Uzun bir süre oldu klavyenin başına geçip tuşlara dokunup, dokunmak istediğim konularda  düşüncelerimi yazmayalı,

yazayım da neyi, nerden nasıl bir bakış açısı ile yazacağım onu düşünüyorum.

Okuyucu kitlesinin her geçen gün gittikçe düştüğü bir toplumda yazmak, Düşüncelerinizi insanlara aktarmak, gündemi doğru ve sağlıklı bir bakış açısıyla değerlendirip toplumu bilinçlendirmek her aklı selim insanın yapması gereken bir durumdur.

Eskiden Gazetelerimiz  vardı sokaklarda genç ve çocuk yaştakilerin boyunlarına astığı bir kılıf içinde YAZIYOR...YAZIYOR... diye çığırtkanlar gibi bağırıp sokak, küçe, cadde, kahve, neresi varsa gezip dolaşan. Amaç toplumun gündemi yakından takip etmesi ile birlikte Okuma alışkanlığını diri tutmak ve Haksızlıklar karşısında duyarlı bir toplum oluşturmak.

Okurların düşünce dünyasına uygun haber yapan gazeteler vardı. AKŞAM. TERCÜMAN, CUMHURİYET, HÜRRİYET. MİLLİYET... Her okuyucu kendi düşünce dünyasının temel taşlarını oluşturan yönde yazı, fikir, makale ve haber yapan gazeteyi alır bir köşeye çekilir çayını yudumlarken Okur ve en son Bulmaca sayfasını açıp eline kalemi alıp kelime dağarcığını zengin etmek için bulmaca çözerdi. O okuyan nesilden bir eser kalmadığı bir zaman dilimindeyiz şimdi.

Geçen günlerde Tv deki Kim Milyoner Olmak ister yarışma programında ''HANGİSİ BEYİNDEKİBİR BÖLGEYE VERİLEN ADDIR.?'' sorusundaki seçenekler. Omurilik sarımsağı, Omurilik Soğanı, Omurilik turpu,  Omurilik Brokolisi,   Yarışmacı bayan bu seçeneklerden doğru olanı bilmiyor joker hakkını kullanıyor jokerde bilmiyor ve cevap olarak OMURİLİK SARIMSAĞI diyor bayan.

işte Toplumuzun geldiği nokta.

Okumayan bir toplumda bilgi sahibi olmak oldukça zordur. Bırakın bilgi sahibi olmayı Malumatfuruş bir bilgi ile  Bilgiçlik taslayan Yığınlar.

O yığınları Her yerde görmek Mümkün,  Ekonomide, Siyasette, Sanatta, Kültürde,her yerde.Kendini bilgiç sanıp bilgiden mahrum yığınlar.

Günümüz Politik siyasetinde aktif rol oynayan bu yığınlar Kendileri gibi düşünmeyen veya partilerini, liderlerini,Adaylarını beğenmeyen insanlara karşı oldukça merhametsiz saldırılar yapıyorlar ki O Kişi veya kişiler neredeyse  Bir Din Düşmanı, Bir Vatan Haini, Bir terörist, Bir Davaya ihanet eden kişi ilan ediliyor.

Hemen şunu belirteyim, Demokratik düzenlerde ''DAVA'' olmaz, zira Beşeri yasalar ve o yasaları çıkaran kendileri gibi bir beşerin ortaya attığı fikir ve düşünceler kutsanmaz,Kutsal olmayan hiç bir düşünce ve fikir de Dava olmaz.

Gel gör ki Okumayan, Araştırmayan, Kavramın mana ve mahiyetini dahi bilmeyen yığınlar bir çırpıda Bilen, Okuyan, araştıran,gerçek manada Malumat sahibi olan şahsiyetleri hedef tahtasına oturtup, Mensup oldukları politik siyasi parti yandaşları tarafından linç etmeye çalışılıyor.

Güncel bir durum olduğu için bir örnek vereyim. EMEKLİLER.

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntı, sefalet ücreti, adeta GAZZE deki yiyecek bulamayan çocuklar gibi AÇLIKLA ÖLDÜRÜLMEĞE mahkum edilmiş.  son EYT İle Birlikte  takribi 15 milyon insan, işgalci Siyonist İsraillin uyguladığı Bir Soykırıma mahkum edilen FİLİSTİN Halkı gibi Adeta Soykırıma tabi tutulur duruma düşürüldüler, Dönüp Çevrenizde ki Parti ve Liderini Kutsamış Yığınların söylemlerine  bakın. Bahis ettiğim Yığınlara en güzel örnek.  ''ÜZÜM HOŞAFI İLE ALINAN VATANI,EMEKLİ MAAŞINA DEĞİŞECEK KADAR AKLIMI PEYNİR EKMEKLE YEMEDİM,ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN '' diye paylaşımlar yapan aylık olarak hanesine en az yüz bin tl maaş giren  Okumayan, Araştırmayan, Kavramın mana ve mahiyetini Yüklendiği Anlamı dahi bilmeyen, Beyindeki bölgeye verilen adın Omurilik sarımsağı  diye cevaplayan bayan gibi bir konuma düşüp  parti ve liderini kutsamış yığınlar.


Bu yığınlar Eğer Okumuş olsalardı göreceklerdi ki Üzüm Hoşafı yiyenler, sadece cephede savaşan erat değil, Paşasından kumandanına kadar herkesti, o gün yokluk vardı savaş durumuydu kimse yiyecek bir şey bulamıyordu,savaştan dolayı ekim biçim işleri atıl kalmış gıda üretimi yoktu çar neçar bununla idare edilip vatan kurtarılmış, Ya bugün, 70 MİLYON DOLAR ( onlar ne kadar 50 milyon deseler de hakikatte 70 milyon ) verip uzaya bir turist gönderen ülkemi üzüm hoşafı yiyor, yoksa mecliste oylarınızla seçilip 230 bin tl maaş alan m.v. mi üzüm hoşafı yiyerek vatan kurtarıyor, günlük milyonlarca liralık israf,  Ç.U.Ş. (Çok uluslu şirketler ) lara tanınan vergi muafiyeti ve teşvikler milyar dolarları bulurken EMEKLİYE verilmesi gereken bir refah payı bütçeyi deliyor.Madem Bütçe yetersiz ve deliniyorsa Neden  2023 temmuzda Çalışan Memura 8 bin.77 TL  artış ile (% 177 gibi) diğer çalışan ve emekliler arasında Yüzde yüz Farka sebep oldu, madem bütçe delinir O halde neden Yüksek maaş verilenlerin maaşları aşağı çekmek yerine, ancak mutfağını zorla karşılayacak olan emeklilerin maaşlarından kırpıp onlara veriliyor. Ekonominin Başına getirilen Bakan sn Mehmet Şimşek ''BÜTÇE AÇIĞININ SEBEBİ EMEKLİLERDİR'' Gibi algıyla VATAN ÜZÜM HOŞAFI YİYENLER TRAFINDAN KURTALIRDI edebiyatı yapan ve  bu zulmü meşru gören yığınlar göreceksiniz.

İşte O yığınlara Göre  Siz sesiniz Yükseltirseniz  Hain, Din Düşmanı, Teörist ve Dava ( TAVA) 'ya ihanet etmiş ilan edilirsiniz.

Selam ve dua ile...





 



   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol