Kim olduğu bilinmeyen, Elazığlı birinden esinlenerek sözlerini Yusuf Hayaloğlu’nun yazdığı, Ahmet Kaya’nın ise muhteşem yorumladığı “Fosso Necat” eserini bilmeyenimiz yoktur. 

Fosso Necat, kabadayı gibi görünmeye çalışan ama gerçekte ise fos-fıs, yani kabadayılık ile alakası olmayan içi boş bir karakter.

Gelin Yusuf Hayaloğlu Fosso Necat’ı hangi cümleler ile tanımlamış bazılarına bir bakalım.

“Elinde bir buz bağ şişe/Dolanıyor köşe köşe/şimdi karakola düşe/Cop tirina nininom da/Hop tirina nirinam
Sivri burun top yumurta/Nara basar ulu orta/Bekçileri tarta tarta /top tinina nininom da/Tara tinina nininom

Geçirmiş bir siyah şalvar/Poz kesiyor gaddar gaddar/Tesbihi sarı kehribar/Şık tirina nininom da/Tık tirina nininom

Şapkası tam sekiz köşe/Zevkten olmuş dokuz köşe/Güveniyor on kardeşe/Hot tirina nininom da/Zot tirina nininom
Gene bir gün böyle yan yan/Hava basarak bir yandan/Karakolun sokağından/Pat tirina nininom da/Pata küte de nininom

Fosso Necdat demis aman/Anlamis vaziyet yaman/Kafasından cıkmış duman/Fos tirina nininom da/Fıs tirina nininom.”

            Sabah sabah Mavi Radyo’da Ahmet Kaya’nın bu eserini dinlerken birden burnumun kemiği sızladı ve Erol Keleş hocam aklıma geldi! Kabinedeki yeni bakanlar belli olmuş ve Elazığ’a yine bakanlık verilmemişti. Oysa çok ümitlenmiştik. Elazığ’ın çiçeği burnundaki Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş seçim öncesi Elazığ’a bakanlık verileceğine dair söz vermişti. Ne demişti Erol keleş?

“ Ben size söz veriyorum, Cumhurbaşkanı’nın karşısına çıkacağım, başım dik alnım açık olarak Elazığ’a bakanlık isteyeceğim. Beni bilen bilir, ben yeri geldiğinde masaya yumruğumu da koyarım, yumrukla da kalmam masayı ikiye de bölerim!”

            Bu heybetli konuşmayı hepimiz dinlediğimizde heyecan yapmıştık. Oysa ki bizler Erol Keleş Hoca’yı naif ve sakin karakteri ile tanıyorduk. Adamın içinden canavar çıktı vay babılo derken beklemeye geçmiştik! Neyi bekliyorduk? Tabi ki Elazığ’a bakan bekliyorduk. Ve alışık olduğumuz hazin son ile tekrar tekrar yüzleşiyorduk. Nur topu gibi bir bakanımız tabi ki olmuyordu!

            Oysa biz Erol Keleş Hoca’nın içinden Yol Yemez Nazmi’nin çıkmasına razıydık! Erol Keleş Hoca’nın içindeki canavarın Fosso Necat olması da bizler için ayrı bir yıkım oldu dersek yalan olmaz!

            Her neyse, biz yine Erol Keleş’i naif ve sakin bir yapıda hatırlayalım, bundan sonraki süreçte umarım kendinden beklenen tavırlarla siyaset yapar diye de ümit edelim. Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan’a kabadayılık sökmez! Erol keleş Hocamız kendine has naif tavrı ile bakanlık olmadı, bakan yarımcıları ve genel müdürlükler için, AK Partinin 1. Sıra Milletvekili olarak ricada bulunursa belki daha sağlıklı sonuçlar alınabilir.

            Elazığ Milletvekilleri mazbatalarını aldılar. Meclisten boy boy fotoğraflar çekerek sosyal medyalarında paylaşıyorlar. Vallahi hepsinin de yüzü gülüyor, eyvallah. Cicim ayları mutlu ve mesut devam ediyor. Hamt olsun Alzheimer değiliz! Vekillerin bütün vaatleri hafızamızın derin dondurucusunda tap taze bekliyor. Cicim ayları bitene kadar bizlerde onlara gülümsüyoruz. Geçmiş dönemlere göre ne kadar farklılık oluşturacaklar, gözlerimizin bebeğine bakarak verdikleri vaatlerde ne kadar durabilecekler, hep birlikte göreceğiz. Aksi takdirde biz onlara güleceğiz ama onlar bize gülebilecek mi bilemiyorum.

            Bugün köşemi kısa yazacağıma dair kendime söz verdim.  

            Son olarak kendi adıma size bir haber vereyim…

“Elazığ Mavi Medya” şirketi olarak bünyemizde Mavi Radyo vardı. Çok kısa bir süre sonra “Elazığ Mavi Haber” adında haftalık gazetemiz ve haber sitemiz de yayında olacak. Elazığ’da sansürsüz yazabilen (tabi ki + 18 hariç )yazar kadrosu ile iddialı bir şekilde geliyoruz. Bizleri takip etmeye devam edin, pişman olmayacaksınız.

            Ayrıca “Mavi Tv” ismi ile Youtube kanalımız da pek yakında beğenilerinize sunulacak. Youtube kanalımızdaki kadromuz ise şampiyonlar ligi gibi! Çok beğeneceksiniz ve duyduklarınıza çok şaşıracaksınız. Cesur adamların yapacağı programlara cesur siyasetçiler arayacağız. Kim cesur, kim değil, siz karar vereceksiniz.

            Çok iddialı cümleler kurduğumun farkındayım. Rabbim utandırmasın…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol