Elâzığ’ımız bulunduğu bölge geneline hakim siyasi eğilimin aksine Türkiye genel siyasi eğilimiyle paralellik arz eden bir siyasi görünüme sahiptir..

Milliyetçi, muhafazakar diye adlandırılan bu siyasi eğilim bulunduğu bölgede halk arasında kale kent olmasını sağlamış ve bu özelliği ona bir nebze diğer illerimizden daha stratejik ve siyasi bir konumlama sağlamıştır..

Bu sebeple Elazığ tarihin hiçbir döneminde terör örgütlerini destekleyen partilere ve onların kanlı ve siyasi eylemlerine alet olmamış, destek vermemiştir..

Son cümleden hareket edersek bugün de aynı doğrultuda bir duruşunun olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Ancak ve ancak, bu durumu hep kendi lehine gibi kullanan iktidar partisi, ceketimi koysam nasıl olsa kazanacaktır kolaycılığına kaçma durumuna her seferinde yeltenmiş ve ne yazık ki her seferinde de başarılı olmuştur..

Bu özelliğiyle lider faktörünün en fazla tesir ettiği illerin başında gelmiştir..

Hal böyle olunca gelinen noktada yüzü pek gülmemiştir..

O ceket garibanın sırtına kefen niyetine örtülen Kul Ahmet’in ceketi değildir.

O ceket lider faktörünün eliyle giydirilmiş, giyenlerin ise kendinden başka kimsenin düşünülmediği bir hayatın hükümranlığında, faydasız kişilikler olarak karşımızda endam sergilemektedirler..

Elazığ’ı temsil edenler sırça köşklerde saltanat sürmeyi yeğlerken garibin üstüne kul Ahmet’in ceketi kefen olmuştur ne yazık ki..

Vizyon ve misyondan yoksun alelade kişilikleri meclise göndermek zorunda kalmış olmak ve bunu her defasında tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan, bıkmış bir Elazığ seçmeninin en zor seçimi olacaktır 2023 seçimi..

Elazığ seçmenini ne idüğü belirsiz masalara teslim etmemek için göstereceğiniz adaylar ülkesi, devleti ve milleti için bedel ödeyebilecek feraset, cesaret ve liyakatte olmalıdır..

Bilinmektedir ki sağ siyasi geleneğin ağır bastığı Elazığ’ımız bu kesimde siyaset yapmayan parti veya adayların dahi söylemlerine etki etmiş, onların milliyetçi hatta muhafazakar söylemler ya da görüntü geliştirmelerine de neden olmuştur..

Bu durumun en can alıcı örneğini 2018 genel seçim sonuçları göstermiştir.

Aday faktörü yani ceketimi koysam kazanır kolaycılığına bir uyarı darbesi vurulmuştur..

Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimde Elazığ’dan milletvekili çıkarmayı başarmıştır.

Bütün bunlara rağmen uslu durmayı, akıllanmayı beceremeyen, feraset ve cesaretten nasipsiz vekillerimizin hiç birisi kendisinden beklenen siyasi performansı gösterememiş, kifayetsiz bir duruş sergilemişlerdir.

Sonuç olarak,  Sağ siyasi görüşe sahip partilere yönelik oluşan siyasal kültür henüz devam ettiğinden 2023 seçimleri, gösterilecek adayların liyakat ve devletine sadakat ilkelerini en iyi benimsemiş, kamuoyunda bilinen etkili isimlerin ön planda olacağı bir seçim olmalıdır..

Artık Elazığ siyasi arenası eski siyasetçi veya mevcut vekillerle bu yola devam etmemelidir..

Bunu biz görüp söylüyorsak, görmesi gerekenler tedbirlerini ona göre almış olmaları gerekiyor demektir..

Bir arkadaşımızın dediği gibi, ucuz siyasetin süper kahramanlarına 2023 seçimlerinde yer verilmemelidir..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol