Çok uzun zamandır Elazığlı siyasiler toplumda eleştiriliyor. Artık eleştiri öyle bir seviyeye geldi ki, sokakta hangi hemşerimize siyasi figürlerimizi sorsanız elini kulağına atıp hizmetkâr ağzıyla dertli dertli uzun hava okuyor!

Bu dönem en uzun ağıtlar, evlat acısı kıvamında  AK Partili Metin Bulut için yakılıyor!..

Vatandaşın bir dokun bin ah işit kıvamındaki vekilimiz Metin Bulut meselesini öyle üç beş cümleyle yazarak geçiştirirsek hemşerilerimizin içini soğutamayız! Onun için bu meseleyi tek başına ele almakta fayda var. 

AK Partinin diğer vekillerine gelirsek…

Vatandaş memnuniyetsizliği ziyadesi ile hissediliyor. Her ne kadar Zülfü Demirbağ için kiri varsa sabunu da var mukabilinde memnuniyetlikler olsa da, şeker hastalığından dolayı kontrol edemediği tutum ve açıklamalarından dolayı olmazsa olmaz da değil konumunda.

Sermin Balık yeteri kadar vekillik koltuğunda kalmış, bundan sonraki süreçte şehrin bacısı olarak köşesine çekilmesi vatandaşın genel kanaati.

Soy isminden dolayı büyük beklentiler ile Elazığ’a vekil olan Tolga Ağar, naif karakteri ile herkese kendisini sevdirmiş, ancak; kendi şehrinde kendisine atılan çirkin iftiralar ve Sedat Peker’in bühtanları kendisini siyasetten soğutmuş ve gerektiği kadar verimli bir vekillik dönemi geçirememiş.

Elazığ halkının sahip çıkacağı Tolga Ağar yeniden vekil olursa başarılı olur mu?...

Başka bir gün cevaplamaya çalışırız…

Gelelim CHP’ye…

AK Parti’nin tökezlediği dönemde Ak Partili vekillerin yarattığı boşlukta şov yapmaya çalışan ve başarılı olan Gürsel Erol halkın beğenisini kazanmış durumda. Tekrar vekil olabilir mi bilinmez lakin bizim kendisine tavsiyemiz Elazığ halkının sandığı kadar saf olmadığını, kelime oyunları ile yaptığı siyasetten medet ummaması gerektiğini hatırlatmak olacaktır. Gürsel Erol konusunu tüm çıplaklığı ile ilerleyen yazımızda ele alacağız, muhtemelen başlığı; “UCUZ SİYASETİN ELAZIĞ DA Kİ KARŞILIĞI” olacak.

MHP de seçim adına verimli bir sezon olacağa benziyor. Semih Işıkver’in il başkanlığından istifa etmesi kendisini potansiyel aday konumuna koyuyor.

Bilal Çoban’ın da MHP adına yıllardır verdiği yoğun çalışmaların karşılığının alınma vaktinin geldiğine inanması ve halktaki karşılığına güvenmesi kendisini ciddi aday konumuna sokuyor.

Oğuzhan Demir’in az oyla kaybettiği vekillik yarışının rövanşını almakta ısrarlı olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda milliyetçi tabanın mihenk taşlarından biri olan Vedat Demirbağ da iddialı görünüyor. MHP’de en büyük sıkıntının vekillik sıralamasında olocağı muhtemel görünüyor.

İYİ Parti bu seçimde aday adayı enflasyonunun fazla olacağı partilerden biri olarak görünüyor. Her ne kadar Türkiye genelindeki İYİ Parti’ye olan rağbetin yansımasını Elazığ’da göremezsek de, İYİ partinin tecrübeli il başkanı seçim sathında altın dokunuşlar yapabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

HDP’de milletvekili adayını il yönetimi ve seçmenlerin tercihi belirliyor. Tepeden atamalar pek mümkün olmuyor. HDP de bu seçimde bir ilki başarıp vekil çıkartma hesapları yapıyor. Bakalım zaman ne gösterecek?

Yeniden Refah Partisi’nin yükselişi gözle görülür seviyelerde. AK Parti’nin alternatifi olarak muhafazakâr kesim tarafından rağbet görmeye çoktan başladı bile. Yeniden Refah Partisi’nin adayı kim olacak merakla bekleniyor.

Saadet, Deva ve Gelecek Partisi’nde şimdilik tam bir hareketlilik göremiyoruz. Seçim sathına yaklaştıkça bu partilere de değineceğiz.

Neyse, çok uzatmaya gerek yok.

Madem elimizi kulağımıza attık, bundan sonra hizmetkâr ağzı nasıl olurmuş görelim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol