Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

YÜZ AĞARTAN HAMLE

Elazığ Belediyesi ve İl Özel İdaresi çalışanlarına yapılan yemek yardımlarından dolayı Sayıştay tarafından çıkartılan zimmet Elazığ Milletvekili Z. Tolga Ağar’ın konuyu TBMM gündemine taşımasıyla çözüldü. İki kurum çalışanları da yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla alınan bu karardan sonra adeta iki bayramı birden yaşayacak.

Sayıştay’ın yaptığı denetimlerde Elazığ İl Özel İdaresi ve Elazığ Belediyesinin çalışanlarına yönelik verilen yemek yardımlarının ilgili yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle çalışanlara zimmet çıkarılmış, kurumların yaptıkları hatanın bedeli çalışanlara ödetilmek istenmişti. Sayıştay’ın denetim raporlarına göre Belediye ve İl Özel İdare Çalışanlarının her birine 2013 yılından bu yana yemek yardımlarından dolayı zimmet çıkarıldı.

AKAY, MAAŞ KESİMİNE ENGEL OLMUŞTU

Sayıştay raporunun kurumlara ibrasından sonra İl Özel İdaresi çıkan zimmet miktarlarını kurum olarak çalışanlarının maaş bordrolarından keserek kararı yerine getirirken Elazığ belediyesi çalışanlarını temsilen dönemin Sendika Başkanı maaş kesintilerinin önüne geçerek konuyu bir taraftan yargıya diğer taraftan da siyasi mekanizmaya taşıdı.

2013 YILINDAN BU YANA DEVAM EDEN ZİMMET

2013 yılından bu yana devam eden haksızlık Elazığ Milletvekili Z. Tolga Ağar’ın girişimleriyle AK Parti Grubu tarafından hazırlanan kanun teklifiyle Torba Yasa kapsamında değerlendirilmesine, değerlendirilen konunun da TBMM’de kabul edilmesi neticesinde Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdare çalışanlarının yemek yardımına yönelik 2013 yılından buyana devam eden sorunun ortadan kalmasına vesile oldu.

MAĞDURİYETLERİN ÇÖZÜMÜNDE AĞAR İMZASI

Elazığ Belediyesi ve İl Özel İdaresi çalışanlarına verilen yemek yardımı, Sayıştay’ın 2013 – 2014 - 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin denetim ve incelemeleri sonucu mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırılmış, yüzlerce kurum çalışanları mağduriyet yaşamıştı. Benzer mağduriyetlerin çok sayıda Belediye ve İl Özel idaresinde yaşandığı tespiti ile harekete geçen Ak Parti Elazığ Milletvekili Z. Tolga Ağar konuyu AK Parti grubuna taşıyarak tüm mağduriyetleri gideren bir çözüme imza attı.

ÇALIŞANLAR ÜZERİNDEN ZİMMET KALDIRILDI

Belediye ve İl Özel İdaresi çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesine yönelik sendikaların talebi doğrultusunda AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, sorunun çözümüne yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde girişimde bulundu. Hazırlanan yasa teklifi, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı KHK Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifin 42. Maddesi kapsamında TBMM’ye sunulan torba yasaya dahil edildi.
Torba Yasa Dün TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu kapsama Elazığ Belediyesi ve İl Özel İdaresi çalışanlarına yapılan yemek yardımları konusunda Sayıştay zimmeti çalışanların üzerinden kaldırıldı.

Kaldırılan bu zimmet kararı doğrultusunda iki bayramı bir den yaşayacak olan İl Özel İdaresi ve Elazığ Belediyesi çalışanları emeği olan herkesten Allah razı olsun diyerek Milletvekili Tolga Ağar’a özel teşekkürlerimizi sunuyoruz dediler.

ÇALIŞANLARA BAYRAM MÜJDESİ

Bu karar düzeltilmeseydi her iki kurumda çalışanlar olarak kişi başına 3 ile 8 Bin lira arasında zimmet ödemek zorunda kalacaklarını ifade eden her iki kurumun da çalışanları, “Yaklaşmakta olan Kurban Bayramından önce bu kararın çıkması hepimiz için bir müjde oldu. İçerisinde bulunduğumuz bu ekonomik darboğazda böyle bir kararın çıkması doğrusu bayram öncesi bize bir bayram daha yaşattı, Milletvekilimiz Sayın Tolga Ağar’a sonsuz müteşekkiriz.” Dediler.

KİŞİ BAŞINA 3 İLE 8 BİN ARASI ZİMMET

Karar Elazığ belediyesinde çalışan 384 memuru ilgilendirirken toplamda yaklaşık 6 Milyon civarında bir meblağa tekabül ediyor. Karar çıkmasaydı Elazığ Belediyesi çalışanlarının kişi başına 3 ila 8 Bin lirayı kuruma geri ödeyecekleri gerekecekti. Bu karara göre Sayıştay raporundan sonra kararı icra ederek kendi çalışanlarının maaş bordrolarından çıkan zimmet miktarını kesen İl Özel İdaresi kestiği paraları tekrardan çalışanlarına geri iade edebilecek.

AĞAR’DAN MESAİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR

Sadece Elazığ Belediyesinde 384 çalışana çıkan ve toplamda 6 yaklaşık Milyon liralık çıkan zimmetin iptaliyle ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Elazığ Belediyesi ve İl Özel İdaresi çalışanlarının mağduriyetinin giderildiğini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Ağar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elazığ Belediyemiz ve İl Özel İdaremizin çalışanlarına yapılan yemek yardımları konusunda Sayıştay zimmeti ile mağdur edilen arkadaşlarımızın sorunu, dün TBMM’de kabul ettiğimiz torba yasa ile çözüldü. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili kanun teklifinin hazırlanması sürecinde desteklerini esirgemeyen AK Parti grubumuzdaki çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  ifadelerine yer verdi.

SENDİKADA MEMNUNİYET VE SEVİNÇ

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın girişimleri sonucunda Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdaresi çalışanlarının yemek yardımı sorununun çözülmesi sendika tarafından da memnuniyetle karşılandı. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Başkanı Süleyman Akay yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardan (2013) beri azim ve sebatla verdiğimiz mücadele sonucu bir başarının daha mutluluğunu yaşatan Allah’a hamd ediyoruz.

MİLLEVEKİLİ AĞAR’A ÖZEL TEŞEKKÜR

2014 yılından bu güne, Belediye ve Özel İdare çalışanlarımızın yemek yardımlarına yönelik Sayıştay zimmeti ile mağdur edilen çalışma arkadaşlarımızın üzerindeki sorun, dün TBMM’den geçen Torba Yasa ile kaldırılmış ve affedilmiştir. Bu konuda gerekli kanun teklifinin hazırlanması hususunda emek ve gayretlerinden dolayı ilimiz Milletvekili Sayın Zülfü Tolga Ağar’a, Belediye ile Özel İdare çalışanlarımız adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol