvarlarında korkutan çatlaklar, binadan ayrılan camii merdiveni,  kuruyan ağaçlar ve sorumsuz emlak yönetimi kısacası neresinden tutsanız elinizde kalan bu görüntüler bu kadarına da pes dedirtti.

SU BASKINLARINA KARŞI ÖNLEM ALINMAMIŞ

Canlı yayın görüntülerinde TOKİ konutlarının su baskınlarına karşı hiç önlem alınmadığı, akarı olmadığı için yağmur sularının olduğu gibi binaların temellerine dolduğu, olası yeni bir sağanak yağışta bina temellerinin mukavemetlerini yitirebileceği tehlikesinin yeni facialara davetiye çıkaracak düzeyde olduğu görüldü.

CAMİNİN MERDİVENLERİ BİNADAN AYRILMIŞ

Bir diğer sıkıntı ise TOKİ tarafından yapılan camii. Caminin merdivenleri binadan ayrılmış. Olası sel baskınlarında camii çökecek gibi duruyor olması, bu kadarda duyarsız olunmaz dedirtti.

BUNUN HESABINI KİM VERECEK

Üzerinden bir yıl bile geçmeden parkeleri çöken Yazıkonak TOKİ konutlarında dertli bir abartman sakini Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Kocaya; "Bir çocuğumuz bu çöküntünün altında kalsa bunun hesabını kim verecek'' diyerek sitemini aktardı.

BÜYÜYEN OTLAR, KURUYAN AĞAÇLAR

Hemen hemen her yerinde bir sorun olan Yazı konak TOKİ konutlarında en önemli sorunlardan biri de emlak yönetimin olduğu görüldü. Çevre düzenlenmesinin olmaması, kurumuş ağaçlar,  biçilmemiş otlar, dikenler videoda bina sakinlerinin yaşadığı dertleri sıkıntıları gözler önüne seriyordu.Koca gördükleri karşında; "Yazın burada börtü böcekten, yılandan, akrepten, kim çocuğunu nasıl koruyacak" diye sordu.

HAYVAN BARINAĞI GÖRÜLEMEYECEK DURUMDA

Belediyenin sokak hayvanlarını düşünerek yaptığı yuvaların bile biçilmeyen otlar içinde kaybolduğunu gören Nafiz Koca yöneticilere seslenerek"Bizler yuvaları görmekte zorluk çekiyorken hayvanlar kışın buraya nasıl girecek diyesoran Koca: Belediye sokak hayvanlarını düşünerek yuvalar yapmış biz insanlar olarak yuvaları görmekte zorluk çekerken hayvanlar kışın mevcut olan yuvalara nasıl girecekler?” dedi.

BIRAKIP GİDERİM DİYE GÖZDAĞI VERİYORLAR

Gazetemiz Genel Yayın YönetmeniKoca’ya yaşadıkları çileyi, anlatan depremzedeler, “Emlak yönetimi kesinlikle burada iş yapmıyor. Ağaçların hepsi kurumuş, çimler, otlar boy boy olmuş emlak yönetimindei görevli bayanbırakıp giderim diye gözdağı veriyor." ifadelerini kullandılar.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ İÇİN 136 LİRA ALIYORLAR

Emlak yönetiminin "İsterseniz Bakanlığa gidin elimizden gelen budur" diyerek kendilerini savunduklarını söyleyen vatandaşlar sorunlarının çözümü için başvuracakları bir kurum ve yetkili bulamadıklarını da dile getirdiler.

TOKİ sakinleri,  "Ağaçlarımız iki defa kurudu. Artık kendimiz sulayıp korumaya çalışıyoruz. Her ay aidatlar toplanıyor. Çevre düzenlemesi adına bizden 136 lira alıyorlar fakat hizmet göremiyoruz. Su birikintileri binaların zeminine gidiyor. Duvarlarda çatlama oluyor.” diyerek serzenişte bulundular.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI

Genel Yayın Yönetmenimiz M. Nafiz Koca gördükleri ve duyduklarından sonra yapmış olduğu paylaşımda tepkisini şu sözlerle dile getirdi;"Gelen şikayetler üzerine Yazıkonak Beldesine giderek oradaki sorunları hem gördük hem de dinledik.24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremin üstünden 2 yıl geçmesine karşın mahallelerinin sorunlarının çözülmediğini Yazı Konak Beldesi’nde yerinde inceleyerek gördük. Sorunların üstüne yeni sorunlar eklendiğini, mahallenin kendi kaderlerine terk edildiğini kaydettik.

HARAM ZIKKIM OLSUN

Devlet elinden geldiği bütün imkânlarını Elazığ için seferber ediyor, Devlet her türlü harcamayı yapmış. Bütçeyivermekten kaçınmamış ama ne yazık ki 3-5 tane müteahhitgelip devletin bütçesini ziyan etmiş, vatandaşı mağdur etmiş. Devletin; milletimizin yanımdayız, halkımız ve vatandaşımızın rahatı için harcadığımız her meblağ helal olsun diyerek verdiği her kuruş, haram zıkkım olsun demekten başka hiç bir şey gelmiyor ellimizden.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol