Son birkaç yılda öyle güzel haberlere rastladık ki, nedense birçoğuna sevinemedik, mutlu olamadık.

Bu haberlerin bazıları var ki neşeden, mutluluktan çıldırmamız gerekliydi de, aksine kale dahi almayıp, umursamadık.

Neden? Diye düşünmüşüzdür, ekserimiz diyemeyeceğim, meseleye aklıyla, ezberlerden uzak, biat etmeyen, körü körüne inanmadan irdeleyerek, araştırıp sorgulayarak bakanlarımız doğru ve gerçek olanları ayırıp sevindi, mutlu oldu, hayat enerjisi yükseldi.

Oran vermeyeyim ama ciddi adette ki insanım ise neye sevinip neye sevinemeyeceğine dahi kendisi karar veremiyor, gerçeğimiz bu.

Ben, bizler istemez miyiz milyarlarca metreküp doğalgaz keşfi sonrası günlerce bayram edelim, isteriz de, çoban yalancı, defaten test ettik, gördük, bazıları var ki yıllarca sürmesine gerek yok, birkaç saate foyası dökülüyor, yanlışlar, uyarlamalar, gerçek dışılıklar sırıtarak ortaya saçılıyor. *Kadın voleybolcularımızın Avrupa şampiyonluğu hepimizin göğsünü kabarttı, sevindik, mutlu olduk, neden? GERÇEK..

*Milli haltercimiz “Cansu Bektaş” Cumhuriyet’in 100. yılında Dünya Halter Şampiyonası'nda üçüncü olarak göğsümüzü kabarttı. Sevindik, mutlu olduk, neden? GERÇEK..

*Avrupa Voleybol Şampiyonası grup etabında İsrail’i 3-0 mağlup ederek gruptan çıkan Erkek Voleybol takımımızın bu başarısı için Sevindik, mutlu olduk, neden? GERÇEK.. *

Kadın Briç Milli Takımımız, briç dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan 46. Dünya Briç Milli Takımlar Şampiyonası’nda muhteşem bir başarıya daha imza attı. Yeniden gümüş madalya ile taçlanan milli takımımız, üstün performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Başarı odaklı, briçteki ustalıklarıyla öne çıkan kadın milli takımımız, Aslı Acar, Berrak Erkan, Hatice Özgür, İrem Özbay, Özlem Kandolu, Tuna Elmas ve Kaptan Gökhan Yılmaz’dan oluşuyordu. Kadın Briç Milli Takımımızın bu başarısı için Sevindik, mutlu olduk, neden? GERÇEK..

*Diyarbakır'da eğitim gören 18 yaşındaki Gül Karen Aça, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard ve Stanford'un da aralarında bulunduğu 9 okuldan tam burslu kabul aldı. Dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri gösterilen Karen, henüz Harvard ve Stanford arasında bir karar veremediğini söyledi. Sevgili "Gül Karen Aça" nın bu başarısı için Sevindik, mutlu olduk, neden? GERÇEK..

*Milli yüzücü Merve Tuncel, Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı Milli sporcu Merve Tuncel, Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metre serbest stilde altın madalya elde etti.

Sevgili "Merve Tuncel" in bu başarısı için Sevindik, mutlu olduk, neden? GERÇEK.. ..

Bir başka dikkatimi çeken durum ise, doğalgaz bulduk ve benzeri yalan dolan uyarlamalar tutmayınca aksine bir kampanya başlatıldı.

Örnek; Her vatandaşa her gün üç posta dayak atacağız dile bağırılıyor, sonrası mı?

Olur mu öyle saçmalık, üç posta da yok, her gün de yok, hafta da bir gün yeterli.. Sonrası mı?

Vatandaşımızın bir kısmı malum, bir sevinç, bir coşku ki, anlatılmaz.

Bir kısmı dedik ya, diğer kısmı, benimde müdahili olduğum bilinçlenme, aydınlanma mücadelesini devam ettirenler “Yine ne zırvalamaktalar” diye gülerek bazen de gerilerek, umut ederek yaşamına devam ediyor. Türk Milleti olarak her günümüzün sevinç ve mutluluk içerisinde geçmesi gerekir, gerekir de her gün yalan yanlışlarla güne başlayıp vaat ve masallarla günü bitiriyoruz. Dinç, dingin, enerji dolu günümüzü yaşayamıyoruz.

Bazılarımızda gaflete düşüp ( şu anda benim yaptığım gibi!) kendince gerçek ve doğruları söylemeye, haykırmaya çalışıyor.

Kendi çalıp kendi oynayanlar arasına girmek istemem elbette, ne bileyim, tek bir kişinin dahi sorgulama yapmasına, gerçekleri anlamasına vesile olabilirim umuduyla mutlu oluyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol